MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

Το Mπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού έρχεται στο Μέγαρο για να παρουσιάσει το αριστούργημα του κλασικού χορού «Ζιζέλ», ενώ στο Ηρώδειο οι Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μιλτος Πασχαλίδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου θα ερμηνεύσουν μεγάλες επιτυχίες του Θάνου Μικρούτσικου. Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024.

Εκδηλώσεις
Monopoli Team

Χορός

Ζιζέλ, από το Mπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Mπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, με εβδομήντα συντελεστές, έρχεται από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο για να παρουσιάσει το αριστούργημα του κλασικού χορού με την ονειρική μουσική του Αντόλφ Αντάμ. Έργο με συναισθηματικές διακυμάνσεις, ιδανικά χορογραφικά ανοίγματα και υψηλές τεχνικές απαιτήσεις, η Ζιζέλ ή τα Ουιλί (Giselle, ou les Wilis), όπως είναι ο πλήρης τίτλος, είναι μπαλέτο της ρομαντικής περιόδου που επιβίωσε έως τις ημέρες μας χωρίς να χάσει ίχνος της δύναμής του. Το έργο αποθεώνει την άδολη αγάπη και θρηνεί τις απελπισμένες από τον έρωτα καρδιές. *Παίζουν: Oleksandra Vorobiova Natalia Ivasenko, Anastasia Korno, Andriy Pisarev, Dmytro Saray, Roman Lobnik, Kateryna Burdik.
Παραστάσεις: Πέμπτη 19, Παρασκευή 20, Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 20:00.
Εισιτήρια: Από 11€ έως 60€. Προπώληση: megaron.gr 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 2107282000

Θέατρο

I am falling in love-Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βαλαή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει στη Σκηνή Ωμέγα και μόνο για 15 παραστάσεις, τη νέα περφόρμανς του τολμηρού δημιουργού Γιώργου Βαλαή, «I am falling in love – Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα». Μια δομική αποσυναρμολόγηση του έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ιδωμένη μέσα από τις σχέσεις των βασικών ηρώων. Σχέσεις που φανερώνουν την ίδια τη φύση της επιθυμίας, η οποία παραμένει αιωνίως και ασταμάτητα ρευστή. Το I am falling in love αφηγείται την ίδια την επιθυμία, που εμφανίζεται απρόσκλητη, αναπάντεχη, στο πιο ακατάλληλο μέρος, την πιο ακατάλληλη στιγμή, στοχεύοντας τους πιο ακατάλληλους ανθρώπους. Δεν υπακούει σε κανέναν κανόνα – κοινωνικό, πολιτισμικό ή άλλο και πάντα μοιάζει με τη μουσική. *Παίζουν: Ρωμανός Καλοκύρης, Μαρία Κοραχάη, Στράτος Νταλαμάγκος, Χριστιάνα Ματέλσκα Τόκα. 
Παραστάσεις: Από 18/9 έως 29/9 Τετάρτη- Κυριακή στις 19.00. Από 2/10 έως 6/10 Τετάρτη & Κυριακή στις 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00.
Εισιτήρια: Εισιτήρια: 15€ (κανονικό), 10€ (φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65 ετών), 8€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ, ομαδικό άνω των 6 ατόμων), 5 € (ατέλειες ΣΕΗ, ΑΣΚΤ, ΠΕΣΥΘ). Προπώληση: more.com
Δημοτικό θέατρο Πειραιά, Σκηνή Ωμέγα, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32

Όρνιθες, του Αριστοφάνη στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Ο Άρης Μπινιάρης καταπιάνεται πρώτη φορά με την αρχαία κωμωδία και συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασής του «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την  παρακμή και τη διαφθορά. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους…
Πέμπτη 19/9, 21:00 
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 23€, μειωμένο: 20€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη. 

Οι Παίχτες: Η παράσταση-φαινόμενο του Γιώργου Κουτλή κάνει στάση στο Σχολείο της Αθήνας «Ειρήνη Παππά»

Μετά από δύο χρονιές, με γεμάτα θέατρα χειμώνα – καλοκαίρι, και μετά από ένα χρόνο απουσίας, οι «Παίxτες» του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, επιστρέφουν για λίγες παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα. Ο Γιάννης Νιάρρος, ο Βασίλης Μαγουλιώτης, ο Ηλίας Μουλάς, ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, ο Θανάσης Δήμου, ο Γιώργος Τζαβάρας κι ο Γιώργος Μπουκαούρης συναντιούνται επί σκηνής και πάλι, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, για μερικά ακόμη ξέφρενα ταξίδια στον κόσμο της μπλόφας και του ρίσκου σ’ αυτήν την αξέχαστη κωμωδία αδρεναλίνης. Ζωντανή μουσική, απρόσμενοι αυτοσχεδιασμοί και ξέφρενο χιούμορ σε μια παράσταση – οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης: Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι.
Τρίτη 17/9 έως Πέμπτη 19/9 και Σάββατο 20/9 στις 21:00
Εισιτήρια: 20€. Προπώληση: more.com
Σχολείο της Αθήνας «Ειρήνη Παππά», Λεωφόρος Αθηνών Πειραιώς 52, Πειραιάς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Μόσχος: ανακοίνωση νέου προγράμματος και ηχηρή αποχώρηση12.09.2018

Μουσική

«Η Ελλάδα των ποιητών μέσα από τις νότες του Θάνου Μικρούτσικου» στο Ηρώδειο

Ο Θάνος Μικρούτσικος της ποίησης και της μουσικής. Ο βράχος της Ακρόπολης θα πλημμυρίσει από εμβληματικά τραγούδια σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, του Ναζίμ Χικμετ, του Μπέρτολτ Μπρεχτ, του Νίκου Καββαδία, του Μάνου Ελευθερίου, του Άλκη Αλκαίου, του Κώστα Τριπολίτη, του Οδυσσέα Ιωάννου και της Λίνας Νικολακοπούλου. O Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μιλτος Πασχαλίδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου θα τραγουδήσουν – υπό την επιμέλεια του πιο στενού του συνεργάτη, Θύμιου Παπαδόπουλου – τις μεγάλες του επιτυχίες: τραγούδια ερωτικά, λυρικά, λαϊκά, πολιτικά. Τραγούδια με την υπογραφή του Θάνου Μικρούτσικου που συντρόφευσαν τρεις γενιές και «σφράγισαν» μια ολόκληρη εποχή.
Πέμπτη 19/9, 21:00
Εισιτήρια: 12€-70€. Προπώληση: ticketservices.gr
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα.

Από τη Σαχάρα στον Λυκαβηττό: Οι Tinariwen έρχονται στην Αθήνα

Οι «superstars» του desert rock Tinariwen, από τις κορυφαίες εν ενεργεία μπάντες του πλανήτη μας, έρχονται στην Αθήνα για να μας φέρουν λίγη από τη μαγική άμμο της Σαχάρας, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Από εξόριστοι αντάρτες σούπερ σταρ της παγκόσμιας μουσικής, τα μέλη της ροκ κολεκτίβας των Τουαρέγκ Tinariwen έχουν ζήσει μια άγρια ζωή από το 1979, που δημιουργήθηκε το συγκρότημα στα σύνορα του Μάλι και της Αλγερίας. Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους, οι περιπλανώμενοι μπλουζίστες της Σαχάρας, όπως τους αποκαλούν, παραμένουν στο προσκήνιο, δίνοντας φωνή στους Τουαρέγκ, εξακολουθώντας να κερδίζουν ολοένα και περισσότερους ακροατές με τον πρωτοποριακό ήχο τους assouf (νοσταλγία στα tamashek), ένα συνδυασμό παραδοσιακής δυτικο αφρικανικής και αραβικής μουσικής με μπλουζ, φολκ και ροκ επιρροές από τον Jimi Hendrix, τον Bob Dylan, τον Bob Marley, τους Santana και την κάντρι.
Πέμπτη 19.9, 20:00
Τιμή εισιτηρίου: Zone A 30€, Zone B 25€, Zone C 21€, Zone D 17€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός, Αθήνα. 

ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Την Πέμπτη 19 του Σεπτέμβρη, αποχαιρετούμε το Καλοκαίρι με ένα πανηγύρι, ένα γλέντι, μια γιορτή. Ένα φεστιβάλ σαν αυτά που είχαμε και στα χωριά μας. Θα νοσταλγήσουμε τα θερινά καφενεία με τις Κανβινήτισσες, θα ταξιδέψουμε μέχρι τα Ηπειρώτικα χωριά με τα Ματζούνια, θα χαιρετίσουμε το Αιγαίο με τη Θαλασσινή Πάροδο, και θα πάρουμε κουράγιο να βγάλουμε τον χειμώνα με την μπάντα της Ανδριάνα Αχιτζάνοβα.
Πέμπτη 19/9, 19:00
Προπώληση: more.com
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝικόλας Βαμβουκλής: «Επιδιώκω να φέρω σε επαφή διαφορετικές φωνές» στην Art Athina12.09.2018

Εκθέσεις

Άπειρες Μορφές 2 – Μεταμορφώσεις: Ομαδική έκθεση στην Chili Art Gallery

Ο εικαστικός επιμελητής Πάρης Καπράλος παρουσιάζει στη Chili Art Gallery τη 2η έκθεση της σειράς διοργανώσεων «Άπειρες Μορφές» με διακριτικό τίτλο «Μεταμορφώσεις» και προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό να παραστεί στα εγκαίνια της τη Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου ώρες 19:00 -22:00 και να επισκεφτεί την έκθεση. Οι επισκέπτες θα δουν έργα κολλάζ, φωτογραφίας, upcycling, εικαστικά αντικείμενα, κατασκευές και videort.
Χώρος: Chili Art Gallery, Δημοφώντος 13-15, Θησείο, Αθήνα.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 19 έως 28 Σεπτεμβρίου 2024
Είσοδος: Είσοδος Ελεύθερη
Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Παρασκευή: 11:00 – 18:00. Πέμπτη: 12:00 – 19:00. Σάββατο: 11:00 – 15:00

Περισσότερα από Εκδηλώσεις