MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, ξεναγήσεις, ομιλίες και όλα όσα θα κάνουμε σήμερα στην Αθήνα, με ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

1. Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλέκος Κοντόπουλος

Μια παράσταση – μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανζέλ Κουρτιάν. Σε αυτό η ίδια η Ανζέλ Κουρτιάν, επιζήσασα της Γενοκτονίας των Αρμενίων και ως πρόσφυγας πλέον στην Ελλάδα, καταγράφει τις αναμνήσεις της από την Καταστροφή της Σμύρνης όπως την έζησε ως αυτόπτης μάρτυρας.Θεατρική διασκευή του ομότιτλου βιβλίου – Σκηνοθεσία – Ερμηνεία – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χριστίνα Αλεξανιάν.
Τρίτη 24/9 στις 21:00
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλέκος Κοντόπουλος, Αλέκου Κοντοπούλου 13, Αγ. Παρασκευή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCycladic Kids Festival: Ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας με ένα πολυθεματικό φεστιβάλ για παιδιά12.09.2018

2.Έτoς Πουτσίνι / Αφιέρωμα: Αναζητώντας τον Giacomo Puccini στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Το επετειακό αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από το θάνατο του Τζάκομο Πουτσίνι, τελευταίου από τους μεγάλους συνθέτες της ιταλικής όπερας, στοχεύει να αναδείξει τη ζωή και το έργο του μέσα από σπάνια τεκμήρια της συλλογής της Μουσικής Βιβλιοθήκης. Παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, βίντεο, προγράμματα και περιοδικά εκτίθενται στους χώρους υποδοχής της Βιβλιοθήκης, ενώ πλούσιο ψηφιακό υλικό είναι διαθέσιμο σε οθόνη αφής και υπολογιστές. Το αφιέρωμα προσκαλεί τον επισκέπτη να ανακαλύψει το μουσικό σύμπαν του Πουτσίνι, οι όπερες του οποίου φημίζονται παγκοσμίως για τη δραματική πλοκή και το πάθος των ηρώων, τις υπέροχες μελωδίες και τους σπουδαίους ρόλους που καλούνται να ερμηνεύσουν οι τραγουδιστές.
Τρίτη 24/09 10:00-19:00
Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη Ξεναγήσεις κατόπιν συνεννόησης: 210 7282553

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 10 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV12.09.2018

3. Ο Παγκόσμιος Μήνας Alzheimer στο Μουσείο Μπενάκη

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στον μήνα Alzheimer θα πραγματοποιηθεί εκδηλωση, με τίτλο “Ανοια και Διατροφή” – με ομιλητές:Δρ. Παρασκευή Σακκά,νευρολόγος-ψυχίατρος, πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών που θα μιλήσει για την “ανοια στην Ελλάδα σήμερα” και ο Καθ. Νικόλαος Σκαρμέας,1η Νευρολογική Κλινική Αιγινητείου νοσοκομείου, ΕΚΠΑ για τη “Διατροφή και νοητική υγεία”.
24/9, στις 19:00
Μουσείο Μπενάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου12.09.2018

4. Ancient Δrama – Tutto Brucia – Ολα Στάχτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

©Luigi Angelucci Sperimentale Amat

Ο θεσμός του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για το Αρχαίο Δράμα, που φέτος διανύει τον δωδέκατο χρόνο του, ρίχνει σήμερα αυλαία. Το Tutto Brucia είναι ένα έργο εμπνευσμένο από τις Τρωάδες του Ευριπίδη, αλλά και από τα κείμενα του Jean Paul Sarte και των φιλοσόφων- ανθρωπολόγων, Judith Butler, Ernesto De Martino, Edoardo Viveiros de Castro, NoViolet Bulawayo, Donna Haraway.Μέσα από τον θρήνο της Εκάβης, τον προφητικό λόγο της Κασσάνδρας, την κραυγή της Πολυξένης, την επίκληση της Ανδρομάχης στους νεκρούς, τη βία που υπέστη η Ελένη, την ευθραυστότητα του σώματος ενός παιδιού, του Αστυάνακτα, δίνεται φωνή στα πιο εκτεθειμένα και ευάλωτα πλάσματα και ο θεατής προσκαλείται να περάσει από τη συμπόνια και τον τρόμο, για να φτάσει στην κάθαρση.Ερμηνεύουν οι: Silvia Calderoni, Barbara Novati και στη ζωντανή μουσική η Francesca Morello
Τρίτη 24/9 στις 20:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 value for money στέκια για τις πρώτες εξόδους της σεζόν12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις