MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα σήμερα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, ξεναγήσεις, ομιλίες και όλα όσα θα κάνουμε σήμερα στην Αθήνα, με ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

1. Εκδήλωση: Πολιτικές Συμπερίληψης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της έκθεσης space of togetherness

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση και την ανάλυση των ευρημάτων σειράς ερευνών της διαΝΕΟσις σχετικά με θέματα μετανάστευσης και φύλου. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για την υφιστάμενη κατάσταση στη χώρα, για τις σύγχρονες προκλήσεις καθώς και για τις πολιτικές ένταξης και συμπερίληψης, συνεισφέροντας στον δημόσιο διάλογο με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την προαγωγή της ισότητας.
Τετάρτη 25/9 στις 17:30-19:00
Είσοδος ελεύθερη * Φόρμα συμμετοχής 
NEON στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά, Πειραιώς 52, Πειραιάς 

2. Αφιέρωμα: Αναζητώντας τον Giacomo Puccini στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Το επετειακό αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από το θάνατο του Τζάκομο Πουτσίνι, τελευταίου από τους μεγάλους συνθέτες της ιταλικής όπερας, στοχεύει να αναδείξει τη ζωή και το έργο του μέσα από σπάνια τεκμήρια της συλλογής της Μουσικής Βιβλιοθήκης. Παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, βίντεο, προγράμματα και περιοδικά εκτίθενται στους χώρους υποδοχής της Βιβλιοθήκης, ενώ πλούσιο ψηφιακό υλικό είναι διαθέσιμο σε οθόνη αφής και υπολογιστές. Το αφιέρωμα προσκαλεί τον επισκέπτη να ανακαλύψει το μουσικό σύμπαν του Πουτσίνι, οι όπερες του οποίου φημίζονται παγκοσμίως για τη δραματική πλοκή και το πάθος των ηρώων, τις υπέροχες μελωδίες και τους σπουδαίους ρόλους που καλούνται να ερμηνεύσουν οι τραγουδιστές.
Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10:00-19:00
Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη *Ξεναγήσεις κατόπιν συνεννόησης: 210 7282553

3. Χορός: Παγκόσμιο Φεστιβάλ «Εμμέλεια

Το ιστορικό Θέατρο «Δόρα Στράτου» γιορτάζει τα 71 του χρόνια με ένα χορευτικό φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο που περιλαμβάνει όλα τα είδη χορού. Ο θεσμός επέστρεψε για 20ή φορά για να ενώσει 75 ομάδες και σολίστ από 15 χώρες των πέντε ηπείρων και ολοκληρώνεται σήμερα 25/9.
Τετάρτη 25/9 στις 21:00
Θέατρο «Δόρα Στράτου», Αρακύνθου 33 (έναντι), Λόφος Φιλοπάππου

4. Θέατρο: Στους δύο τρίτος χωρεί…, του Σταύρου Νικολαΐδη στο Πάρκο Πευκάκια

Μια θεότρελη κωμωδία χαρακτήρων για την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων στην μετα-covid εποχή. Ένα ξεκαρδιστικό παιχνίδι γάτας και ποντικού που οι συνεχείς εκπλήξεις και ανατροπές σε κάνουν να ξεχνάς ποιος είναι η γάτα και ποιος ο ποντικός. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αγίας Παρασκευής. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Θεοδώρα Σιάρκου, Βασίλης Κούκουρας και ο Πέτρος Γρύλλος.
Τετάρτη 25/9 στις 21:00
Πάρκο Πευκάκια, Αγία Παρασκευή

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις