MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Ταξίδι στα μαγικά χωριά της Τήνου

Τα γραφικά χωριά της Τήνου περιμένουν τον επισκέπτη που θέλει να ανακαλύψει την αυθεντική πλευρά του νησιού.

| Φωτογραφία: Unsplash/Maria Kos
Monopoli Team

«To χειροποίητο νησί». Έτσι αποκαλούσε την Τήνο ο φιλόσοφος Κορνήλιος Καστοριάδης. Από τις λιθόστιχτες πεζούλες και τους δαντελωτούς περιστεριώνες μέχρι την υψηλή τέχνη της μαρμαρογλυπτικής, ό,τι κι αν δείτε στην Τήνο, είναι τέχνη.

Για να ανακαλύψετε τη γοητεία του «χειροποίητου» νησιού θα πρέπει να εξερευνήσετε την ενδοχώρα και να επισκεφθείτε τα πανέμορφα και καλοδιατηρημένα χωριά του. Από τον μαρμάρινο Πύργο μέχρι τον Βώλακα με το «σεληνιακό» τοπίο, το ταξίδι σας στα χωριά της Τήνου – ακόμα και μετά το καλοκαίρι – θα σας μείνει αξέχαστο. Ας δούμε μερικά από τα ομορφότερα.

Πύργος

Ο Πύργος, περίπου 25 χλμ. βόρεια της Χώρας, είναι το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός και ένα από τα πιο γραφικά χωριά των Κυκλάδων. Γενέτειρα σπουδαίων σπουδαίων γλυπτών και ζωγράφων (Γιαννούλης Χαλεπάς, Δημήτρης Φιλιππότης, Νικηφόρος Λύτρας κ.ά.) και κέντρο μαρμαροτεχνίας της Τήνου, ο Πύργος είναι στο σύνολό του ένα υπαίθριο μουσείο λαϊκής τέχνης με υπέροχες δημιουργίες από μάρμαρο να κοσμούν κάθε γωνιά του – από τις εκκλησίες, τα σπίτια και τις βρύσεις μέχρι μια στάση λεωφορείου. Στον Πύργο βρίσκεται το σπίτι-μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά (δημιουργού της διάσημης «Κοιμωμένης»), το μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών και το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, ενώ λειτουργεί και η Σχολή Καλών Τεχνών. Μετά τις βόλτες σας, θα χαλαρώσετε στην όμορφη πλατεία του χωριού με τις βρύσες, τον μεγάλο πλάτανο και τα παραδοσιακά καφενεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 νησιά για απολαυστικές διακοπές τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr

Περισσότερα από Προορισμοί