MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

«Θέλω να σου κρατάω το χέρι», το έργο που αγαπήθηκε πολύ επιστρέφει για 20 τελευταίες παραστάσεις, στο θέατρο Άλφα, σε κείμενο Τάσου Ιορδανίδη και σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα, ενώ΄ο Jack Savoretti έρχεται ξανά στην Ελλάδα και κάνει στάση στο Λυκαβηττό για μια μοναδική συυναυλία. Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Θέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη στο Θέατρο Άλφα

Το έργο που αγαπήθηκε πολύ επιστρέφει για 20 τελευταίες παραστάσεις,στο θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου, σε κείμενο Τάσου Ιορδανίδη και σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα. Στις 17 Οκτωβρίου 1963, οι Beatles ηχογραφούσαν για πρώτη φορά σε FourTrack το τραγούδι τους I Want to Hold Your Hand (Θέλω να σου κρατάω το χέρι). Το νούμερο ένα χιτ του 1964 στη Βρετανία έδωσε το 2021 την έμπνευση για τη συγγραφή ενός σύγχρονου θεατρικού έργου. Η κούραση στον γάμο, η κρίση που βιώνουν οι άνθρωποι μετά από πολλά χρόνια συγκατοίκησης, η απιστία κι ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής γίνονται το σκηνικό για δύο «παράνομους» εραστές. Είναι και οι δύο γονείς. Έχουν και οι δύο τα δίκια τους. Έχουν κάνει και οι δύο λάθη. Οι δύο ήρωες μάς «προσκαλούν» να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ και να αντιληφθούμε, μέσα από τις συναντήσεις τους, ότι αυτό που ψάχνουμε όλοι μας στο τέλος της ημέρας είναι η ουσιαστική συντροφικότητα. Κάποιον να μας κρατάει το χέρι. Θα τα καταφέρουν; *Παίζουν: Τάσος Ιορδανίδης – Θάλεια Ματίκα.
Παραστάσεις: Από 20 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου. Παρασκευή: 21.00, Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 19.00.
Εισιτήρια: Από 8€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα.

Βάκχες, του Ευριπίδη στο Θέατρο Βράχων

Οι Βάκχες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, η τραγωδία του μυστικισμού, της έκστασης και της βαρβαρότητας, μετά τη θερμότατη υποδοχή τους από 14.000 θεατές στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 2 και 3 Αυγούστου, περιοδεύουν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα και την Κύπρο. Όταν ο θεός Διόνυσος φτάνει στη Θήβα, ο βασιλιάς Πενθέας αρνείται να δει τον πρώτο του εξάδελφο ως Θεό και απαγορεύει τη διάδοση της νέας θρησκείας. Η άρνησή του εγείρει τη μήνι του θεού ο οποίος, σε μια τραγική αντιστροφή διώκτη και διωκόμενου, οδηγεί τον Πενθέα στον αφανισμό από την ίδια του τη μητέρα. *Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Διόνυσος), Μαριάννα Δημητρίου (Τειρεσίας), Αλεξία Καλτσίκη (Αγαύη), Θέμης Πάνου (Κάδμος), Αργύρης Πανταζάρας (Πενθέας), Γιάννης Κόραβος, Διονύσης Πιφέας, Φώτης Στρατηγός (Αγγελιαφόροι).
Παρασκευή 20/9, 21:00
Εισιτήρια: 20€ γενική είσοδος 15€ άνω των 65 ετών 10€ σπουδαστές/φοιτητές/ΑμεΑ/άνεργοι. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Στεφάνου, Υμηττός. 

Όρνιθες, του Αριστοφάνη στο Σχολείον της Αθήνας «Ειρήνη Παππά»

Ο Άρης Μπινιάρης καταπιάνεται πρώτη φορά με την αρχαία κωμωδία και συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασής του «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την  παρακμή και τη διαφθορά. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους…
Από Παρασκευή 20/9 έως Κυριακή 22/9, 21:00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 23€, μειωμένο: 20€. Προπώληση: more.com
Σχολείο της Αθήνας «Ειρήνη Παππά», Λεωφόρος Αθηνών Πειραιώς 52, Πειραιάς.

Χορός

Ζιζέλ, από το Mπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Mπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, με εβδομήντα συντελεστές, έρχεται από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο για να παρουσιάσει το αριστούργημα του κλασικού χορού με την ονειρική μουσική του Αντόλφ Αντάμ. Έργο με συναισθηματικές διακυμάνσεις, ιδανικά χορογραφικά ανοίγματα και υψηλές τεχνικές απαιτήσεις, η Ζιζέλ ή τα Ουιλί (Giselle, ou les Wilis), όπως είναι ο πλήρης τίτλος, είναι μπαλέτο της ρομαντικής περιόδου που επιβίωσε έως τις ημέρες μας χωρίς να χάσει ίχνος της δύναμής του. Το έργο αποθεώνει την άδολη αγάπη και θρηνεί τις απελπισμένες από τον έρωτα καρδιές. *Παίζουν: Oleksandra Vorobiova Natalia Ivasenko, Anastasia Korno, Andriy Pisarev, Dmytro Saray, Roman Lobnik, Kateryna Burdik.
Παραστάσεις: Πέμπτη 19, Παρασκευή 20, Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 20:00.
Εισιτήρια: Από 11€ έως 60€. Προπώληση: megaron.gr 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 2107282000

[relart 1]

Μουσική

Ο Jack Savoretti στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Ο Jack Savoretti έρχεται ξανά στην Ελλάδα για δυο μοναδικές συναυλίες τον Σεπτέμβριο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στα πλαίσια της περιοδείας του για το νέο του άλμπουμ “Miss Italia”, ο αγαπημένος καλλιτέχνης του ελληνικού κοινού, θα εμφανιστεί με το συγκρότημά του την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Τη συναυλία θα ανοίξει ο ο επιδραστικός Βάσκος τραγουδοποιός Gizmo Varillas. Το 2019, ο Jack Savorreti κυκλοφόρησε το άλμπουμ του “Singing To Strangers” που έμελλε να γίνει η πρώτη τεράστια επιτυχία του σε πολλές χώρες αλλά και να ξεκινήσει η σχέση του με το ελληνικό κοινό. Έκτοτε, παραπάνω από 16 τραγούδια του παίζονται στο ραδιόφωνο ως και σήμερα ενώ μας έχει χαρίσει ξεχωριστές συναυλίες. Στο Λυκαβηττό, θα τον απολαύσουμε ξανά επί σκηνής να ερμηνεύει τα νέα του τραγούδια αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες του “What More Can I Do”, “Greatest Mistake”, “Love is On The Line”, “Who’s Hurting Who”, “Whiskey Tango”, “Too Much history” αλλά και το διαχρονικό “Senza Una Donna” από την πρόσφατη συνεργασία με τον Zucchero.
Παρασκευή 20/9. 21:00
Εισιτήρια: Από 30€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός, Αθήνα. 

Η Emma Shaplin στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η Γαλλίδα ντίβα της ποπ όπερας, Emma Shapplin, έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενη από τη γαλλική μπάντα της και μια μεγάλη κλασική χορωδία, στις παρυφές του ιερού βράχου της Ακρόπολης. Γνωστή για τον μοναδικό τρόπο ερμηνείας της που αποτυπώνει την έννοια της ελευθερίας της μουσικής, την άρνησή της να περιοριστεί σε ετικέτες και κανόνες, τα εκατομμύρια πωλήσεων δίσκων αλλά και τις αμέτρητες sold-out εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, η Emma Shapplin, δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πλέον επιδραστικές καλλιτέχνιδες της εποχής μας.  Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, από νεοκλασική μουσική έως ποπ, καθώς και μερικές πολύ διάσημες άριες όπερας, όπως τις άριες του Πουτσίνι.
Παρασκευή 20/9, 21:15
Εισιτήρια: Από 30€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Eliart: Όσα θα δούμε στην έναρξη της νέας σεζόν12.09.2018

Εκθέσεις

Αrt Athina 2024: Η αθηναϊκή φουάρ τέχνης στο Ζάππειο πιο πλούσια και πολυσυλλεκτική από ποτέ

Aπό τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2024, η Arth Athina, το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα και μία από τις παλαιότερες φουάρ στην Ευρώπη, που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το φιλότεχνο κοινό στον εκθεσιακό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου με συμμετοχή 71 αιθουσών τέχνης από την Ελλάδα και 10 ακόμη χώρες . Με κεντρικό άξονα τη σύγχρονη τέχνη, ενισχυμένη την παρουσία του design, έμφαση στη συμπερίληψη και τη βιωσιμότητα η Art Athina 2024 και στη φετινή της διοργάνωση θα δώσει την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό να παρακολουθήσει τις πλέον πρόσφατες προτάσεις των γκαλερί, να δει ιστορικά έργα και να έρθει σε επαφή με τις τάσεις των αιθουσών τέχνης από το εξωτερικό. Πολυσυλλεκτική και πλούσια σε περιεχόμενο η φετινή φουάρ δεν θα περιοριστεί μόνο στους γνωστούς χώρους του Ζαππείου, οι οποίοι αποτελούν από το 2019 τη σταθερή έδρα της. Θα ενεργοποιήσει αθέατες γωνιές του κτιρίου και θα επεκταθεί, επίσης, τόσο στον ευρύτερο χώρο  που περιβάλλει το μέγαρο, όσο και στον γειτονικό θερινό κινηματογράφο «Αίγλη».
19-23  Σεπτεμβρίου
Ζάππειον Μέγαρο
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: Μόνο με προσκλήσεις. Παρασκευή 20 έως και Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: 12.00-21.00

Περισσότερα από Εκδηλώσεις