MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Από Μηχανής Θέατρο: Όλα όσα θα παρακολουθήσουμε τη σεζόν 2024-2025

Πρεμιέρες, επιτυχημένες επαναλήψεις, φιλοξενούμενες παραγωγές, παιδικό πρόγραμμα, θέατρο σκιών και μουσικές βραδιές περιλαμβάνει το πλούσιο και πολυσυλλεκτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του «Από Μηχανής» Θεάτρου για τη σεζόν 2024-2025.

«Ήρωες»
«Ήρωες»
Monopoli Team

Το «Από Μηχανής» Θέατρο ανοίγει τη θεατρική σεζόν 2024-2025 παρουσιάζοντας στις δύο του Σκηνές ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους.

Πρεμιέρες

Δύο πρεμιέρες με τη συμμετοχή σημαντικών πρωταγωνιστών περιλαμβάνονται στο φετινό του πρόγραμμα του «Από Μηχανής Θεάτρου». Η χειμερινή σεζόν ανοίγει στις 16 Οκτωβρίου με την πολυβραβευμένη κωμωδία του Gerald Sibleyras με τίτλο «Ήρωες». Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Μυλωνά, οι Κώστας Αρζόγλου, Χρήστος Βαλαβανίδης και Πάνος Σκουρολιάκος υποδύονται τρεις βετεράνους στρατιωτικούς που, κλεισμένοι σε ένα γηροκομείο, θυμούνται τα περασμένα μεγαλεία των νιάτων τους.

Ενώ, στις 4 Δεκεμβρίου, η πολυαγαπημένη κωμωδία του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή, «Ο Φιάκας», σε σκηνοθεσία Πάνου Σκουρολιάκου, θα μάς μεταφέρει στα ήθη και τις μόδες της Πολίτικής κοινωνίας του 1870. Πρωταγωνιστής ο Φίλιππος Σοφιανός ως ο Χαρίλαος Πλουτίδης ή Χαράλαμπος Πεταλούδης ή Φιάκας, ένας απατεώνας καταχρεωμένος και κυνηγημένος από δανειστές κι εμπόρους, ο οποίος υποδύεται το γόνο πλούσιας οικογένειας για να κερδίσει την καρδιά μιας αφελής νεαρής και να καρπωθεί την προίκα της. Η παράσταση ζωντανεύει επί σκηνής με τη συμμετοχή του καραγκιοζοπαίχτη Κώστα Σπυρόπουλου και τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους Φώτη Τσορανίδη (κιθάρα) και Γλαύκο Σμαριανάκη (βιολί).

«Ο Φιάκας»

Φιλοξενούμενες παραγωγές

Παράλληλα, τη φετινή σεζόν, το «Από Μηχανής Θέατρο», αναμένεται να φιλοξενήσει και θεατρικές παραγωγές αξιόλογων δημιουργών.

Από τις 7 Οκτωβρίου, η Μαρία Κεσίλογλου και η Ρεγγίνα Ιωαννίδου υποδύονται δύο νέες γυναίκες οι οποίες, στο καφέ ενός σιδηροδρομικού σταθμού, μοιράζονται τις σκέψεις τους, συγκρίνουν τις μετέωρες ζωές τους και ονειρεύονται μια έξοδο διαφυγής, στην παράσταση «Indian Summer», το θεατρικό έργο της Lucy Maurice που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Τίνας Τζάθα.

Ενώ το ιστορικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη, «Το Τάβλι», μετά από μια επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, συνεχίζει την πορεία του, από τις 26 Οκτωβρίου, στο «Από Μηχανής» Θέατρο σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με τον ίδιο και τον Αντώνη Κρόμπα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Κόλια και του Φώντα αντίστοιχα, δύο φίλων και κουνιάδων, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της απογευματινής “ιεροτελεστίας” τους -καφές και τάβλι πρωταθλητών- αναζητούν τη μπίζνα που θα τους κάνει πλούσιους και σημαντικούς.

Σειρά έχει η μεταμορφωτική μαύρη κωμωδία «Το Νόημα της Ζωής» που, μετά τα συνεχόμενα sold-out της περασμένης σεζόν, βρίσκει στέγη στο «Από Μηχανής» Θέατρο από τις 7 Νοεμβρίου. Το κείμενο και τις ερμηνείες αναλαμβάνουν οι Διονύσιος Μπούγας και Βασιλική Τσιρίμπα. Δύο ψυχολόγοι που ανεβαίνουν στο σανίδι αποκλειστικά γι΄αυτή την performance που δίνει τη μοναδική ευκαιρία στον θεατή να βιώσει ένα αναπάντεχο «ραντεβού» με τον εαυτό του μέσα από στιγμές που είτε όλοι κατά κάποιο τρόπο έχουμε ζήσει είτε δεν έχουν έρθει ακόμα.

«Το Τάβλι»

Από τις 11 Νοεμβρίου ένα παράξενο θέατρο σκιών φτιαγμένο από τις φιγούρες των έργων του Νίκου Χουλιαρά ζωντανεύει το μυθιστόρημα του, «Ο Λούσιας». Η παράσταση της Ρηνιώς Κυριαζή, με τίτλο «Στη Σκιά του Λούσια», που έκανε πρεμιέρα τον Μάιο του 2024 στο Θέατρο Θησείον, επιστρέφει, στο «Από Μηχανής» Θέατρο αυτή τη φορά, με τη συμμετοχή του παίχτη Θεάτρου Σκιών Άθωνα Δανέλλη. Ο Λούσιας καθρεφτίζεται στον μπερντέ, διπλασιάζεται και πολλαπλασιάζεται. Το  απολωλός, ο λωλός της πόλης, ο αδύναμος στα μυαλά, ο αλαφροΐσκιωτος απομένει να μάς θυμίσει την τρυφερότητα.

Ενώ, από τις 18 Νοεμβρίου και για 15 μόνο παραστάσεις,  ο Θανάσης Σαράντος και μια ομάδα εκλεκτών ηθοποιών αναμετρώνται ξανά με τον «Οιδίποδα Τύραννο», τη συγκλονιστική τραγωδία του Σοφοκλή, επιχειρώντας να φωτίσουν τις αναλογίες του με το σήμερα.

«Στη Σκιά του Λούσια»

Το 2025 μπαίνει στο «Από Μηχανής» Θέατρο με την ξεκαρδιστική κωμωδία «Mein Komplex», σε διασκευή-σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη, που κάνει πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου. Το έργο φέρνει τον Χίτλερ και τη φιλενάδα του Κριστίν στο ιατρείο του Σίγκμουντ Φρόυντ καθώς η σεξουαλική ζωή τους δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσαν, με τον διάσημο ψυχίατρο να αναλαμβάνει να βοηθήσει αυτό το ασυνήθιστο ζευγάρι πυροδοτώντας μια σειρά από αναπάντεχες, δυσάρεστες αλλά εξαιρετικά κωμικές καταστάσεις. Παίζουν οι Μάνθος Καλαντζής, Κώστας Καραμουσάλης και Μαργαρίτα Σάββα.

Το πρόγραμμα των φιλοξενούμενων παραγωγών συμπληρώνει η παράσταση «Μα» της Ρηνιώς Κυριαζή, που θα παρουσιαστεί στη σκηνή του «Από Μηχανής» Θεάτρου από τις 10 Φεβρουαρίου 2025. Το έργο αφορά τη ζωή του Οδυσσέα, ενός παιδιού στο φάσμα του αυτισμού, και την καθημερινότητα του ίδιου και της οικογένειας του που παλεύουν σε έναν σκληρό κόσμο για τα βασικά και αυτονόητα. Ερμηνεύουν οι Δήμητρα Γκλιάτη, Ειρήνη Κουμπαρούλη, Μιχάλης Κουτσκουδής και Γιώργος Φριντζήλας.

«Ο Αόρατος Τονίνο»

Παιδική Σκηνή

Με δύο επαναλήψεις εξαιρετικά επιτυχημένων παραστάσεων υποδέχεται η Παιδική Σκηνή του «Από Μηχανής» Θεάτρου τους μικρούς της φίλους για τη σεζόν 2024-2025. Από τις 6 Οκτωβρίου 2024, «Ο Αόρατος Τονίνο» του Τζάνι Ροντάρι, η sold-out διαδραστική παράσταση για παιδιά σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία του Δημήτρη Μυλωνά, επιστρέφει για να μιλήσει, με αστείο και συγκινητικό τρόπο, για την παιδική ψυχή, τον παραγκωνισμό των ηλικιωμένων, τη φιλία, την ενσυναίσθηση και τη χαρά της συνύπαρξης.

Ενώ από τις 24 Νοεμβρίου μικροί και μεγάλοι «ταξιδεύουν» στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων με την παράσταση «Εγώ το Ξωτικό», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Μαριβίτας Γραμματικάκη, που παρουσιάζεται για 2η χρονιά, σε σκηνοθεσία-διασκευή Δημήτρη Μυλωνά. Παράλληλα, από τις 2 Νοεμβρίου έως τις 14 Δεκεμβρίου, το Σύγχρονο Θέατρο Σκιών του Κώστα Σπυρόπουλου ζωντανεύει στη σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου, τις «Ιστορίες του Παππού Καραγκιόζη», σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια. Πίσω από τον μπερντέ ο αγαπημένος καραγκιοζοπαίχτης των παιδιών Κώστας Σπυρόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Αργώ: Όλες οι παραστάσεις που θα δούμε την θεατρική περίοδο 2024 -202512.09.2018

Μουσικές βραδιές

Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του «Από Μηχανής» Θεάτρου δεν λείπει ούτε η μουσική. Μουσικές βραδιές με τη συμμετοχή υπέροχων ερμηνευτών θα μάς ταξιδέψουν σε ακουστικά μονοπάτια του παρελθόντος και του σήμερα. Βαμβακάρης, Βέμπο, τραγουδιστικοί μονόλογοι, μελοποιημένη ποίηση, σμυρναίικα τραγούδια, ηχοτοπία της Ελλάδας με πρωτοποριακές ενορχηστρώσεις συνθέτουν ένα σύνολο μουσικών βραδιών και δυνατών ερμηνευτών που θα μας μείνουν αξέχαστες.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις