MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Η «Τελευταία Απολογία του Νίκου Κοεμτζή» του Βαγγέλη Γέττου κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Σταθμός σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Νικόλαου Μπαλαμώτη, ενώ ο Παύλος Παυλίδης δίνει ξανά ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024.

Φωτογραφία: Μάνος Ξυρουχάκης
Monopoli Team

Θέατρο

Η Τελευταία Απολογία του Νίκου Κοεμτζή, του Βαγγέλη Γέττου στο Θέατρο Σταθμός

Η Τελευταία Απολογία του Νίκου Κοεμτζή, του Βαγγέλη Γέττου κάνει πρεμιέρα στις 23 Σεπτεμβρίου και κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00, στο Θέατρο Σταθμός. Ο Νίκος Κοεμτζής, που έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που το 1973 στην πίστα του λαϊκού κέντρου Νεράιδα της Αθήνας σκότωσε τρεις «για ένα ζεϊμπέκικο», κάνει μια ευχή την ώρα που ξεψυχά: να του δοθεί η ευκαιρία να αφηγηθεί την ιστορία του για μια τελευταία φορά. Όχι σε δικαστές και αστυνομικούς αλλά σε καθημερινούς ανθρώπους. *Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Νικόλαος Μπαλαμώτης. Παίζουν: Μάρκος Γέττος.
Παραστάσεις: Από 23 Σεπτεμβρίου 2024. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό 15€ . Φοιτητικό 12€. Μειωμένο 10€ (ΑΜΕΑ, άνω των 65, ανέργων, ομαδικό άνω των 10 ατόμων). Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr.
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267.

Τζούλια, του Τάσου Ιορδανίδη για 2η χρονιά στο θέατρο Άλφα- Ληναίος- Φωτίου

©Πάνος Σταυριανός

Η «Τζούλια», το νέο θεατρικό έργο βασισμένο στην «Δεσποινίδα Τζούλια» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία και κείμενο του Τάσου Ιορδανίδη, επιστρέφει για 2ο κύκλο παραστάσεων στο θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου. Σ’ ένα ιστορικό θέατρο της Πατησίων, τον Μάρτιο του 2024, όπου σε λίγες μέρες έχει πρεμιέρα ο «Άμλετ». Το θέατρο έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. Γίνονται ηλεκτρολογικές και κατασκευαστικές σκηνογραφικές εργασίες. Σκόνη και μπερδεμένα καλώδια παντού. Η σκηνογράφος, ο ηλεκτρολόγος και η υπεύθυνη του θεάτρου, βρίσκονται εκεί. Μετά από λίγο καταφθάνει η θιασάρχις, σκηνοθέτις και πρωταγωνίστρια (στο ρόλο του Άμλετ) της παράστασης. Απόψε θα έπρεπε να βρίσκεται στην τιμητική βραδιά για τον πατέρα της. Κι όμως, θα είναι στο θέατρο. Στο θέατρο που της ανήκει. Που ανήκει, τέλος πάντων, εδώ και χρόνια στην οικογένεια της. Θα είναι στο θέατρο γιατί μια βραδιά σαν κι αυτή πριν από κάποια χρόνια…*Παίζουν: Ευσταθία Τσαπαρέλη, Κυριάκος Σαλής, Δήμητρα Βήττα, Μαρία Καρτσαφλέκη.
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα στις 21:00.
Εισιτήρια: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ μειωμένο (φοιτητές, άνω των 65), 8 ευρώ (ανέργων). Προσφορά προπώλησης: 9 ευρώ. Προπώληση: more.com
Θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου: 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα 104 32, τηλ: 210-5201828

Οι Παίχτες: Η παράσταση-φαινόμενο του Γιώργου Κουτλή κάνει στάση στο Θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη

Μετά από δύο χρονιές, με γεμάτα θέατρα χειμώνα – καλοκαίρι, και μετά από ένα χρόνο απουσίας, οι «Παίxτες» του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, επιστρέφουν για λίγες παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα. Ο Γιάννης Νιάρρος, ο Βασίλης Μαγουλιώτης, ο Ηλίας Μουλάς, ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, ο Θανάσης Δήμου, ο Γιώργος Τζαβάρας κι ο Γιώργος Μπουκαούρης συναντιούνται επί σκηνής και πάλι, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, για μερικά ακόμη ξέφρενα ταξίδια στον κόσμο της μπλόφας και του ρίσκου σ’ αυτήν την αξέχαστη κωμωδία αδρεναλίνης. Ζωντανή μουσική, απρόσμενοι αυτοσχεδιασμοί και ξέφρενο χιούμορ σε μια παράσταση – οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης: Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι.
Δευτέρα 23/9, 21:00
Εισιτήρια: 20€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μεταμορφώσεως Σωτήρος 25-27, Βριλήσσια.

Άμλετ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζει η 5η Εποχή το καλοκαίρι του 2024. Με τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ καταθέτει στο παγκόσμιο θέατρο ένα έργο μνημειώδες που, αιώνες τώρα, έχει δημιουργήσει τη δική του μυθολογία. Μια κατάδυση στην ουσία του ανθρώπου και ταυτόχρονα ένα requiem στη σκοτεινή πλευρά του. Μέσα από τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ μας περιγράφει την εποχή του, που είναι και δική μας εποχή. Ένα κείμενο υπερχρονικό και βαθιά πολιτικό. Ο Θέμης Μουμουλίδης, επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του έργου, με μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών, με επικεφαλής τον Αναστάση Ροϊλό στον ρόλο του Άμλετ. *Παίζουν: Αναστάσης Ροϊλός, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Δόβρης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζένη Καζάκου, Άρης Νινίκας, Δημήτρης Αποστολόπουλος.
Δευτέρα 23/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: more.com 
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου.

Ο Δον Κιχώτης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου στο Ηρώδειο

Το κλασικό αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχημένης καλοκαιρινής περιοδείας που ολοκληρώνεται, θα παρουσιαστεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Η ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη Δον Κιχώτη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του Δουλτσινέας ξαναζωντανεύει από έναν μεγάλο θίασο, σε μια θεαματική παραγωγή των θεατρικών επιχειρήσεων Τάγαρη. *Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Παρθένα Χοροζίδου, Γιώργος Χατζής, Σταύρος Μαρκάλας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Χρήστος Πούλος – Ρένεσης, Γιάννης Βαρβαρέσος, Νικίτα Ηλιοπούλου, Ιωάννα Ανεμογιάννη.
Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 2103241807

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο νέο πρόγραμμα της Στέγης φωτίζει τις ανθρώπινες σχέσεις12.09.2018

Μουσική

Ο Παύλος Παυλίδης στο Δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού

Ο Παύλος Παυλίδης δίνει ξανά ραντεβού με το συναυλιακό κοινό στην Αθήνα και ανεβαίνει στο τέλος του καλοκαιριού, στις 23 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του νέου του δίσκου “Μπρανκαλεόνε” που αγαπήθηκε πολύ γρήγορα από το κοινό και τις δύο εξαιρετικές, sold out συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Παύλος Παυλίδης επιστρέφει στην πόλη. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει φυσικά τραγούδια απ’ όλη τη μουσική πορεία του Παύλου Παυλίδη μαζί με όλα τα κομμάτια του νέου του άλμπουμ.
Δευτέρα 23/9, 21:00
Εισιτήρια: 16€-30€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός, Αθήνα. 

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποχαιρετά το καλοκαίρι με μια συναυλία στο Θέατρο Βράχων

Μετά από μια μεγαλειώδη συναυλία στην Πλατεία Νερού και μια χορταστική περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο ακέραιος και ακούραστος «αιώνιος έφηβος», αποχαιρετά αυτό το καλοκαίρι στο Θέατρο Βράχων τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Με πάνω από πενήντα χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, καλλιτεχνικές συνεργασίες που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού και εμβληματικά τραγούδια μεγάλων ποιητών, στιχουργών και συνθετών, που διαπέρασαν τα βιώματα και τις αναμνήσεις τουλάχιστον τριών γενεών, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ξέρει πολύ καλά πώς να μετατρέπει κάθε συναυλία του σε τρυφερή και ορμητική γιορτή. Για μια τελευταία βραδιά ο κουρσάρος της καρδιάς μας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, θα μας ταξιδέψει με τα πάντα επίκαιρα τραγούδια του σε όλες τις μεγάλες και μικρές μας στιγμές.
Δευτέρα 23/9, 21:00
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Βράχων, Στεφάνου, Υμηττός. 

«50 Καλοκαίρια και Χειμώνες»: Η Τάνια Τσανακλίδου για δύο παραστάσεις στο θέατρο Παλλάς

Μετά το θριαμβευτικό sold out στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού τον Ιούλιο, η Τάνια Τσανακλίδου ανανεώνει το ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, για να παρουσιάσει ξανά τους μουσικούς θησαυρούς της 50χρονης δισκογραφίας της. Η ερμηνεύτρια που έχει “σφραγίσει” με τη φωνή και την ευαισθησία της μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του σύγχρονου ελληνικού ρεπερτορίου στήνει δύο βραδιές – γιορτή κάνοντας μια γενναιόδωρη αναδρομή σε αυτά που καθόρισαν και διαμόρφωσαν τη μεγάλη πορεία της γιατί όπως λέει η ίδια “πρέπει να γιορτάζουμε τα όμορφα πράγματα στη ζωή μας”.
Κυριακή 22/9 και Δευτέρα 23/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 40€ (22/9), από 20€ (23/9). Προπώληση: more.com
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, 2103213100

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑArt Athina 2024: Ένα πενθήμερο για τη σύγχρονη τέχνη στο Ζάππειο12.09.2018

Εκθέσεις

Αrt Athina 2024: Η αθηναϊκή φουάρ τέχνης στο Ζάππειο πιο πλούσια και πολυσυλλεκτική από ποτέ

Aπό τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2024, η Arth Athina, το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα και μία από τις παλαιότερες φουάρ στην Ευρώπη, που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το φιλότεχνο κοινό στον εκθεσιακό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου με συμμετοχή 71 αιθουσών τέχνης από την Ελλάδα και 10 ακόμη χώρες . Με κεντρικό άξονα τη σύγχρονη τέχνη, ενισχυμένη την παρουσία του design, έμφαση στη συμπερίληψη και τη βιωσιμότητα η Art Athina 2024 και στη φετινή της διοργάνωση θα δώσει την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό να παρακολουθήσει τις πλέον πρόσφατες προτάσεις των γκαλερί, να δει ιστορικά έργα και να έρθει σε επαφή με τις τάσεις των αιθουσών τέχνης από το εξωτερικό. Πολυσυλλεκτική και πλούσια σε περιεχόμενο η φετινή φουάρ δεν θα περιοριστεί μόνο στους γνωστούς χώρους του Ζαππείου, οι οποίοι αποτελούν από το 2019 τη σταθερή έδρα της. Θα ενεργοποιήσει αθέατες γωνιές του κτιρίου και θα επεκταθεί, επίσης, τόσο στον ευρύτερο χώρο  που περιβάλλει το μέγαρο, όσο και στον γειτονικό θερινό κινηματογράφο «Αίγλη».
19-23  Σεπτεμβρίου
Ζάππειον Μέγαρο
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: Μόνο με προσκλήσεις. Παρασκευή 20 έως και Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: 12.00-21.00

Περισσότερα από Εκδηλώσεις