Τι πρέπει να προσέχεις όταν μαγειρεύεις στο air fryer;
Δείτε όλα τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι όταν μαγειρεύουν στο air fryer, ώστε να μην τα κάνετε και εσείς.
Το μαγείρεμα στο air fryer μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε υγιεινά και νόστιμα γεύματα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Βελτιώστε τις μαγειρικές σας δεξιότητες με αυτές τις χρήσιμες συμβουλές.
Λάθος 1: Δεν προθερμάνετε σωστά το air fryerΌπως και με τον παραδοσιακό φούρνο, έτσι και το air fryer είναι σημαντικό να το προθερμάνετε πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Αυτό διασφαλίζει ότι η θερμοκρασία είναι σωστή και ότι το φαγητό μαγειρεύεται ομοιόμορφα.
Αυτό είναι ένα λάθος που κάνουν πολλοί χωρίς να συνειδητοποιούν τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην ποιότητα του φαγητού. Όταν το air fryer δεν προθερμαίνεται σωστά, δεν επιτυγχάνεται ομοιόμορφη θερμοκρασία μέσα στη συσκευή, με αποτέλεσμα το ανομοιόμορφο μαγείρεμα των τροφίμων, όπου μερικά μπορεί να καταλήξουν τραγανά και ροδισμένα, ενώ άλλα να είναι μαλακά ή ακόμα και ωμά στο κέντρο.
Επιπλέον, το να μην προθερμαίνετε τη συσκευή μπορεί να επηρεάσει την υφή του φαγητού σας. Για παράδειγμα, αν προσπαθήσετε να τηγανίσετε πατάτες χωρίς να προθερμάνετε το air fryer, πιθανότατα θα καταλήξετε με πιο μαλακές και λιγότερο τραγανές πατάτες.
Είναι δελεαστικό να γεμίζετε τον κάδο του air fryer με όσο το δυνατόν περισσότερο φαγητό για να εξοικονομήσετε χρόνο, αλλά αυτό μπορεί να είναι λάθος. Η υπερβολική ποσότητα φαγητού μπορεί να δυσκολέψει τη σωστή κυκλοφορία του ζεστού αέρα, με αποτέλεσμα το ανομοιόμορφο μαγείρεμα, κατά το οποίο ορισμένα φαγητά δεν μαγειρεύονται καλά, ενώ άλλα γίνονται υπερβολικά τραγανά ή ακόμα και καμένα. Για καλύτερα αποτελέσματα, είναι καλύτερο να μαγειρεύετε τα τρόφιμα σε μικρές παρτίδες.
Για να κυκλοφορεί σωστά ο ζεστός αέρας γύρω από το φαγητό, είναι σημαντικό να αφήνετε αρκετό χώρο στον κάδο του air fryer. Αποφύγετε το να βάζετε πολύ φαγητό μαζί και βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για τη σωστή κυκλοφορία του αέρα.
Επιπλέον, το να υπερφορτώνετε τον κάδο μπορεί να καταλήξετε στο να κολλήσει το φαγητό , δυσκολεύοντας την αφαίρεση του μόλις είναι έτοιμο και προκαλώντας τη διάλυση ή την καταστροφή του φαγητού όταν προσπαθείτε να το αφαιρέσετε.
Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr