MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
KEEP WATCHING

Το Daddy Issues είναι η feel good sitcom που είχαμε ανάγκη αυτό το φθινόπωρο

Είδαμε τα πρώτα επεισόδια του Daddy Issues, λίγο πριν κάνει πρεμιέρα στην COSMOTE TV.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 27.09.2024

Αν έβλεπες κι εσύ φανατικά το Sex Education, τότε ξέρεις ήδη ποια είναι η Aimee Lou Wood. Αν ακούς πρώτη φορά αυτό το όνομα, επίτρεψέ μου να σου συστήσω μια από τις καλύτερες Βρετανίδες ηθοποιούς της νέας γενιάς, που έκανε το ντεμπούτο της στη σειρά του Netflix πριν από 5 χρόνια και από δευτερεύων χαρακτήρας κατάφερε να γίνει το highlight ολόκληρης της σειράς. Με τα τεράστια μάτια της, τα έτσι κι αλλιώς κωμικά χαρακτηριστικά της, το αφοπλιστικό της βλέμμα και το φοβερό της ντελίβερι, η Wood κατάφερε να ερμηνεύσει τις πιο ξεκαρδιστικές ατάκες της σειράς, αλλά και μια από τις πιο δύσκολες σκηνές της δεύτερης σεζόν, με τον πιο σωστό τρόπο. Δεν είναι τυχαίο πως έγινε fan favorite και ναι περιττό να πω ότι ανάμεσα στους fan της είμαι κι εγώ – αυτό μάλλον το είχατε ήδη καταλάβει.

Όταν λοιπόν έχω την ευκαιρία να δω την Aimee Lou Wood σε νέο ρολο, δεν τη χανω. Αυτο, με έφερε και στην κωμική σειρά του BBC, με τον ιντριγκαδόρικο τίτλο, Daddy Issues, στο οποίο η Wood συμπρωταγωνιστει με ένα επίσης γνώριμο πρόσωπο, τον “Κυβερνήτη” του Walking Dead, David Morrissey, σχεδόν αγνώριστο σε έναν εντελώς κόντρα, κωμικό ρόλο.

Η υπόθεση έχει ως εξής. Η 24χρονη Gemma (Aimee Lou Wood), μένει έγκυος και την ίδια στιγμή μαθαίνει ότι η συγκάτοικός της την εγκαταλείπει. Ψάχνει μανιωδώς συγκάτοικο, ο ένας όμως είναι χειρότερος από τον προηγούμενο – όποιος έχει ποτέ ψάξει για συγκάτοικο καταλαβαίνει – και έτσι η πρωταγωνίστριά μας στρέφεται στον πατέρα της, Malcolm (David Morrissey), ο οποίος μόλις χώρισε.

Πόσο κακά μπορεί να πάει αυτό; Πολύ αν σκεφτείς ότι ο Μάλκολμ είναι εντελώς ανίδεος για το πώς να κρατήσει ένα σπίτι, δεν ξέρει να χρησιμοποιεί καν τον φούρνο μικροκυμάτων του – και μετά από τις πολλές του γκάφες αρχίζεις να καταλαβαίνεις γιατί τον άφησε η σύζυγός του.

Βέβαια, η Gemma δεν είναι και σε καλύτερη κατάσταση. Βγαίνει με άκυρους τύπους – ο ένας φοράει το άρωμα του πατέρα της, αυτό θα πει daddy issues – ενώ μοιάζει να μην τα πηγαίνει και πολύ καλά με τις γυναίκες – όταν η γυναικολόγος τής ζητά μια λίστα με τις γυναίκες που έχει στον περίγυρό της για να την βοηθήσουν, αρχίζει να λέει τα ονόματα των Girls Aloud.

Σε αυτή την άβολη συνθήκη, όπου δύο πολύ κακοί συγκάτοικοι τυχαίνει να είναι πατέρας και κόρη, στήνεται τελικά το σκηνικό για αυτό που λέμε κωμωδία καταστάσεων (sitcom) και μάλιστα πολύ επιτυχημένη. Η ιστορία δεν περιορίζεται μόνο στους τσακωμούς που μια τέτοια κατάσταση αναπόφευκτα γεννά, αλλά και στην πολύ όμορφη εξέλιξη χαρακτήρα των δύο πρωταγωνιστών, αλλά και των υπόλοιπων χαρακτήρων της σειράς.

Ο Ντέρεκ, ο νέος επίσης διαζευγμένος κολλητος του Μάλκολμ, χαρίζει μερικές πολύ αστείες στιγμές ως ο απόλυτος κριντζ ινσελ τύπος, που προσπαθεί να ρίξει γυναίκες με τον πιο λάθος τρόπο – το χειρότερο είναι ότι ως χαρακτήρας είναι εντελώς αληθοφανής, η Sharon Rooney ως η φυλακισμένη αδερφή της Gemma είναι όσο εξωφρενική πρέπει και ο Arian Nik ως Xander είναι ιδανικός ως το λοβ ιντερεστ σε αυτή την εντελώς περίεργη κατάσταση.

Οι πιο όμορφες σκηνές είναι βέβαια αυτές που ‘δένουν’ λίγο περισσότερο την Gemma και τον Malcolm, ο οποίος δεν είναι τελικά τόσο κακός πατέρας. Και μπορεί να μην ξέρει ούτε πως να… κλείνει τα φώτα του σπιτιού του, αλλά είναι εκεί για την κόρη του όταν τελικά τον χρειάζεται. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να πω πόσο εντυπωσιάστηκα με τον David Morrissey. Τον έχω δει να παίζει μόνο σκληροτραχηλους είτε στο The Walking Dead, είτε στο Sherwood – του οποίου η δεύτερη σεζόν έκανε επίσης μόλις πρεμιέρα στην COSMOTE TV. Σχεδόν δεν τον αναγνώρισα στο πρώτο επεισόδιο και σίγουρα δεν περίμενα να δω τον ‘Κυβερνήτη’ σε έναν τόσο κωμικό και παράλληλα στοργικό ρόλο. Στο πλευρό του, η Wood είναι όπως πάντα φοβερή και ο ρόλος της πιο ατρόμητης, αλλά και ευαίσθητης Gemma της πάει πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Σταλόνε παραμένει ο πιο badass μαφιόζος της τηλεόρασης – Είδαμε την νέα σεζόν Tulsa King12.09.2018

Το Daddy Issues είναι τελικά η κωμωδία που χρειαζόμασταν για να υποδεχτούμε (και να αποδεχτούμε) πιο εύκολα το φθινόπωρο και έρχεται πάνω στην ώρα στην COSMOTE TV, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Εντωμεταξύ αποτελείται από 6 επεισόδια, 20 λεπτά το καθένα, και το κάθε επεισόδιο θα προστίθεται στον δωρεάν on demand κατάλογο της COSMOTE TV – η ιδανική συνταγή για binge watching δηλαδή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το «Daddy Issues» θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, το Σάββατο 28/9 στις 21.30. Αμέσως μετά την προβολή του στο COSMOTE SERIES HD, κάθε νέο επεισόδιο της σειράς, θα διατίθεται για θέαση οποιαδήποτε στιγμή στον δωρεάν on demand κατάλογο ταινιών και σειρών της COSMOTE TV.

 

Περισσότερα από Keep Watching