MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Γιάννης Μπέζος: «Προτιμώ την καλή κωμωδία από τη σάτιρα» (vid)

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη διαφορά κωμωδίας-σάτιρας με αφορμή τη θεατρική παράσταση που θα πρωταγωνιστήσει φέτος, αλλά και στη συμμετοχή του στο “Famagusta”.

Monopoli Team

Ο Γιάννης Μπέζος βρέθηκε στο πλατό του «Πάμε Δανάη» και μίλησε για το «Σχολείο Γυναικών» του Μολιέρου, στο οποίο θα πρωταγωνιστεί τη νέα θεατρική σεζόν. «Δεν είναι εύκολο έργο. Τα περισσότερα έργα του Μολιέρου έχουν να κάνουν με τις ανθρώπινες συμπεριφορές και όχι με τα ανθρώπινα πρόσωπα. Δεν είναι δηλαδή ένα συγγραφέας-ποιητής που σατιρίζει, είναι ένα άνθρωπος που καταδεικνύει κάτι, μια συμπεριφορά και γελάμε με τα ‘χάλια’ μας. Δεν γελάμε με τους ήρωες. Όλοι μας τα έχουμε αυτά τα προβλήματα μέσα μας», τόνισε ο γνωστός ηθοποιός.

Σε σχετική ερώτηση στη συνέχεια για το αν διαχωρίζει τον καυτηριασμό από τη σάτιρα ο Γιάννης Μπέζος απάντησε: «Η σάτιρα δεν έχει καμία σχέση με τη θεατρική πράξη, όπως την εννοούμε στο θέατρο. Μπορεί να αναφέρεται σε μεγάλα πρόσωπα, του καιρού. Αν δεν σατιρίζει την πολιτική, δεν έχει νόημα. Αλλά κι αυτό έχει ένα μέτρο. Το να φτάνεις στα όρια της ύβρις δεν είναι σάτιρα. Ενώ από την άλλη η κωμωδία έχει να κάνει με συμπεριφορές και μπορεί να αναγνωρίσει ο καθένας ένα κομμάτι από τον εαυτό του σε αυτά ου βλέπει. Συνήθως προτιμώ την καλή κωμωδία από τη σάτιρα. Για τη σάτιρα δεν τρελαίνομαι. Βέβαια αν δω κάποιον να σατιρίζει με γούστο και κυρίως να μην παίρνει ο ίδιος τον εαυτό του στα σοβαρά, να μην κάνει τον ‘δάσκαλο’, τότε μ αρέσει μερικές φορές».

Με αφορμή τέλος τον επερχόμενο β’ κύκλο του Famagusta ο ηθοποιός σημείωσε: «Μ’ άρεσε όλη η διαδικασία, πέρασα πολύ ωραία, ήταν πολύ ευγενείς οι άνθρωποι και πολύ δημιουργικοί. Κουράστηκα βέβαια λίγο με το πήγαινε-έλα, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό, εθνικό.  Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Δεν πρέπει ούτε να μας φοβίζουν, ούτε να κάνουμε τους ήρωες ούτε να κλαίμε. Πρέπει να τα γνωρίζουμε, είναι μια ευκαιρία να τα γνωρίζουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Μόσχος: Ανακοίνωση νέου προγράμματος και ηχηρή αποχώρηση12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz