MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
WELL-BEING

Τι να πίνεις για να αντιμετωπίσεις την καούρα

Η καούρα είναι μια αίσθηση καψίματος στο στήθος που προκαλείται από παλινδρόμηση οξέος του στομάχου (που επανέρχεται) στον οισοφάγο (τον μυϊκό σωλήνα που συνδέει το λαιμό με το στομάχι σας).

Monopoli Team

Μπορεί να νιώθετε καούρα κάθε τόσο μετά από την υπερκατανάλωση τροφής ή εάν έχετε φάει πολύ γρήγορα. Όμως ενώ κάποιοι παθαίνουν περιστασιακά καούρα, άλλοι τη βιώνουν πιο τακτικά, ιδίως εάν έχουν μια πάθηση όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠΝ) ή η χρόνια παλινδρόμηση οξέος. Η ΓΟΠΝ είναι μια γαστρεντερική πάθηση κατά την οποία το οξύ του στομάχου ρέει πίσω στον οισοφάγο και προκαλεί βλάβη. Η συχνή καούρα θεωρείται σύμπτωμα της ΓΟΠΝ.

Τα καλά νέα είναι πως τα ενυδατικά ποτά μπορούν να καταπραΰνουν τον ερεθισμό στον οισοφάγο, να αυξήσουν την ενυδάτωση και να παρέχουν θρεπτικά συστατικά που εξισορροπούν την οξύτητα στο στομάχι σας.

Τι να πίνετε για να αντιμετωπίσετε την καούρα

Νερό

Το να πίνετε περισσότερο νερό βοηθά το στομάχι σας να αφομοιώσει πλήρως τα τρόφιμα που τρώτε. Το νερό ξεπλένει τα οξέα του στομάχου που μπορεί να παλινδρομήσουν στον οισοφάγο. Επίσης η κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να εμποδίσει τον οισοφάγο να συσσωρευτεί με οξέα στομάχου και να βελτιώσει τη συνολική υγεία του πεπτικού σας συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι 2 βιταμίνες που «νικάνε» την οστεοπόρωση12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life