MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
26
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Free City: Τι θα κάνουμε δωρεάν το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα;

Συναυλίες, παραστάσεις, φεστιβάλ και όλα όσα θα κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα δωρεάν.

Monopoli Team
  1. 1. SNFCC Green Weekend 2024 στο ΚΠΙΣΝ

Το ΚΠΙΣΝ διοργανώνει, για τρίτη συνεχή χρονιά, το SNFCC Green Weekend, ένα διήμερο αφιερωμένο στο περιβάλλον, με ποικίλες δράσεις και κεντρική θεματική για φέτος την “Πράσινη Πόλη”. Αποτελώντας μια πλατφόρμα συζήτησης, ενημέρωσης και ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, το SNFCC Green Weekend στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά ζητήματα και στην ενεργή συμμετοχή τους. Βρείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ.
Σάββατο 21/09 και Κυριακή 22/09
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

2. Ergon Ensemble – Terry Riley, “In C” στα Φυτεμένα Δώματα του ΚΠΙΣΝ

Φυτεμένα Δώματα. Την ώρα της δύσης. Μόνο μία σελίδα. Χωρίς καθορισμένα όργανα, χωρίς ξεχωριστές πάρτες. Πενήντα τρία μουσικά μοτίβα, ως επί το πλείστον μικροσκοπικά. Χωρίς αντίστιξη. Χωρίς εμφανή μορφή. Σκόρπιες οδηγίες, με πολλές πτυχές να αφήνονται εσκεμμένα ασαφείς. Χωρίς σημάδι ρυθμού. Και ένας τίτλος λακωνικός στο έπακρο: In C. Στο In C o Riley προτείνει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ του ατόμου και της ομάδας, η οποία είναι βαθιά ριζωμένη στις αμερικανικές παραδόσεις και πρωτοφανής στη μορφή της. Απαιτεί από τους παίκτες της υψηλό βαθμό ατομικής ευθύνης. Ανεξάρτητα από το πόσοι ερμηνευτές συμμετέχουν, πρέπει να ακούν προσεκτικά ο ένας τον άλλον για να έχει πιθανότητες επιτυχίας η παράσταση.
Σάββατο 21/09, 19.30
Φυτεμένα Δώματα, ΚΠΙΣΝ

3. Το ντοκιμαντέρ των Wim Wenders – Juliano Ribeiro Salgado, Το Αλάτι της Γης, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Μια συγκινητική ταινία που μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.Ένα ταξίδι με τον κορυφαίο φωτογράφο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο στο ανθρώπινο τοπίο και την ψυχή της φύσης. Για 50 χρόνια, ο φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο ταξίδεψε σε όλες τις ηπείρους καταγράφοντας τις αλλαγές της ανθρωπότητας. Έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας μας. Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος με ανθρώπους από διαφορετικές φυλές και εθνικότητες, συνεχίζει να ταξιδεύει στον πλανήτη αναζητώντας παρθένα σημεία του, άγρια χλωρίδα και πανίδα και μεγαλοπρεπή μοναδικά τοπία, σε ένα τεράστιο έργο καταγραφής της ομορφιάς του πλανήτη Γη.
Σάββατο 21/09, 21.00
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Μόσχος: Ανακοίνωση νέου προγράμματος και ηχηρή αποχώρηση12.09.2018

4. Προβολή της ταινίας Νοτιάς στο Άλσος Περιστερίου

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη του Δήμου Περιστερίου, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Τάσο Μπουλμέτη. Συγκεκριμένα, θα προβληθεί η ταινία του 2016, Νοτιάς. Υπόθεση. Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες, φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με δικό του, ανατρεπτικό τρόπο. Από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, η Ελλάδα του ’60 και του ’70 θα τον τροφοδοτήσει με αρχαίους και σύγχρονους μύθους, φανταστικά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης. Σενάριο: Τάσος Μπουλμέτης. Με τους: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Zωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης. Φωτογραφία: Σίμος Σαρκετζής. Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα.
Σάββατο 21/9 στις 21:00
Άλσος Περιστερίου, Περιστέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEditor’s choice: Οι θεατρικές επαναλήψεις που ξεχωρίζουν τη νέα σεζόν12.09.2018

5. Το The Ellinikon Experience Park υποδέχεται το JEEP RunBike

To The Ellinikon Experience Park συνεχίζει να προσφέρει συναρπαστικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια φιλοξενώντας, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, το JEEP RunBike. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο multisport event που συνδυάζει την άθληση με τη διασκέδαση και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους, γονείς και παιδιά, φίλους και παρέες να μοιραστούν αξέχαστες στιγμές.  Συγκεκριμένα, το JEEP RunBike συνδυάζει το τρέξιμο και την ποδηλασία. Οι συμμετέχοντες αγωνίζονται σε ζευγάρια (παιδιά, ενήλικες ή μεικτά, γονέας και παιδί) και κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορούν να εναλλάσσονται στο τρέξιμο και στο ποδήλατο, όσο συχνά επιθυμούν, ώστε να επιτύχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα. Βασικός στόχος για κάθε ζευγάρι είναι να τερματίσει μαζί την απόσταση, με το χρόνο του δεύτερου να μετρά ως επίδοση του ζευγαριού. Είναι απαραίτητο, οι αθλητές να φέρουν το δικό τους ποδήλατο και εξοπλισμό.
Κυριακή 22/9 στις 11:00
The Ellinikon Experience Park, Ελληνικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Κάποιες καταστροφικές οικογένειες12.09.2018

6. 37οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στον Δήμο Ζωγράφου

Πηγή: Unsplash

Οι 37οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στον Δήμο Ζωγράφου αποτελούν έναν σημαντικό θεσμό για το ερασιτεχνικό θέατρο στην Ελλάδα. Το φεστιβάλ προσφέρει μια πλατφόρμα σε θιάσους από όλη τη χώρα να παρουσιάσουν τις δουλειές τους, προωθώντας την καλλιτεχνική δημιουργία και την πολιτιστική ποικιλομορφία. Από τις 7 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Σεπτεμβρίου, θα φιλοξενηθούν 16 ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.
Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 20:00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, Γ. Ζωγράφου 17 (είσοδος από Βίλα Ζωγράφου και Βίλα Παυλίνα), Ζωγράφου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο νέο πρόγραμμα της Στέγης φωτίζει τις ανθρώπινες σχέσεις12.09.2018

7. Σειρά ξεναγήσεων «Γνωρίζοντας την Αθήνα: Από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Καρδιά της Πόλης»

Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία προσκαλεί τους λάτρεις της ιστορίας σε μια σειρά περιπάτων με τίτλο «Γνωρίζοντας την Αθήνα: Από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Καρδιά της Πόλης». Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος ηγείται των περιπάτων, οδηγώντας τους συμμετέχοντες στα μυστικά του ευρύτερου ιστορικού κέντρου. Η διαδρομή αγγίζει νεοκλασικά κτήρια, γειτονιές του Μεσοπολέμου και της ανοικοδόμησης, κεντρικές λεωφόρους και γραφικά δρομάκια, πλατείες και εμβληματικά σημεία της πρωτεύουσας, ξεκινώντας και καταλήγοντας στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι στους δρόμους της Αθήνας, που αναπτύσσεται παράλληλα με το ξενοδοχείο εδώ και ενάμισι αιώνα, προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση της πόλης, συνδυάζοντας την πρόσφατη ιστορική της διαδρομή με τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 11:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προκράτηση θέσης, στο eventora.gr

[relart 5]

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις