MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Τι θα συμβεί αν λούζεις τα μαλλιά σου με πράσινο σαπούνι;

Είναι φυσικό, είναι αγνό, γιατί το πράσινο σαπούνι να μην είναι κατάλληλο για το λούσιμο των μαλλιών, θα ρωτούσε κανείς. Τι έχει να μας πει κάποια που το έχει δοκιμάσει;

author-image Ελένη Δασκαλάκη

Η γιαγιά μου λουζόταν με πράσινο σαπούνι. Φαντάζομαι πολλές ακόμη γυναίκες μέχρι που ανακαλύψαμε τα σαμπουάν και βρήκαμε μία πιο εύκολη και απλή λύση για να έχουμε καθαρά και όμορφα μαλλιά. Τα τελευταία χρόνια όμως, το trend για επιστροφή στα φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα προϊόντα, έχει φέρει ξανά στο προσκήνιο το λούσιμο των μαλλιών με σαπούνι και δη με το κλασικό πράσινο.

Γιατί θα προτιμούσε κανείς το πράσινο σαπούνι για τα μαλλιά;

Είναι φυσικό: Το πράσινο σαπούνι παρασκευάζεται κυρίως από ελαιόλαδο, το οποίο είναι απαλό για το δέρμα και τα μαλλιά. Επίσης, το αγνό πράσινο σαπούνι είναι απαλλαγμένο από χημικές ουσίες, θειικά άλατα και parabens που βρίσκονται σε πολλά σαμπουάν.
Έχει από τη φύση του βιταμίνες ενυδάτωσης και θρέψης: Το ελαιόλαδο που αποτελεί τη βάση για το πράσινο σαπούνι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, που βοηθούν στη θρέψη και την ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠόσο συχνά πρέπει να αλλάζω πετσέτες, σεντόνια και ριχτάρι στον καναπέ12.09.2018

Φιλικό προς το περιβάλλον: Το πράσινο σαπούνι διατίθεται σε στερεή μορφή, η οποία είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον σε σχέση με τα υγρά σαμπουάν που χρησιμοποιούν πλαστικές συσκευασίες. Επίσης, η παραγωγή του θεωρείται φυσική και οικολογική.

Είναι φτηνό και διαρκεί περισσότερο: Οι μπάρες σαπουνιού διαρκούν περισσότερο από τα υγρά σαμπουάν, καθιστώντας τα μια οικονομική επιλογή. Επιπλέον, το πράσινο σαπούνι είναι γενικά οικονομικό σε σχέση με άλλα σαπούνια.

Και τότε γιατί δεν λουζόμαστε όλες με πράσινο σαπούνι;

Παρότι φυσικό και με αρκετά πλεονεκτήματα το πράσινο σαπούνι δεν είναι η ιδανική επιλογή για τα μαλλιά μας. Πρώτος λόγος η υψηλή του αλκαλικότητα. Το πράσινο σαπούνι έχει υψηλό pH (περίπου 9-10), το οποίο είναι πολύ υψηλότερο από το φυσιολογικό pH του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών (4.5-5.5). Αυτό μπορεί να διαταράξει την ισορροπία, οδηγώντας σε ξηρότητα, ευθραυστότητα και φριζάρισμα ενώ το κάνει ακατάλληλο για βαμμένα μαλλιά. Επιπλέον, εάν το νερό είναι σκληρό, τότε το πράσινο σαπούνι αντιδρά με τα μέταλλα και αφήνει στα μαλλιά ένα υπόλειμμα σαν κερί που τα κάνει να κολλάνε και να είναι βαριά.

Λούστηκα με πράσινο σαπούνι και να τι έχω να σου πω

Πριν από μερικά χρόνια είχα κάνει η ίδια τεστ χρησιμοποιώντας πράσινο σαπούνι για τα μαλλιά μου. Στο προσωπικό μου μπλογκ (…υπό απόσυρση ελλείψει χρόνου αλλά πάντα αγαπημένο μου) μπορεί να διαβάσεις το αποτέλεσμα της δοκιμής! (Spoiler: εξακολουθώ να χρησιμοποιώ σαμπουάν!!!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛιπαρά μαλλιά: 7 beauty tips για να αποφεύγεις το καθημερινό λούσιμο12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life