MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
26
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 21-22 Σεπτεμβρίου

Η Τάνια Τσανακλίδου ανανεώνει το ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό στο Θέατρο Παλλάς για να παρουσιάσει ξανά τους μουσικούς θησαυρούς της 50χρονης δισκογραφίας της, ενώ η αξεπέραστη μουσική του βραβευμένου με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και Γκράμυ συνθέτη Hans Zimmer έρχεται για μία συναυλία εμπειρία ζωής στο Ηρώδειο. Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024.

Monopoli Team

Χορός

The Stars Shine Under the Acropolis: Κορυφαίοι χορευτές από τα μεγαλύτερα μπαλέτα του κόσμου για μία βραδιά στο Ηρώδειο

Οι κορυφαίοι χορευτές από τα μεγαλύτερα μπαλέτα του κόσμου , έρχονται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, για να μας χαρίσουν μια μοναδική βραδιά μπαλέτου μοντέρνου και κλασικού ρεπερτορίου. Μια ονειρική βραδιά που θα περιλαμβάνει ένα πανόραμα χορογραφιών με τα αριστουργήματα των μεγαλύτερων χορογράφων. Οι κορυφαίοι etoiles χορευτές των Opera de Paris (Mathieu Ganio & Hannah O’ Neill), The Royal Ballet Covent Garden (Fumi Kaneko & Vadim Muntagirov), Berlin State Ballet (Daniil Simkin), Wiener Staatsoper (Kiyoka Hashimoto & Davide Dato), The Royal Danish Ballet (Emma Riiskofoed & Ryan Tomash) και American Ballet Theater (Elizabeth Beyer) την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα μαγέψουν το Αθηναϊκό κοινό στη σκηνή του Ηρωδείου και κάτω από τη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.
Κυριακή 22/9, 21:00
Είσοδος: Από 20€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα | Τηλ: 210 32 41 807

Θέατρο

Μαχαίρι στο κόκαλο, από την ομάδα Θεάτρου Ça Va στο Θέατρο 104

Η παράσταση «Μαχαίρι στο κόκαλο»από την ομάδα Θεάτρου Ça Va, σε σκηνοθεσία Βασίλη Καλφάκη με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί μαζί με την Σάντρα Λειβαδάρα, επιστρέφει στο Θέατρο 104. Η παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Κώστα Μουρσελά. Από το σκηνοθετικό σημείωμα του Βασίλη Καλφάκη: «Μια χώρα που πασχίζει για πρόοδο και ανάπτυξη. Μια «οικογένεια» που παλεύει για άνοδο και προαγωγή. Απόκριες, μέρα μεταμφιέσεων,  ο Λεωνίδας και η Ελένη περιμένουν καλοντυμένοι τον «υψηλό» προσκεκλημένο του πάνω ορόφου. Περιμένοντας ευελπιστούν να πατήσουν το επόμενο σκαλί. Να μπουν στον κύκλο. Να γίνουν αναγκαίοι. Κι όλα αυτά μέχρι να δουν ότι προσαρμόζονται σε χαλάσματα. Πως αυτό το βήμα οδηγεί στο γκρεμό. Πως ζουν σαν δύο γελοίοι τσαρλατάνοι με αντιδράσεις υπάνθρωπες σ’ έναν απάνθρωπο κόσμο. Μέχρι να δουν στο φως εν τέλει ότι μένουνε δύο νικημένοι με ολιγόπιστα μάταια φερσίματα».
Παραστάσεις: Από 21 Σεπτεμβρίου 2024.  Σάββατο 18:15 και Κυριακή 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15 ευρώ.. Φοιτητικό/ανέργων: 10 ευρώ.. Ατέλεια ηθοποιών – σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών: 8 ευρώ.. Προπώληση: more.com 
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι (σταθμός Μετρό: Κεραμεικός), Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3455020

«Υπερβολές», των Μαριάννας Κάλμπαρη, Βασίλη Μαυρογεωργίου, Γιάννη Καλαβριανού στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Τρεις συγγραφείς έγραψαν και σκηνοθέτησαν για το Θέατρο Τέχνης τρεις μη αναμενόμενες ιστορίες, που εξερευνούν με χιούμορ και συγκίνηση τα όρια της υπόγειας βίας. Τρεις περιπτώσεις από αυτές που ενώ νιώθουμε πως κάτι δεν πηγαίνει καλά, οι άλλοι μας απαντούν: «Έλα τώρα… υπερβολές!». *Κείμενα-Σκηνοθεσία (με σειρά παρουσίασης): Μαριάννα Κάλμπαρη, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Γιάννης Καλαβριανός. Παίζουν: Κατερίνα Λυπηρίδου, Άγγελος Μπούρας, Δέσποινα Γιαννοπούλου.
Κυριακή 22/9, 20:30
Εισιτήρια: 5€. Προπώληση: ticketplus.gr
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Θέατρο Κολωνού

Θέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη στο Θέατρο Άλφα

Το έργο που αγαπήθηκε πολύ επιστρέφει για 20 τελευταίες παραστάσεις,στο θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου, σε κείμενο Τάσου Ιορδανίδη και σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα. Στις 17 Οκτωβρίου 1963, οι Beatles ηχογραφούσαν για πρώτη φορά σε FourTrack το τραγούδι τους I Want to Hold Your Hand (Θέλω να σου κρατάω το χέρι). Το νούμερο ένα χιτ του 1964 στη Βρετανία έδωσε το 2021 την έμπνευση για τη συγγραφή ενός σύγχρονου θεατρικού έργου. Η κούραση στον γάμο, η κρίση που βιώνουν οι άνθρωποι μετά από πολλά χρόνια συγκατοίκησης, η απιστία κι ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής γίνονται το σκηνικό για δύο «παράνομους» εραστές. Είναι και οι δύο γονείς. Έχουν και οι δύο τα δίκια τους. Έχουν κάνει και οι δύο λάθη. Οι δύο ήρωες μάς «προσκαλούν» να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ και να αντιληφθούμε, μέσα από τις συναντήσεις τους, ότι αυτό που ψάχνουμε όλοι μας στο τέλος της ημέρας είναι η ουσιαστική συντροφικότητα. Κάποιον να μας κρατάει το χέρι. Θα τα καταφέρουν; *Παίζουν: Τάσος Ιορδανίδης – Θάλεια Ματίκα.
Παραστάσεις: Από 20 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου. Παρασκευή: 21.00, Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 19.00.
Εισιτήρια: Από 8€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα.

Όρνιθες, του Αριστοφάνη στο Σχολείον της Αθήνας «Ειρήνη Παππά»

Ο Άρης Μπινιάρης καταπιάνεται πρώτη φορά με την αρχαία κωμωδία και συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασής του «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την  παρακμή και τη διαφθορά. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους…
Από Παρασκευή 20/9 έως Κυριακή 22/9, 21:00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 23€, μειωμένο: 20€. Προπώληση: more.com
Σχολείο της Αθήνας «Ειρήνη Παππά», Λεωφόρος Αθηνών Πειραιώς 52, Πειραιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο νέο πρόγραμμα της Στέγης φωτίζει τις ανθρώπινες σχέσεις12.09.2018

Μουσική

Η ορχήστρα Lords of the Sound φέρνει τη μουσική του Hans Zimmer στο Ηρώδειο

Η αξεπέραστη μουσική του βραβευμένου με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και Γκράμυ συνθέτη Hans Zimmer έρχεται για μία συναυλία εμπειρία ζωής για όποιον βρεθεί στο Ηρώδειο, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Με 80 μουσικούς και συντελεστές κάθε συναυλία της ορχήστρας Lords of the Sound αποτυπώνεται αξέχαστα στο μυαλό και στην καρδιά των χιλιάδων θαυμαστών του Χανς Ζίμερ ανά των κόσμο. Τα έργα του διακρίνονται για την ενσωμάτωση ήχων ηλεκτρονικής μουσικής με παραδοσιακές ορχηστρικές ενορχηστρώσεις. Από τη δεκαετία του 1980, ο Zimmer έχει συνθέσει μουσική για περισσότερες από 150 ταινίες. Έχει κερδίσει δύο Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για τον Βασιλιά των Λιονταριών και το Dune. Όταν σκεφτόμαστε τον μουσικό αντίκτυπο που άφησαν πίσω τους οι ταινίες Lion King, Gladiator, The Last Samurai, Pirates of the Caribbean, η τριλογία The Dark Knight, Inception, Man of Steel, Batman, Interstellar, Dunkirk, Spiderman 2, Madagascar, το No Time to Die και πολλές άλλες, ένα όνομα μας έρχεται στο μυαλό, Hans Zimmer.
Σάββατο 21/9, 21:00
Εισιτήρια: 35€-90€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα | Τηλ: 210 32 41 807

Οι Χαΐνηδες στη Σκιά των βράχων

Ένα μεγάλο μυσταγωγικό και εκστατικό πανηγύρι θα στήσουν οι Χαΐνηδες στο θέατρο Βράχων, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, με ρακή και μεζέδες για όλο τον κόσμο αλλά και ένα ρακοκάζανο για να αποστάξομε επιτόπου τσικουδιά. Κι όπως λέει ο Δημήτρης Αποστολάκης εκ μέρους των Χαΐνηδων:: «Όλα είναι σε νεκρική τάξη: κανείς αποκλίνων, κολασμένος, μοιραίος, τραγικός, ηρωικός, γελοίος. Το βασίλειο της ιλουστρασιόν ασημαντότητας, της ψευδεπαναστατικής εντεχνίλας και της στείρας παρελθοντολατρείας. Όμως μην τα βάφετε μαύρα! Οι ιερές μειοψηφίες σπρώχνουν πάντα το κάρο του πολιτισμού. Οι παρέες γράφουν ιστορία. Ελάτε λοιπόν “να παρεΐσομε”, που λέμε στην Κρήτη, στη σκιά των Βράχων, σ’ ένα ιδιαίτερο, μυσταγωγικό και εκστατικό πανηγύρι»
Σάββατο 21/9, 20:30
Εισιτήρια: Προπώληση 12€. Ταμείο 15€. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Στεφάνου, Υμηττός.

«50 Καλοκαίρια και Χειμώνες»: Η Τάνια Τσανακλίδου για δύο παραστάσεις στο θέατρο Παλλάς

Μετά το θριαμβευτικό sold out στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού τον Ιούλιο, η Τάνια Τσανακλίδου ανανεώνει το ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, για να παρουσιάσει ξανά τους μουσικούς θησαυρούς της 50χρονης δισκογραφίας της. Η ερμηνεύτρια που έχει “σφραγίσει” με τη φωνή και την ευαισθησία της μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του σύγχρονου ελληνικού ρεπερτορίου στήνει δύο βραδιές – γιορτή κάνοντας μια γενναιόδωρη αναδρομή σε αυτά που καθόρισαν και διαμόρφωσαν τη μεγάλη πορεία της γιατί όπως λέει η ίδια “πρέπει να γιορτάζουμε τα όμορφα πράγματα στη ζωή μας”.
Κυριακή 22/9 και Δευτέρα 23/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 40€ (22/9), από 20€ (23/9). Προπώληση: more.com
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, 2103213100

Σε άλλα Μονοπάτια: Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας. Αυτή τη φορά η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μπαίνει σε ένα διαφορετικό μουσικό μονοπάτι. Με ακουστική διάθεση και με μια μπάντα φτιαγμένη ειδικά γι’ αυτή την παράσταση με την καθοδήγηση και μουσική παραγωγή του εξαιρετικού μουσικού Θωμά Κωνσταντίνου, αφηγείται μια μουσική ιστορία με αφετηρία το “Μονοπάτι” του Γιώργου Μουζάκη και αφήνεται στα υπέροχα και άσβεστα “μονοπάτια” του λαϊκού τραγουδιού, με περάσματα από το ελαφρό τραγούδι, από αρχοντορεμπέτικα, αλλά και από τραγούδια μεσογειακά όπως και από και τραγούδια της παράδοσης που δείχνουν πόσο αρμονικά συνυπάρχουν τα διάφορα μουσικά είδη και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, αλλά και με τις καρδιές μας.
Κυριακή 22/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 5€. Προπώληση: more.com
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Eliart: Όσα θα δούμε στην έναρξη της νέας σεζόν12.09.2018

Εκθέσεις

Αrt Athina 2024: Η αθηναϊκή φουάρ τέχνης στο Ζάππειο πιο πλούσια και πολυσυλλεκτική από ποτέ

Aπό τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2024, η Arth Athina, το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα και μία από τις παλαιότερες φουάρ στην Ευρώπη, που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το φιλότεχνο κοινό στον εκθεσιακό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου με συμμετοχή 71 αιθουσών τέχνης από την Ελλάδα και 10 ακόμη χώρες . Με κεντρικό άξονα τη σύγχρονη τέχνη, ενισχυμένη την παρουσία του design, έμφαση στη συμπερίληψη και τη βιωσιμότητα η Art Athina 2024 και στη φετινή της διοργάνωση θα δώσει την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό να παρακολουθήσει τις πλέον πρόσφατες προτάσεις των γκαλερί, να δει ιστορικά έργα και να έρθει σε επαφή με τις τάσεις των αιθουσών τέχνης από το εξωτερικό. Πολυσυλλεκτική και πλούσια σε περιεχόμενο η φετινή φουάρ δεν θα περιοριστεί μόνο στους γνωστούς χώρους του Ζαππείου, οι οποίοι αποτελούν από το 2019 τη σταθερή έδρα της. Θα ενεργοποιήσει αθέατες γωνιές του κτιρίου και θα επεκταθεί, επίσης, τόσο στον ευρύτερο χώρο  που περιβάλλει το μέγαρο, όσο και στον γειτονικό θερινό κινηματογράφο «Αίγλη».
19-23  Σεπτεμβρίου
Ζάππειον Μέγαρο
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: Μόνο με προσκλήσεις. Παρασκευή 20 έως και Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: 12.00-21.00

Περισσότερα από Εκδηλώσεις