MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Είμαι ο Λαβύρινθος: Ένα νέο είδος θεάτρου από την ομάδα Darkplay Theatre στο ΠΛΥΦΑ

Στο κύμα της επαναπροσέγγισης της Ελληνικής μυθολογία, οι Ρηγίνος Ρηγίνου, Δένια Μιμερίνη, Χριστίνα Σωτηρίου και 20 διεθνείς συντελεστές παρουσιάζουν, στο ΠΛΥΦΑ, την παράσταση «Είμαι ο Λαβύρινθος», μία διαδραστική εμπειρία με το κοινό να βουτάει σε όλες τις τέχνες.

Monopoli Team

«Είμαι ο Λαβύρινθος». Μετά το (Netflix) KAOS, τι; Στο κύμα της επαναπροσέγγισης της Ελληνικής μυθολογίας, έρχεται ένα νέο είδος θεάτρου στην ΠΛΥΦΑ, 02 – 30 Οκτωβρίου, από την Darkplay Theatre.

Αυτόν τον Οκτώβριο οι Ρηγίνος Ρηγίνου, Δένια Μιμερίνη, Χριστίνα Σωτηρίου και 20 διεθνείς συντελεστές μας οδηγούν μέσα στον λαβύρινθο. Εγώ είμαι η σκηνή, εσύ η ιστορία, εμείς είμαστε ο …

Είμαι ο Λαβύρινθος: Ένα νέο είδος θεάτρου από την ομάδα Darkplay Theatre στο ΠΛΥΦΑ

«Είμαι ο Λαβύρινθος»: Λίγα λόγια για το έργο

Σε σκηνοθεσία του Ρηγίνου Ρηγίνου, ο αρχαιότερος μύθος της Ευρώπης συναντά τα πιο σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα με το κοινό στο επίκεντρο της αφήγησης.

Με ένα πολυάριθμο, πολυπολιτισμικό καστ που δένει τα ανερχόμενα ονόματα του ελληνικού θεατρικού, κινηματογραφικού και τηλεοπτικού τοπίου: Δένια Μιμερίνη (Έρωτας Φυγάς, Dodo), Χριστίνα Σωτηρίου (Famagusta), Χρήστος Τζοβάρας (ΕΛΣ) με 20 διεθνείς ερμηνευτές, ο «Λαβύρινθος» αποτελεί μία διαδραστική εμπειρία με το κοινό να βουτάει σε όλες τις τέχνες: Τον χορό, την ποίηση, την βιντεο-εγκατάσταση, την μουσική και τέλος να καταλήγει στα έγκατα της ψυχολογίας.

Ο λαβύρινθος λειτουργεί ως εκδήλωση του συλλογικού υποσυνείδητου και του μυστηρίου του. Η εισχώρηση και επίλυση του λαβυρίνθου αποτελεί μια αρχετυπική μύηση στον ίδιο τον εαυτό, η οποία κορυφώνεται στη συνάντηση με τον Μινώταυρο, το σύμβολο του αρχαίου, του άγνωστου αλλά ταυτόχρονα και του πιο προσωπικού.

Σε δυο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, ο θεατής διαβαίνει μέσω του μύθου του Θησέα και του Μινώταυρου, του Μίνωα και της Πασιφάης, σε μια σκοτεινή και απρόσμενα αποκαλυπτική μελέτη εξουσίας, απαγορευμένου έρωτα και σκληρών συγκρούσεων, μέσα από μια ιστορία βγαλμένη από θραύσματα του Ευριπίδη, του Οβιδίου, του Πινδάρου, της αληθινής και μυθικής ιστορίας της Κρήτης, αλλά και της συμβολικής κληρονομιάς του λαβύρινθου και του τέρατος.

Κάθε παράσταση είναι μοναδική για κάθε μέλος του κοινού που αποφασίζει τα τεκταινόμενα. «Ο Λαβύρινθος» ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο του θεάτρου, φέρνοντας το διαδραστικό θέατρο στο προσκήνιο του αθηναϊκού τοπίου, Η εμπειρία συναντά το θέατρο του Artaud και καθιερωμένες – μη παραδοσιακές θεατρικές μεθόδους, ζωντανεύοντας μέσω της τελετουργίας και του ρυθμού, του σοκ και του δέους, της αίσθησης και της αλληλεπίδρασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαι λέγε λέγε: Η παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου για 2η χρονιά στο Θέατρο Τέχνης12.09.2018

Ο Σκηνοθέτης:

Ο Ρηγίνος Ρηγίνου επέστρεψε στα Ελληνικά δρώμενα το 2023 από την Ολλανδική σκηνή, με την εμβληματική «Ανδρομάχη» στο Θέατρο Επί Κολωνώ. Μεταξύ άλλων σχεδίασε και σκηνοθέτησε την περφόρμανς εγκατάσταση «From Memory Held- A Scream» στο Πανεπιστημιακό Θέατρο του Άμστερνταμ και συμμετείχε στην παραγωγή της Ολλανδικής Εθνικής Όπερας & Μπαλέτου «Opera forward festival». Η διατριβή του πάνω στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο στη σύγχρονη σκηνή, βασίστηκε πάνω στην εργασία και μελέτη του πάνω στην παραγωγή του «Ιππόλυτου» της Κατερίνας Ευαγγελάτου (Εθνικό Θέατρο).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σύλληψη: Ρηγίνος Ρηγίνου
Σκηνοθεσία: Ρηγίνος Ρηγίνου


Παίζουν: Δένια Μιμερίνη, Χριστίνα Σωτηρίου, Jonathan Ciccarelli, Νίνα Φραντζεσκάκη, Χρήστος Τζοβάρας

Τιμές Εισιτηρίων: 16€ Γενική είσοδος, 10€ φοιτητικό/ατέλεια
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 2 έως 30 Οκτωβρίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr | Η παράσταση χειρίζεται θέματα ενηλίκων και ενδείκνυται για ηλικίες 18 +.
Παραστάσεις: 02, 09, 16, 23, 30 Οκτωβρίου 2024 | 20:30
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/plyfa-i-am-the-labyrinth/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Βοτανικός
ΠΛΥΦΑ -Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο
Απο 02/10/2024 εως 30/10/2024
Κορυτσάς 39
Τετάρτη: 20:30
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ