MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Μασσαλία: Μια πόλη με ξεχωριστή γοητεία

Πολύχρωμη και αυθεντικά μεσογειακή, η Μασσαλία, μία από τις πιο ιστορικές πόλεις της Γαλλίας, είναι ιδανική για εξερεύνηση όλες τις εποχές.

Monopoli Team

Η Μασσαλία είναι η σημαντικότερη πόλη-λιμάνι της Γαλλίας και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μετά το Παρίσι. Αυτή η ξεχωριστή πόλη του γαλλικού Νότου, στην περιοχή της Προβηγκίας, κουβαλά μια τεράστια ιστορία. Πολλοί την αποκαλούν «η ελληνική πόλη της Γαλλίας» γιατί ιδρύθηκε από Έλληνες Φωκαείς περί το 600 π.Χ. Η στρατηγική θέση της Μασσαλίας στη Μεσόγειο μετέτρεψε την πόλη σε ένα χωνευτήρι λαών και πολιτισμών.

Το πρώην «αμαρτωλό» λιμάνι ζει σήμερα μια δεύτερη νεότητα. Η πόλη κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε χάρη στα έργα ανάπλασης διάσημων αρχιτεκτόνων και μπήκε δυναμικά στον τουριστικό χάρτη της Γαλλίας και της Ευρώπης μετά το 2013 και την ανάδειξή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ηλιόλουστη (με μέσο όρο 300 ημέρες ηλιοφάνειας), πολύχρωμη και αυθεντικά μεσογειακή, η Μασσαλία είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές.

Τι θα δείτε

Παλιό Λιμάνι

Πηγή: Shutterstock

Tο Vieux Port, το παλιό λιμάνι, παραμένει το σήμα κατατεθέν της Μασσαλίας. Είναι το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο της πόλης και αυτό που δίνει τον παλμό της. Περπατήστε γύρω από ολόκληρο το πέταλο, από το οχυρό St-Nicolas σε σχήμα αστεριού που φρουρεί τη νότια πλευρά του λιμανιού μέχρι το Fort St-Jean στη βόρεια πλευρά του. Εδώ θα δείτε κι ένα από τα πιο δημοφιλή νέα αξιοθέατα της πόλης, το στέγαστρο από καθρέφτη, δια χειρός του γνωστού Βρετανού αρχιτέκτονα Norman Foster.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRoadtrip στη Σικελία: Πλούσια ιστορία, αυθεντικές γεύσεις και εικόνες που σε αποζημιώνουν12.09.2018

Mucem

Πηγή: Shutterstock

Στο παλιό λιμάνι, δίπλα στο Fort St Jean, βρίσκεται ένα αρχιτεκτονικό θαύμα, που αποτελεί μέρος της αναβίωσης της Μασσαλίας μετά το 2013: το Μουσείο Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πολιτισμών (MuCEM), με πλήθος εκθεμάτων που έχουν σχέση με τη Μεσόγειο. Σχεδιασμένο από τον αλγερινής καταγωγής αρχιτέκτονα Rudy Ricciotti, διαθέτει δύο εντυπωσιακά κτήρια, έναν υπέροχο κήπο και εστιατόριο-café.

Château d’If

Πηγή: Shutterstock

Πάρτε το καραβάκι από το παλιό λιμάνι για να επισκεφθείτε το μικρό νησάκι Chateau d’If με το φρούριο-φυλακή όπου βρισκόταν φυλακισμένος ο Κόμης Μόντε Κρίστο στο ομώνυμο μυθιστόρημα που έγραψε το 1844 ο Αλέξανδρος Δουμάς.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί