MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Green Object: Η Fabrica Athens εγκαινιάζει έναν διαγωνισμό θεάτρου νέων δημιουργών στο Ρεκτιφιέ

Η Fabrica Athens, στα πλαίσια του 12th Handmade and Recycled Theater Festival, εγκαινιάζει, στο Ρεκτιφιέ, το «Green Object», έναν διαγωνισμό θεάτρου για την ανάδειξη και παρουσίαση του έργου νέων καλλιτεχνών και ομάδων.

Green Object
Monopoli Team

Τη Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο Ρεκτιφιέ – Κέντρο Έρευνας Μεικτών Παραστατικών Τεχνών στα πλαίσια του 12th Handmade and Recycled Theater Festival, η  Fabrica Athens, εγκαινιάζει τον διαγωνισμό «Green Object» στηρίζοντας όλο και περισσότερους νέους καλλιτέχνες και ομάδες, έτσι ώστε να παρουσιάσουν και να αναδείξουν την δουλειά τους, με την ελπίδα ότι το φεστιβάλ θα αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο καλλιτεχνικό ταξίδι.

Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το καλλιτεχνικό τους project ολοκληρωμένο σε έναν από τους χώρους του οργανισμού, μετά το πέρας του Φεστιβάλ.

Πρόγραμμα Παραστάσεων

Τρίτη 24/9, 20:00-22:30, Ρεκτιφιέ

Οι παραστάσεις του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν back to back με την παρακάτω σειρά:

  • «Θήλεια Ρῆσις» – Έλενα Λύτρα
    Θεατρική παράσταση, διάρκεια: 20′

Ένα έργο για τη Θηλυκή ενέργεια, την Αποδοχή και Συγχώρεση του Εαυτού ως Ολότητα. Μια σπονδυλωτή αφήγηση ενός ποιητικού μονολόγου με σωματικές μεταμορφώσεις αφιερωμένη στην αναγεννησιακή δύναμη της Θεραπείας και την Εξελικτική Πορεία της Ψυχής.
*Πληροφορίες: +30 6989369265

  • «U – Turn» – Ευαγγελία Μόσιου & Πάνος Σολδάτος
    Ακροβατικό ντουέτο, διάρκεια: 10′

Το «U-Turn» είναι ένα κωμικό νούμερο σύγχρονου τσίρκου με ακροβατικά, που επικεντρώνεται στην προσπάθεια δύο φαινομενικά διαφορετικών ανθρώπων να συνεργαστούν για να φέρουν εις πέρας μια δουλειά.
*Πληροφορίες: +30 6949091756

  • «Ρίζες ή πως να στολίσεις τη στάμνα σου με γκλίτερ» – Κωνσταντίνα Μαρία Σπυροπούλου (drag name: Destiny Poulos)
    Drag theater solo, διάρκεια: 20′

Η συγκεκριμένη performance είναι μια μικρή γεύση της παράστασης «Ρίζες ή πως να στολίσεις τη στάμνα σου με γκλίτερ». Είναι μια drag performance πάνω σε τρεις εθνοτικές ομάδες τους Βλάχους , τους Καραγκούνηδες και τους Σαρακατσαναίους, καθώς και στο πως η ταυτότητα μας επηρεάζεται από τον τόπο καταγωγής μας. Η παράσταση είναι ένα συνονθύλευμα πολλών και διαφορετικών παραστατικών τεχνών, όπως το drag, το θέατρο documento, σύγχρονο χορό, παραδοσιακό τραγούδι κ.α. Σε πολλά έθιμα της παράδοσης υπάρχει το drag, η τέχνη της μεταμόρφωσης και του crossdressing, παρόλα αυτά το drag δεν γίνεται αποδεκτό από συγκεκριμένες ομάδες όταν γίνεται σε άλλα πλαίσια. Έτσι, μέσω της παράστασης προσπαθώ να δημιουργήσω ένα κλίμα επανοικειοποίησης πραγμάτων ξένων και ταυτόχρονα οικείων. Όλη η παράσταση είναι ένα ταξίδι πάνω στον τόπο, με ό,τι το καθένα μας ταυτίζεται όταν ακούει τη λέξη τόπος, με σκοπό να ανακαλύψουμε το εσωτερικό μας …γκλίτερ.
*Πληροφορίες: +30 6940207159

  • Ο Θάνατος του Μολιέρου – Ε.Α.Ν. (Ελεύθεροι Αυτοσχέδιοι Ναυαγοί)
    Θεατρική παράσταση, διάρκεια: 15′

Ο Μολιέρος, παίζοντας τον Κατά Φαντασίαν Ασθενή, παθαίνει καρδιακή προσβολή και πέφτει σε κώμα στην διάρκεια του οποίου συναντάει διάφορους χαρακτήρες των έργων του εκ των οποίων κάποιοι τον βοηθούν ενώ άλλοι τον κατατρέχουν για όσα τους έκανε. Όταν ξυπνήσει θα βρει μπροστά του τους ηθοποιούς του θιάσου να τον περιβάλλουν, όμως πλέον θα τους αντιμετωπίσει με άλλο μάτι, πριν ξαναπέσει σε κώμα.

Τετάρτη 25/9, 20:00-22:30, Ρεκτιφιέ

Οι παραστάσεις του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν back to back με την παρακάτω σειρά:

  • «Λαγός στιφάδο» – 12′, Κουκκίδες (koukkides theatre group) – Ράνια Αθανασοπούλου, Χριστίνα Κουρλίτη, Χριστίνα Σιαμάγκα

Το «Λαγός στιφάδο» είναι μια performance με στοιχεία σουρεαλιστικά, αλλά και παραλογικά, γραμμένη και σκηνοθετημένη εξ ολοκλήρου από την ομάδα «Κουκκίδες». Η ιστορία μας αφορά τη ζωή των ανθρώπων σε ένα περιβάλλον ουτοπικό στο οποίο ό,τι μέχρι τώρα κυριαρχούσε έχει αποδυναμωθεί, ενώ ό,τι ήταν “τιποτένιο” είναι πια πολύτιμο. Η συνύπαρξη μέσα σε αυτήν την ανταλλαγή ρόλων είναι μια κατάσταση κανονικοποιημένη και αποδεκτή. Ο κόσμος αλλάζει, τα ερωτήματα μένουν.
*Πληροφορίες: +30 6945609500

  • «Ευτυχία Κ.» – Αγγελική Πατσατζή
    Θεατρική παράσταση, διάρκεια: 20′

Η Ευτυχία Κ. διαπραγματεύεται την ιστορία μίας επιτυχημένης πωλήτριας. Δείχνει τις στιγμές της επιτυχίας της, καθώς επίσης και την εσωτερική της μάχη με το παιδί που κρύβει μέσα της και το οποίο της φωνάζει να απελευθερωθεί από τον καθωσπρεπισμό της με κάθε τρόπο.
*Πληροφορίες: +30 6937106936

  • «Εγώ η Ελένη» – Καλλιόπη Γιαννοπούλου
    Θεατρική παράσταση, διάρκεια: 20′

Μια περφόρμανς με θέμα μια γυναικοτονία ή και όλες τις γυναικοκτονίες. Η Ελένη που έχει δολοφονηθεί βίαια, σαν στοιχειό από τον τάφο επιστρέφει, ξανά και ξανά στην ζωή της ζητώντας εκδίκηση και δικαιοσύνη, για να λυτρωθεί, για να «ηρεμήσει το άδικα χυμένο της αίμα».
*Πληροφορίες: +30 6946284380

  • «Όχι Βία Ύπνου» – 20′, 4 Mirror, Χρύσα Μιχαλαρου

Το Perfomance Writing με τίτλο «Όχι Βία Ύπνου» με πηγή έμπνευσης την ιστορία του Ζακ Κωστόπουλου, αναφέρεται στην σύγχρονη κοινωνική πληγή, αυτή της βίας. Με έναν τρόπο κατακεραυνώνει την πολιτική ευθύνη (νομική – ποινική) έναντι της κοινωνικής ολότητας.

Το κείμενο πλάθεται δημιουργικά και τελικά δεν αφορά μόνο ένα θύμα αλλά μπορεί να αφορά κάθε θύμα που έφυγε με βίαιο τρόπο. Η ιστορία αντικρίζει τις σκοτεινές στιγμές βίας, υπενθυμίζοντας τις σκοτεινές στιγμές της δικαιοσύνης που απέχουν από τη δικαίωση και τη λύτρωση για όλους όσους έφυγαν αλλά και για αυτούς που έμειναν και ουσιαστικά δεν λυτρώνονται.
*Πληροφορίες: +30 6955252801

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέα θεατρική σεζόν, νέα ξένη δραματουργία12.09.2018

Η Green Team απαρτίζεται από:
  • μέλη της ομάδας Fabrica Athens: Φάνης Κατέχος, Νατάσσα Αραμπατζή, Έλενα Αρτυμάτη
  • την περσινή νικήτρια του διαγωνισμού: Αλεξάνδρα Στεργίου
  • guest of honor: Γιάννης Κατσιμίχας

Βραβείο Κοινού: Τέσσερις (4) παραστάσεις. Το κοινό κάθε συμμετοχής ψηφίζει κατά την έξοδο, εφόσον του άρεσε η παράσταση. Η συμμετοχή με τις περισσότερες ψήφους παίρνει το βραβείο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης: 20:00

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Ρεκτιφιέ – Κέντρο Έρευνας Μεικτών Παραστατικών Τεχνών, Κωνσταντινουπόλεως 119 ,Κεραμεικός. Tηλ: 6981871669  (7’ λεπτά από το Μετρό του Κεραμεικού)

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις