MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Επέστρεψε στην Ελλάδα αρχαίο αγγείο από την Ιταλία – Είχε δωρηθεί όταν επιστράφηκαν στη χώρα μας τα Δωδεκάνησα

Το αρχαίο αγγείο το είχε δωρήσει ο Παπάγος στον τότε πρωθυπουργό Ντε Γκάσπερι μετά την απόφαση της Ιταλίας να επιστρέψει τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα.

Monopoli Team

Το αρχαίο αγγείο το είχε δωρήσει ο Παπάγος στον τότε πρωθυπουργό Ντε Γκάσπερι μετά την απόφαση της Ιταλίας να επιστρέψει τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα.

Σε ειδική τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία μας στη Ρώμη, ο εγγονός του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Αλτσίντε Ντε Γκάσπερι παρέδωσε στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αρχαίο αγγείο που είχε δωρηθεί στον παππού του από την ελληνική κυβέρνηση, το 1953. Ειδικότερα, πρόκειται για κρατήρα του 5ου αιώνα π.Χ., διατηρημένο σε άριστη κατάσταση, ο οποίος είχε δωρηθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Παπάγο, στον Ιταλό ομόλογό του Αλτσίντε Ντε Γκάσπερι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ελλάδα, σε ένδειξη φιλίας, μετά την απόφαση της Ιταλίας να επιστρέψει τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Μόσχος: ανακοίνωση νέου προγράμματος και ηχηρή αποχώρηση12.09.2018

Η κ. Μενδώνη ευχαρίστησε τον Πάολο Κάτι Ντε Γκάσπερι, απόγονο του Ιταλού χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργού, και του δώρισε ένα ακριβές αντίγραφο της Θεάς Αρτέμιδας, από την ζωοφόρο του Παρθενώνα, το οποίο βρίσκεται στο Μουσείο της Ακρόπολης. Παράλληλα, ευχαρίστησε και την πρέσβη μας στην Ρώμη, Ελένη Σουρανή και τους συνεργάτες της, για τις προσπάθειες που οδήγησαν σε αυτή την μεστή σημασίας τελετή παράδοσης.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr 

Περισσότερα από Επίκαιρα