MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

10 παραμυθένια μέρη στην Ευρώπη για την ταξιδιωτική σας λίστα

Γραφικές πόλεις, μεσαιωνικά κάστρα και συναρπαστικά τοπία. Δέκα υπέροχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να βάλετε στη λίστα με τα επόμενα ταξίδια σας.

Monopoli Team

Η Ευρώπη κρύβει πολλά παραμυθένια μέρη που είναι ιδανικά για μια απολαυστική απόδραση για όλη την οικογένεια: καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις, γραφικά χωριά, λίμνες και κάστρα βγαλμένα από ταινία της Disney. Η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations, συγκέντρωσε σε μια λίστα μερικά από τα πιο μαγευτικά μέρη της Ευρώπης και εμείς σας παρουσιάζουμε δέκα από αυτά.

Πράγα, Τσεχία

Πηγή: Shutterstock

Το ιδιαίτερο μείγμα μπαρόκ και γοτθικής αρχιτεκτονικής, η ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη, η εμβληματική γέφυρα του Καρόλου, το παραμυθένιο κάστρο, οι πύργοι και οι εκκλησίες σε κάνουν να ερωτευτείς την Πράγα με την πρώτη ματιά. Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την Πράγα είναι να την περπατήσετε και ανακαλύψετε τους θησαυρούς που κρύβονται σε κάθε γωνιά της. Πανέμορφα κτήρια, πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα, cafe και εστιατόρια συνθέτουν το σκηνικό στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης. Το γνωστότερο αξιοθέατο είναι το Αστρονομικό Ρολόι στον γοτθικό πύργο του παλιού Δημαρχείου, όπου οι τουρίστες συνωστίζονται για να δουν την παράσταση που δίνουν τα κινούμενα αγαλματίδια κάθε φορά που αλλάζει η ώρα. Από την άλλη πλευρά του Μολδάβα δεσπόζει το Κάστρο, που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι.

Κολμάρ, Γαλλία

Πηγή: Shutterstock

Εκεί που ο ποταμός Λάουχ συναντά τον Ρήνο, σε απόσταση 68 χλμ. από το Στρασβούργο, βρίσκεται το Κολμάρ, μία από τις ωραιότερες μικρές πόλεις της Ευρώπης. Εδώ θα δείτε παραμυθένια αλσατικά σπιτάκια αλλά και συγκλονιστικά κτήρια γοτθικής αρχιτεκτονικής, θα κάνετε ρομαντική βαρκάδα στα κανάλια στην περιοχή «Μικρή Βενετία» και θα επισκεφθείτε μοναδικά μουσεία όπως το Μουσείο Μπαρτολντί, που είναι αφιερωμένο στα έργα του Φρεντερίκ Μπαρτολντί, δημιουργού του Αγάλματος της Ελευθερίας. Θέλετε κι άλλους λόγους για να την επισκεφθείτε; Η πόλη βρίσκεται στο Δρόμο του Κρασιού, αποτελώντας την «πρωτεύουσα» των αλσατικών κρασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 υπέροχοι προορισμοί για solo travellers12.09.2018

Mont-Saint-Michel, Γαλλία

Πηγή: Shutterstock

Σε έναν μαγευτικό κόλπο που μοιράζονται η Νορμανδία και η Βρετάνη, το θέαμα του Mont-Saint-Michel τραβά τα βλέμματα από μεγάλη απόσταση. Η εικόνα της μαγευτικής καστρούπολης, στη μέση της οποία δεσπόζει το ομώνυμο Αββαείο, μοιάζει με τοπίο βγαλμένο από παραμύθι, λόγω του τρόπου που «επιπλέει» επάνω στην παλίρροια, τις περιόδους που η περιοχή βιώνει φουσκονεριές. Η ιστορία του ως σπουδαίος χριστιανικός τόπος προσκυνήματος χρονολογείται από τις αρχές του 8ου αιώνα μ.Χ., όταν ο Aubert, επίσκοπος της κοντινής πόλης Avranches στην κορυφή του λόφου, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος ο Αρχάγγελος Μιχαήλ τον είχε πιέσει να χτίσει μια εκκλησία στην κορυφή του υψώματος στην ακροθαλασσιά.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί