Δημήτρης Πιατάς: «Το χιούμορ είναι απαγορευμένο σε μια χώρα σοβαροφανή που έχει προβλήματα και θέλει να τα αγνοεί» (vid)
Ο Δημήτρης Πιατάς μίλησε στο «Πρωινό» για την επιστροφή του στην τηλεόραση, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει σχετικά με τα όρια στο χιούμορ, με αφορμή τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με τον Μάρκο Σεφερλή.
«Η επιστροφή μου στην τηλεόραση είναι συγκυριακή. Ήρθε μια πολύ ωραία πρόταση», ανέφερε στην κάμερα του «Πρωινού» ο Δημήτρης Πιατάς, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην σειρά «Αρχελάου 5» της ΕΡΤ. «Πολλές προτάσεις για την τηλεόραση δεν έχω λάβει, ας μην λέμε ψέματα, απλώς δεν είχαν ενδιαφέρον όσες είχα. Εγώ την αναγνωρισημότητά μου δεν την χρειαζόμουν από την τηλεόραση, την είχα ούτως ή άλλως. Όταν χρειαζόμουν την τηλεόραση ήταν για να αγοράσω άλλο αυτοκίνητο. Μόνο αυτό».
Ο ηθοποιός είναι παράλληλα και καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και μίλησε για τη συνεργασία του με τον δήμαρχο της πόλης Αχιλλέα Μπέο: «Δεν είμαι Βολιώτης. Απλά η Δημοτική Αρχή μου έκανε μια πολύ μεγάλη τιμή να αποκτήσω τη δυνατότητα να διευθύνω ένα θέατρο το οποίο στην πραγματικότητα ξανά ξεκινάει να κάνει ενδιαφέροντα πράγματα. Ο κύριος Μπέος είναι ο λόγος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση και του το χρωστάω. Ο ίδιος είναι αυθόρμητος και πληρώνει το τίμημα του να είσαι αυθόρμητος. Δεν είναι ο πολιτικός με τη λογική της κωλοτούμπας. Ζούμε σε μια εποχή που είναι αρκετά δήθεν».
Για τον Μάρκο Σεφερλή και όλα όσα έχουν πυροδοτήσει την κουβέντα περί σάτιρας και ορίων, ο ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Μάρκος Σεφερλής μου αρέσει πάρα πολύ σε αυτό που κάνει, με την έννοια ότι κάνει φάρσα-θέατρο και ο ίδιος είναι εξαιρετικός καλλιτέχνης. Είναι απαγορευμένο το χιούμορ σε μια χώρα που είναι σοβαροφανής και η οποία έχει προβλήματα πάρα πολλά και δεν θέλει να ξέρει ότι έχει προβλήματα».
Και συνέχισε λέγοντας: «Είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να διεκδικήσω να μπουν όρια σε αυτού του είδους τα πράγματα. Ο καθένας στο μετερίζι του και σε αυτό που κάνει. Αυτό που διεκδικώ. όμως, είναι παρακαλώ απόλυτη ελευθερία. Όχι μακαρθισμούς, όχι κανόνες ηθικής και όλα αυτά. Ο καθένας εκφράζεται και ανταμείβεται ή τιμωρείται».
«Ακόμη και η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δεν πρέπει να αισθάνεται αδικημένη γιατί αυτομάτως περιθωριοποιείται και το πρόβλημά της είναι να υπάρχει. Από την άλλη, διεκδικώ ελευθερία, αν η ελευθερία εμπεριέχει και ελευθεριότητα, ε… υπάρχει και αυτό», είπε στο τέλος.