MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Σάλος στις ΗΠΑ: Οι αρχές κατηγορούν κολοσσούς των social media για «μαζική παρακολούθηση» χρηστών

Ερευνα της σχετική ομοσπονδιακής αρχής αποκάλυψε ότι οι πλατφόρμες συγκεντρώνουν πελώριες ποσότητες δεδομένων το οποία πωλούν ή τα κρατούν στα αρχεία τους επ’ αόριστον.

Bruce mars/Unsplash
Monopoli Team

Μελέτη για σειρά ετών αποκάλυψε πως κολοσσοί της κοινωνικής δικτύωσης κι ευρύτερα του τομέα του διαδικτύου επιδίδονται σε «μαζική παρακολούθηση» για να κεφαλαιοποιήσουν προσωπικά δεδομένα χρηστών τους, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αρχή προστασίας του ανταγωνισμού και των καταναλωτών (Federal Trade Commission, FTC).

Η μελέτη που δημοσιοποίησε ο εποπτικός φορέας εκπονήθηκε έπειτα από αιτήματα που εστάλησαν πριν από τέσσερα χρόνια – στα τέλη του 2020 – σε εταιρείες όπως οι Meta (Facebook, Instagram), YouTube (Google), Snap, Amazon (αφορούσαν το Twitch), ByteDance (TikTok), και Twitter (έχει μετονομαστεί σε X).

Συνολικά αφορά εννέα εταιρείες και αποκαλύπτει πως οι κολοσσοί των social media συγκεντρώνουν πελώριες ποσότητες δεδομένων, ενίοτε μέσω άλλων εταιρειών, που τα συγκεντρώνουν και τα πωλούν, και ενίοτε κρατούν στα αρχεία τους τις πληροφορίες επ’ αόριστον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Τέλος» τα social media για ανηλίκους κάτω των 14 ετών στην Αυστραλία – Επιβάλλει ηλικιακό περιορισμό12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr 

Περισσότερα από Επίκαιρα