MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου

Το «Έγκλημα και Τιμωρία», η παράσταση που αγαπήθηκε από το κοινό επιστρέφει στο Θέατρο Πορεία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, ενώ οι «Βάκχες» του Θάνου Παπακωνσταντίνου ολοκληρώνουν την περιοδεία τους στο Σχολείον της Αθήνας. Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Έγκλημα και Τιμωρία, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία

Το «Έγκλημα και Τιμωρία», η παράσταση που αγαπήθηκε από το κοινό και αναγνωρίστηκε από την κριτική τον περασμένο χειμώνα, χαρίζοντάς μας μία ακόμη επιτυχία, επανέρχεται στο θέατρο Πορεία για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, από 25 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου 2024. Πρόκειται για τη διασκευή του ογκώδους μυθιστορήματος του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και Τιμωρία», που ακολουθεί την ιστορία του Ρασκόλνικοφ, ενός φοιτητή που πιστεύει πως η διανοητική και ψυχική ανωτερότητα νομιμοποιεί το άτομο να διαπράττει εγκλήματα για το καλό της ανθρωπότητας. Έτσι, προβαίνει στον φόνο μιας γριάς τοκογλύφου, σε μια πράξη «αλτρουισμού», που θα απαλλάξει την κοινωνία από ένα άπληστο και κακόβουλο άτομο. Παρά την πεποίθησή του ότι τέτοια κίνητρα βρίσκονται υπεράνω του νόμου, ο ήρωας χάνεται σε έναν λαβύρινθο τύψεων, εσωτερικών συγκρούσεων και ψυχικών οδυνών, που συνιστούν την πραγματική τιμωρία του. *Παίζουν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Στέλλα Βογιατζάκη, Δημήτρης Ήμελλος, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Δημήτρης Μπίτος, Μαριάννα Πουρέγκα, Σοφία Σεϊρλή.
Παραστάσεις: Από 25 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου 2024.  Τετάρτη 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή 21:00, Σάββατο & Κυριακή 21:15.
Εισιτήρια: Από 16€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5, Αθήνα, Πλατεία Βικτωρίας. Τηλ: 210 8210991

«Βάκχες» του Ευριπίδη στο Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παππά

Οι Βάκχες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, η τραγωδία του μυστικισμού, της έκστασης και της βαρβαρότητας, μετά τη θερμότατη υποδοχή τους από 14.000 θεατές στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 2 και 3 Αυγούστου, περιοδεύουν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα και την Κύπρο. Όταν ο θεός Διόνυσος φτάνει στη Θήβα, ο βασιλιάς Πενθέας αρνείται να δει τον πρώτο του εξάδελφο ως Θεό και απαγορεύει τη διάδοση της νέας θρησκείας. Η άρνησή του εγείρει τη μήνι του θεού ο οποίος, σε μια τραγική αντιστροφή διώκτη και διωκόμενου, οδηγεί τον Πενθέα στον αφανισμό από την ίδια του τη μητέρα. *Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Διόνυσος), Μαριάννα Δημητρίου (Τειρεσίας), Αλεξία Καλτσίκη (Αγαύη), Θέμης Πάνου (Κάδμος), Αργύρης Πανταζάρας (Πενθέας), Γιάννης Κόραβος, Διονύσης Πιφέας, Φώτης Στρατηγός (Αγγελιαφόροι).
Παραστάσεις: Από Τετάρτη 25.9 έως Κυριακή 29.9 στις 21:00
Εισιτήρια: 20€ γενική είσοδος 15€ άνω των 65 ετών 10€ σπουδαστές/φοιτητές/ΑμεΑ/άνεργοι. Προπώληση: ticketservices.gr
Σχολείο της Αθήνας «Ειρήνη Παππά», Λεωφόρος Αθηνών Πειραιώς 52, Πειραιάς. 

«Clownely day»: Μια παράσταση θεατρικού κλόουν με τη Χριστίνα Πετρολέκα στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού

Η παράσταση θεατρικού κλόουν «Clownely day», σε σύλληψη, ερμηνεία και σκηνοθεσία Χριστίνας Πετρολέκα, θα μας “συντροφεύει” κάθε Τετάρτη στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού για 10 μόνο παραστάσεις. Η Νέλλη, μια ηλικιωμένη κλόουν είναι πολύ χαρούμενη σήμερα, γιατί περιμένει κάποιους πολύ σημαντικούς φίλους να την επισκεφτούν και να γιορτάσουν με το αξέχαστο Tea Party που τους ετοιμάζει…Θα είναι όλα υπέροχα. Η κουνιστή καρέκλα, τα φακελάκια τσάι, τα φλιτζανάκια, η τσαγιέρα θα γίνουν τα παιχνίδια, που θα φέρουν ξανά τη ζωντάνια στο σπίτι της. Θα γίνουν η συντροφιά της. Ξυπνά ή γεννά άραγε αναμνήσεις η Νέλλυ για να ξεγελάσει τη μοναξιά της;
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 25 Σεπτεμβρίου 2024 έως 4 Δεκεμβρίου 2024. Κάθε Τετάρτη στις 20:00.
Εισιτήρια: Προπώληση: 10€, Ταμείο: 12€. Προπώληση: ticketservices.gr 
Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, Ευμολπιδών 13, Γκάζι. Τηλέφωνο: 2103454831

Χορός

Ba Wang Bian – Αρχέγονοι Διάλογοι: Η παράσταση χορού της Maya Jilan Dong στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Το Μυστήριο 196 Ba Wang Bian – Αρχέγονοι Διάλογοι, η παράσταση χορού με τη Maya Jilan Dong, έρχεται στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου στις 25 Σεπτεμβρίου στο μυθικό υπαίθριο σκηνικό της Ελευσίνας. . Η Maya Jilan Dong εκκινεί από τους λαϊκούς χορούς των Μπάι από την πατρίδα της, την επαρχία Γιουνάν της Κίνας, δημιουργώντας μια δική της εκδημοκρατισμένη προσέγγιση. Το έργο δεν ακολουθεί πιστά την πλοκή του μύθου, ωστόσο αναδεικνύει μία διαχρονική και πρωταρχική διάσταση γύρω από την έννοια του ανθρώπινου. Οι τρεις πρωταγωνιστές ενσαρκώνουν το πνεύμα της άνθησης, της ανάμνησης και της λαχτάρας. Μέσα από την αλληλεπίδραση μητέρας και κόρης που ξεδιπλώνεται στον αέναο κύκλο του χρόνου, το έργο μας προσκαλεί να επανεξετάσουμε την έννοια του «ανθρώπου» στη σύγχρονη εποχή, με όραμα τη δημιουργία μιας δικαιότερης και πιο συνδεδεμένης ανθρωπότητας.
Παραστάσεις: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος, 8€ φοιτητικό, 65+, άνεργοι, ΑμεΑ & συνοδοί. Προπώληση: ticketservices.gr
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα.

Η Μπαγιαντέρα, από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας Οδησσού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Μπαγιαντέρα, από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας Οδησσού, ανεβαίνει από τις 25 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Βρισκόμαστε στην Ινδία. Η ιέρεια και χορεύτρια του ναού Νικίγια ερωτεύεται τον ευγενή πολεμιστή Σόλορ, με τον οποίο ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας αγάπης. Όταν ο μαχαραγιάς και η κόρη του Γκαμζάτι το ανακαλύπτουν, κρυφές επιθυμίες και πάθη ανασύρονται στην επιφάνεια, πυροδοτώντας δολοφονικές ίντριγκες.
Παραστάσεις: Τετάρτη 25, Πέμπτη 26, Παρασκευή 27 και Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 20:00
Εισιτήρια: 10-60€. Προπώληση: megaron.gr 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 2107282000

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέα θεατρική σεζόν, νέα ξένη δραματουργία12.09.2018

Μουσική

Ελένη Βιτάλη και Τζουμ στο Θέατρο Ρεματιάς

Η Ελένη Βιτάλη και οι Τζουμ την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου σε μια μοναδική συναυλία στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Η φωνή της Ελένης Βιτάλη έχει σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι. Στην πολύχρονη πορεία της υπηρέτησε σχεδόν κάθε έκφραση του: από δημοτικά και λαϊκά ως πιο ηλεκτρικά ακούσματα, πάντα με την ίδια χαρακτηριστική αλήθεια και συγκίνηση. Μια βραδιά – αναδρομή σε τραγούδια απ’ όλη την προσωπική της διαδρομή, αλλά και τραγούδια σταθμούς από άλλους συνθέτες και τραγουδοποιούς. Την Ελένη Βιτάλη πλαισιώνουν οι δυναμικοί και ανατρεπτικοί Τζουμ, που με τις φρέσκιες ενορχηστρώσεις τους μπορούν να ξεσηκώσουν και το πιο δύσκολο κοινό.
Τετάρτη 25/9, 20:30
Εισιτήρια: Προπώληση: 15€. Στο ταμείο: 17€. Προπώληση: ticketservices.gr
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Ναρκίσσων 2-8, Χαλάνδρι.

Ο Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Βράχων

Μετά από μια sold out συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας και μετά το τέλος της καλοκαιρινής του περιοδείας, ο Γιάννης Χαρούλης με το λάουτο του, έρχεται την Τρίτη 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων, για να μας αγκαλιάσει και να μας συνεπάρει με τις μελωδίες του, τους στίχους του και τον ηλεκτρισμό του. Ο Γιάννης Χαρούλης για μια ακόμη βραδιά θα μας ενώσει με τη μουσική του κάτω από τον έναστρο ουρανό. Από το χθες μέχρι το σήμερα, με αγαπημένα τραγούδια μπλεγμένα όπως πάντα με τις βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης, θα μας ταξιδέψει σε άλλους τόπους, θα μας συγκινήσει και θα μας χαρίσει υπέροχες βραδιές. Το πάθος και η φλόγα του θα φωτίσουν τα βράδια μας, σε μια γιορτή που όλοι θα θυμόμαστε.
Τρίτη 24/9 και Τετάρτη 25/9, 21:00
Εισιτήρια: Προπώληση: 15€, Ταμείο: 17€. Προπώληση: ticketservices.gr. 
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Νεαπόλεως 58, Βύρωνας. Τηλ: 21 0760 9350

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαθαίνοντας από τον Ρόθκο στο Λόφος Art Project12.09.2018

Εκθέσεις

Μαθαίνοντας από τον Ρόθκο στο Λόφος Art Project

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 120 χρόνια από τη γέννηση του αμερικανού ζωγράφου Mark Rothko (1903-170), ενός από τους κορυφαίους εκπροσώπους της αφαίρεσης στη ζωγραφική και, ιδιαίτερα, του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. Mε την ευκαιρία αυτή, στο Λόφος Art Project, στην Κυψέλη, εγκαινιάζεται την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου καλλιτέχνη η ομαδική έκθεση με τίτλο «Η τέχνη της εμβύθισης στη σύγχρονη ζωγραφική. Μαθαίνοντας από τον Mark Rothko», που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Φαίη Τζανετουλάκου. Η έκθεση, στην οποία παρουσιάζονται έργα 24 σύγχρονων ελλήνων και ξένων εικαστικών, έχει στόχο να παρουσιάσει στο κοινό τις εκφραστικές δυνατότητες της σύγχρονης αφαιρετικής ζωγραφικής που αντλεί την έμπνευσή της από τον Ρόθκο και την ικανότητά του να δημιουργεί την αίσθηση της εμβύθισης του θεατή μέσα στο χρωματικό πεδίο του έργου.
Χώρος: Λόφος Art Project, Βελβενδού 39, Κυψέλη.
Διάρκεια Έκθεσης: 25 Σεπτεμβρίου – 27 Οκτωβρίου 2024
Ωράριο: Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ: 18:00 – 21:00
Είσοδος: Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις