MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Maggie Smith: Έφυγε από τη ζωή η εμβληματική καθηγήτρια του Harry Potter

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή η σπουδαία Βρετανίδα ηθοποιός Maggie Smith, που οι περισσότεροι αγαπήσαμε μέσα από τον ρόλο της καθηγήτριας McGonagall στη σειρά ταινιών Harry Potter – Η ανακοίνωση των γιων της και ο φόρος τιμής από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Monopoli Team

Η ηθοποιός Maggie Smith, γνωστή για τη συμμετοχή της στις ταινίες Harry Potter και Downton Abbey, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο γιών της, Toby Stephens και Chris Larkin.

H Smith αποτελούσε έναν θρύλο της βρετανικής θεατρικής σκηνής αλλά και της μεγάλης οθόνης, κερδίζοντας δύο Όσκαρ στην πορεία της καριέρας της – για το The Prime of Miss Jean Brodie το 1970 και για το California Suite το 1979. Επιπλέον, είχε λάβει ακόμη τέσσερις υποψηφιότητες, ενώ είχε αποσπάσει συνολικά οκτώ βραβεία Bafta.

Όσα ανέφεραν οι γιοι της Maggie Smith στην ανακοίνωσή τους:

«Με μεγάλη λύπη πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο της Μάγκι Σμιθ. Πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο νωρίς σήμερα το πρωί, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ενώ στο πλευρό της ήταν στενοί της φίλοι και η οικογένειά της. Αφήνει πίσω της δύο γιους και πέντε εγγόνια, όλοι συντετριμμένοι από την απώλεια της εξαιρετικής μητέρας και γιαγιάς τους.

Θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε το υπέροχο προσωπικό του Νοσοκομείου Chelsea and Westminster για τη φροντίδα και την αμέριστη καλοσύνη τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της. Σας ευχαριστούμε για όλα τα ευγενικά μηνύματα και την υποστήριξή σας και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της στιγμής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Μόρτζος12.09.2018

H Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου απέτισε φόρο τιμής στην ηθοποιό:

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι η ηθοποιός Dame Maggie Smith, γνωστή από τις ταινίες Harry Potter και Downton Abbey, πέθανε σε ηλικία 89 ετών. Η Dame Maggie ήταν ένας θρύλος του βρετανικού θεάτρου και της οθόνης, κερδίζοντας πέντε Bafta, καθώς και ένα ειδικό βραβείο Bafta και μια υποτροφία Bafta κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά επιτυχημένης καριέρας της».

Περισσότερα από ShowBiz