MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 21-22 Σεπτεμβρίου, περνάμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια μας, στην πόλη, με φεστιβάλ, κλασικό χορό, παιδικές παραστάσεις, θερινό σινεμά, συναρπαστικά διήμερα αφιερωμένα στο περιβάλλον και άλλες δράσεις.

Monopoli Team

Χορός

Το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας Οδησσού φέρνει την Κοκκινοσκουφίτσα στο Μέγαρο

Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας Οδησσού παρουσιάζει την Κοκκινοσκουφίτσα σε χορογραφία τουΣεργκί Ντοτσένκο και της Γιανίνα Κισελόβα, για δύο Σαββατοκύριακα 21, 22 και 28, 29 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μια παράσταση παραμυθένια, ιδανική για όλη την οικογένεια, με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια που δημιούργησαν οι βραβευμένες Νατάλια Μπεβτζένκο – Ζίνκινα και Ολένα Μάρεϊτσεβα. Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν ένα μπαλέτο φαντασμαγορικό με εντυπωσιακά εφέ. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Σολίστ και οι Κορυφαίοι του περίφημου χορευτικού συνόλου, το οποίο μετρά πάνω από διακόσια χρόνια πορείας και δημιουργικής σύμπραξης με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως άλλωστε και η ιστορική Εθνική Όπερα της Οδησσού. Η παράσταση προτείνεται για παιδιά από πέντε ετών.
Παραστάσεις: Από 21 Σεπτεμβρίου έως 29 Σεπτεμβρίου 2024. Σάββατο στις 19:00 και Κυριακή 12:00 και 17:00
Εισιτήρια: 11€-60€. Προπώληση: megaron.gr 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη), 2107282000

Θέατρο

Ο Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

«O Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, επιστρέφει με δροσερές καλοκαιρινές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους. «Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. *Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας. Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά.
Σάββατο 21/9 και Κυριακή 22/9 στις 18:00
Εισιτήρια: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr.
Αισθητικό Δάσος Υμηττού – Πίσω από τη Μονή Καισαριανής 

Ο Μάγκας της Πηνελόπης Δέλτα στο Κηποθέατρο Παπάγου

Ο Μάγκας της Πηνελόπης Δέλτα πραγματοποιεί καλοκαιρινή περιοδεία για να μοιράσει κέφι και χαρά σε όλα τα παιδιά. Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, γέλιο και γλυκά συναισθήματα από το Kids Theater. Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μαζί με τον μικρό σκύλο της που ονομάζει Μάγκα. Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι «ηρωικό». Στην υπερβολική προσπάθειά του, κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη με αποτέλεσμα να πιστέψει ότι δεν τον θέλουν πια στο σπίτι. Το σκάει αλλά ο κόσμος έξω είναι γεμάτος δυσκολίες και παγίδες και ο Μάγκας θα καταφέρει να επιβιώσει μόνο χάρη στη φιλία του με έναν κοκκαλιάρη, αδέσποτο σκύλο, χωρίς τρόπους αλλά «ψημένο» στους κινδύνους. *Σκηνοθεσία: Αθανασία Καλογιάννη. Παίζουν: Αθανασία Καλογιάννη, Πέτρος Λιόντας, Γιώργος Πανταδάκης, Παύλος Πιέρρος, Φιλίππα Σαματά, Χρήστος Τζιώτας.
Κυριακή 22/9, 20:00
Εισιτήριο: 11€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου, Ελλάδα.
[relart 1]

Φεστιβάλ

Cycladic Kids Festival: Ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας με ένα πολυθεματικό φεστιβάλ για παιδιά

Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει το δεύτερο Cycladic Kids Festival στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών, εντάσσοντας για πρώτη φορά δράσεις για παιδιά στον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη. Παιδιά και έφηβοι 2 έως 18 ετών καλούνται να συμμετέχουν και φέτος με ελεύθερη είσοδο, στο πιο δημιουργικό σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας. Το Σάββατο 21/09, 11:00 – 21:00 και την Κυριακή 22/09, 11:00 – 18:00 το Ωδείο Αθηνών, ως κεντρικός χώρος του φεστιβάλ, θα φιλοξενήσει παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, κινηματογράφο, κουκλοθέατρο, αφηγήσεις και εικαστικά εργαστήρια για όλη την οικογένεια. Παράλληλα, στο Ωδείο Αθηνών θα φιλοξενηθεί η έκθεση με τα έργα και τους νικητές του φετινού, 11ου Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «Σημερινές Ιστορίες Αγγείων» που συγκέντρωσε 12.000 συμμετοχές.
Σάββατο 21/09, 11:00 – 21:00 και Κυριακή 22/09, 11:00 – 18:00
Eλεύθερη είσοδος
Ωδείο Αθηνών (είσοδο από οδό Ρηγίλλης)

Κινηματογράφος

Τα Κυψελάκια διασκεδάζουν στην Αγορά!: Cinema Edition

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου η Δημοτική Αγορά Κυψέλης υποδέχεται όλα τα Κυψελάκια για να ζήσουν τη μαγεία του κινηματογράφου. Σάββατο 21/9  ||  18:00-23:00: «Ο Απίθανος Μορίς» (2022, μεταγλ.) | Για παιδιά 2-6 ετών | 19:10-21:00 και «Αστερίξ και Οβελίξ στον δρόμο για την Κίνα» (2023, μεταγλ.) | Για παιδιά άνω των 6 ετών | 21:10-23:00.
Σάββατο 21/9  ||  18:00-23:00
Είσοδος Ελεύθερη
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα

Ο δελφινομικρούλης

Το animation «Ο Δελφινομικρούλης» του Μοχάμαντ Κεϊράντις, επιχειρεί να παρατείνει το καλοκαίρι. Ένα μικρό αγόρι, ο Άμπαν, επιβιώνει από ένα αεροπορικό δυστύχημα. Για καλή του τύχη, όμως, σώζεται από ένα κοπάδι δελφινιών, ανάμεσα στα οποία και ο Σέφιντ, ένα μικρό δελφίνι που αμέσως γίνεται αχώριστος με τον Άμπαν. Το αγόρι και το δελφίνι μεγαλώνουν παρέα σαν αδέλφια, διασκεδάζοντας τους πάντες γύρω τους με τα παιχνίδια και τα κόλπα τους. Όμως, μια μέρα η γαλήνη του χαρούμενου κόσμου τους θα διαταραχτεί από την άφιξη ενός κακού Χταποδιού, που θέλει να εξουσιάζει τον υποβρύχιο κόσμο. Ετοιμαστείτε για έναν κόσμο γεμάτο θαυμαστά πλάσματα, ξεκαρδιστικές περιπέτειες και πολλή, πολλή αγάπη, σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων-απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια!
*Αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCycladic Kids Festival: Ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας με ένα πολυθεματικό φεστιβάλ για παιδιά12.09.2018

Δράσεις

SNFCC Green Weekend 2024 – Ιδέες για μια Πράσινη Πόλη: Ένα περιβαλλοντικό διήμερο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει, για τρίτη συνεχή χρονιά, το SNFCC Green Weekend 2024, ένα συναρπαστικό διήμερο αφιερωμένο στο περιβάλλον, που μας προσκαλεί να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την καθημερινότητα και τις επιλογές μας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Ενδεικτικά: Book Stroller στο ΚΠΙΣΝ: Σάββατο 21/09, 12.00-16.00 και Κυριακή 22/09, 14.00-17.30: Μία κινητή βιβλιοθήκη γεμάτη βιβλία με θέμα τη βιωσιμότητα κάνει στάση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Τα βιβλία θα είναι στη διάθεση όλων για ανάγνωση. Η Λέσχη της Φύσης, Εργαστήρια για μια «πράσινη» πόλη: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 16:00 και Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 12:00: Στο πλαίσιο του SNFCC Green Weekend, εγκαινιάζεται η Λέσχη της Φύσης, μια σειρά εργαστηρίων με στόχο μικροί και μεγάλοι να ανακαλύψουν μικρά βήματα για το πώς μπορούμε προστατέψουμε τη φύση και τη βιοποικιλότητα στις αστικές περιοχές, στους κήπους και τα μπαλκόνια μας. Μέσα από 12 διαφορετικά σύντομα εργαστήρια, οι συμμετέχοντες θα πάρουν σημαντικές πληροφορίες τις οποίες θα μπορούν να εφαρμόσουν σπίτι τους.
*Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSNFCC Green Weekend 2024 – Ιδέες για μια Πράσινη Πόλη: Ένα περιβαλλοντικό διήμερο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες