MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Αργύρης Ξάφης: «Έχω γράψει τραγούδι με τη βοήθεια του AI και το έχω ανεβάσει στο Spotify» (vid)

O Αργύρης Ξάφης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον και μίλησε μεταξύ άλλων για τη σχέση του με την τεχνητή νοημοσύνη.

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή/Monopoli.gr
Monopoli Team

O Αργύρης Ξάφης μίλησε στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον για το καλοκαίρι που πέρασε στη Σέριφο και μεταξύ άλλων εκεί έγραφε το νέο του θεατρικό έργο. «Γράφω από την αρχή την Άννα Καρένινα του Τολστόι. Δεν τη διασκευάζω, ξαναγράφω το έργο από το μηδέν για το σήμερα. Είναι πολύ challenging. Προχθές τελείωσα και την τελευταία σκηνή, που είναι και η πιο δύσκολη. Και θεματικά, αναρωτήθηκα: Θέλεις να περάσεις σήμερα το μήνυμα ότι η μοναδική διέξοδος που έχει μια γυναίκα είναι αυτή; Έχει ένα ενδιαφέρον αυτό. Δεν θέλω το τέλος να είναι αυτό που ξέρουμε».

Σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη που εισβάλλει στη ζωή μας, ο Αργύρης Ξάφης ανέφερε: «Έχω γράψει τραγούδι με τη βοήθεια του AI και το έχω ανεβάσει στο Spotify. Αν είσαι συνδρομητής, είναι δικά σου τα δικαιώματα μετά. Εγώ έδωσα στο ChatGPT τους στίχους που είχα γράψει, του είπα τι είδος θέλω να γράψει εκείνο πχ φολκ, έθνικ, ποπ – ό,τι θέλεις εσύ μπορείς να του δώσεις – και μετά σου δίνει αυτό 2-3 αποτελέσματα, διαλέγεις και αν θες μπορείς να κάνεις και twix σε αυτά, να τα πειράξεις, να τα κάνεις όπως θες. Έχεις ένα έτοιμο τραγούδι, ενορχηστρωμένο, άψογο». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος: Ο μονόλογος με τον Αργύρη Ξάφη επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Θέατρο Θησείον12.09.2018

Όσο για τον αν τον τρομάζει η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στη δουλειά ενός καλλιτέχνη, ο ίδιος απάντησε χαρακτηριστικά: «Για το live, το ζωντανό, δεν φοβάμαι. Το ChatGPT σου βγάζει αποτελέσματα σε σχέση με το παρελθόν, με δεδομένα που ήδη έχει. Δεν μπορεί να φανταστεί κάτι που δεν υπάρχει. Ο άνθρωπος μπορεί. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει φαντασία. Μπορεί να σου φτιάξει κάτι που να μοιάζει με κάτι που ήδη υπάρχει. Αν είσαι καλλιτέχνης και θέλεις να κάνεις ξεχωριστό, δεν θα σε βοηθήσει να το κάνεις». 

Περισσότερα από ShowBiz