MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Ωδή στον μινιμαλισμό: 10 πράγματα που πρέπει να πετάξεις σήμερα από το σπίτι σου

Ναι, μπορεί κάποτε να σου χρειαστούν, τώρα, όμως, είναι εντελώς αχρείαστα και δεν έχουν κανέναν λόγο ύπαρξης στο σπίτι σου.

Monopoli Team

Οι άνθρωποι έχουμε τη τάση να κρατάμε και να κρατάμε (και να κρατάμε) πράγματα λες και θα τα πάρουμε μαζί μας, μετά το τέλος της ζωής μας. Άλλες φορές είναι η συνήθεια, άλλες φορές το συναισθηματικό δέσιμο κι άλλες η απροθυμία να κάνουμε εκκαθάριση στο σπίτι μας, με αποτέλεσμα να μαζεύεται και να στριμώχνεται σε συρτάρια και ντουλάπια ένας τεράστιος όγκος πραγμάτων.

Αυτός ο φόβος που μας διακατέχει, λειτουργεί σαν σκόπελος, εμποδίζοντάς μας από το να πετάξουμε στον κάδο των αχρήστων όλα εκείνα τα πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι μας, όμως δεν έχουν καμία απολύτως λειτουργία. Για την ακρίβεια, παραμένουν αποθηκευμένα σε διάφορα σημεία σε περίπτωση που μας φανούν χρήσιμα στο μέλλον ή σε περίπτωση που επιθυμήσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε – αν και εφόσον θυμηθούμε ότι τα έχουμε στην κατοχή μας. Για να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς, βέβαια, αυτό συμβαίνει σπάνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSlow decoration: Το trend στη διακόσμηση που θα δώσει μια διαχρονική πινελιά στο σπίτι σου12.09.2018

Κι ενώ μια μεγάλη μερίδα κόσμου έχει αυτή τη συνήθεια, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι έφτασε η στιγμή να υιοθετήσουμε την ιδέα του μινιμαλισμού και να «ελαφρύνουμε» το σπίτι και τη ζωή μας, δωρίζοντας, ανακυκλώνοντας ή πετώντας τα αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε. Μπορεί αυτό το εγχείρημα να φαντάζει βουνό, όμως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και συνεπώς αυτό που πρέπει να κάνεις. Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες υποστηρίζουν ότι ο τρόπος για να διαχωρίσεις τα χρήσιμα από τα μη χρήσιμα πράγματα είναι να θέσεις στον εαυτό σου τις εξής ερωτήσεις: «Αυτό προσδίδει αξία στη ζωή μου; Τι θα το κάνω; Γιατί το κρατάω;».

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life