MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου

Οι «Όρνιθες», η διαχρονική κωμωδία του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη παρουσιάζεται στο Ηρώδειο, ενώ ο παγκόσμιας  φήμης  βιρτουόζος κιθαρίστας Estas Tonne έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα πλαίσια της  παγκόσμιας περιοδείας του. Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Όρνιθες, του Αριστοφάνη στο Ηρώδειο

Ο Άρης Μπινιάρης καταπιάνεται πρώτη φορά με την αρχαία κωμωδία και συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασής του «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την  παρακμή και τη διαφθορά. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους…
Πέμπτη 26/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα | Τηλ: 210 32 41 807

Ικέτιδες του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Θέατρο Κολωνού

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβάζει τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, με ένα πλήθος καταξιωμένων πρωταγωνιστών. Ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία – ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες. *Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου , Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα , Άρης Σακελλαρίου, Γιάννης Τσορτέκης.
Πέμπτη 26/9, 20:30

Εισιτήρια: 5€. Προπώληση: ticketplus.gr
Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός, Αθήνα. 

Έγκλημα και Τιμωρία, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία

Το «Έγκλημα και Τιμωρία», η παράσταση που αγαπήθηκε από το κοινό και αναγνωρίστηκε από την κριτική τον περασμένο χειμώνα, χαρίζοντάς μας μία ακόμη επιτυχία, επανέρχεται στο θέατρο Πορεία για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, από 25 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου 2024. Πρόκειται για τη διασκευή του ογκώδους μυθιστορήματος του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και Τιμωρία», που ακολουθεί την ιστορία του Ρασκόλνικοφ, ενός φοιτητή που πιστεύει πως η διανοητική και ψυχική ανωτερότητα νομιμοποιεί το άτομο να διαπράττει εγκλήματα για το καλό της ανθρωπότητας. Έτσι, προβαίνει στον φόνο μιας γριάς τοκογλύφου, σε μια πράξη «αλτρουισμού», που θα απαλλάξει την κοινωνία από ένα άπληστο και κακόβουλο άτομο. Παρά την πεποίθησή του ότι τέτοια κίνητρα βρίσκονται υπεράνω του νόμου, ο ήρωας χάνεται σε έναν λαβύρινθο τύψεων, εσωτερικών συγκρούσεων και ψυχικών οδυνών, που συνιστούν την πραγματική τιμωρία του. *Παίζουν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Στέλλα Βογιατζάκη, Δημήτρης Ήμελλος, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Δημήτρης Μπίτος, Μαριάννα Πουρέγκα, Σοφία Σεϊρλή.
Παραστάσεις: Από 25 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου 2024.  Τετάρτη 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή 21:00, Σάββατο & Κυριακή 21:15.
Εισιτήρια: Από 16€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5, Αθήνα, Πλατεία Βικτωρίας. Τηλ: 210 8210991

«Βάκχες» του Ευριπίδη στο Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παππά

Οι Βάκχες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, η τραγωδία του μυστικισμού, της έκστασης και της βαρβαρότητας, μετά τη θερμότατη υποδοχή τους από 14.000 θεατές στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 2 και 3 Αυγούστου, περιοδεύουν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα και την Κύπρο. Όταν ο θεός Διόνυσος φτάνει στη Θήβα, ο βασιλιάς Πενθέας αρνείται να δει τον πρώτο του εξάδελφο ως Θεό και απαγορεύει τη διάδοση της νέας θρησκείας. Η άρνησή του εγείρει τη μήνι του θεού ο οποίος, σε μια τραγική αντιστροφή διώκτη και διωκόμενου, οδηγεί τον Πενθέα στον αφανισμό από την ίδια του τη μητέρα. *Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Διόνυσος), Μαριάννα Δημητρίου (Τειρεσίας), Αλεξία Καλτσίκη (Αγαύη), Θέμης Πάνου (Κάδμος), Αργύρης Πανταζάρας (Πενθέας), Γιάννης Κόραβος, Διονύσης Πιφέας, Φώτης Στρατηγός (Αγγελιαφόροι).
Παραστάσεις: Από Τετάρτη 25.9 έως Κυριακή 29.9 στις 21:00
Εισιτήρια: 20€ γενική είσοδος 15€ άνω των 65 ετών 10€ σπουδαστές/φοιτητές/ΑμεΑ/άνεργοι. Προπώληση: ticketservices.gr
Σχολείο της Αθήνας «Ειρήνη Παππά», Λεωφόρος Αθηνών Πειραιώς 52, Πειραιάς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Βάκχες» στο Θέατρο Βράχων12.09.2018

Μουσική

Estas Tonne: Ο παγκοσμίου φήμης βιρτουόζος κιθαρίστας στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Παγκόσμιας  φήμης  βιρτουόζος κιθαρίστας Estas Tonne για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα πλαίσια της  παγκόσμιας περιοδείας του  το φθινόπωρο του 2024. Ο Estas Tonne είναι ένας  πολυτάλαντος μουσικός με  ιδιαίτερα χαρίσματα, καθώς η μουσική του συνδυάζει αρμονικά διαφορετικά μουσικά  στυλ. Στις  ηχητικές τελετές του ακούγονται ίχνη κλασικής κιθάρας, φλαμένκο και τσιγγάνικης μουσικής. Ο Estas χρησιμοποιεί εν μέρει  ηλεκτρονικά,  αλλά με  τόση προσοχή και λεπτότητα ώστε είναι αδύνατο να  προσδιορίσουμε την μουσική του ως ηλεκτρονική. Το κύριο χαρακτηριστικό της μουσικής αποστολής του Estas Tonne είναι η αφύπνιση, η ενωτική, η θεραπευτική και η μεταμορφωτική του πτυχή.
Πέμπτη 26/9, 20:00
Προπώληση: more.com
Θέατρον, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Αποκατάσταση της αισιοδοξίας» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων12.09.2018

Εκθέσεις

«Αποκατάσταση της αισιοδοξίας» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Με έργα επιλεγμένα από τις μόνιμες συλλογές της, αλλά και έργα 18 προσκεκλημένων σύγχρονων καλλιτεχν(ιδ)ών, η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει την έκθεση «Η αποκατάσταση της αισιοδοξίας», σε επιμέλεια Βικτώριας ΖυγούρουΚώστα Νικάκη και Στέισης Βεντούρα, η οποία φιλοξενείται από 26 Σεπτεμβρίου έως 3 Νοεμβρίου στις αίθουσές της, στην Πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο. Με την έκθεση αυτή, που υλοποιείται από τον ΟΠΑΝΔΑ, η Δημοτική Πινακοθήκη συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της», τιμώντας παράλληλα δύο σημαντικές επετείους για την Αθήνα, την συμπλήρωση 80 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τη γερμανική κατοχή και 50 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Τον κύριο κορμό της έκθεσης αποτελούν τα έργα των μονίμων συλλογών, έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, σχέδια και κατασκευές που αντανακλούν τη σύγχρονη ιστορία και φέρνουν στο φως έννοιες που την έχουν διαμορφώσει. Πλάι σε αυτά, οι επιμελητές εντάσσουν στην έκθεση καλλιτέχνες με σύγχρονες εικαστικές προτάσεις, σε μια προσπάθεια να προσδώσουν μια διαφορετική αίσθηση στη θεματική της, που εκτυλίσσεται με βάση το δίπολο δημοκρατία/διάλογος, θέτοντας ερωτήματα, προκαλώντας έντονα συναισθήματα, ανακαλώντας εμπειρίες και βιώματα.
Χώρος: Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Κτίριο Β’, Λεωνίδου και Μυλλέρου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο.
Διάρκεια Έκθεσης: 26 Σεπτεμβρίου – 3 Νοεμβρίου 2024
Είσοδος: Είσοδος ελεύθερη
Ωράριο: Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ: 11:00 – 19:00. Κυριακή: 10:00 – 16:00.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις