MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ξεκινά τη σεζόν 2024/25 με την τολμηρή σύγχρονη όπερα δωματίου Κασσάνδρα των Πάβλο Ορτίς και Σέρχιο Μπλάνκο, ενώ η ανατρεπτική «Κασέτα» της Λούλας Αναγνωστάκη επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη. Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024.

Monopoli Team

Όπερα

Η τολμηρή «Κασσάνδρα» των Πάβλο Ορτίς και Σέρχιο Μπλάνκο ανοίγει τη νέα σεζόν στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ξεκινά την καλλιτεχνική σεζόν 2024/25 με την τολμηρή σύγχρονη όπερα δωματίου Κασσάνδρα του διακεκριμένου Αργεντινού συνθέτη Πάβλο Ορτίς σε κείμενο του σπουδαίου Ουρουγουανού δραματουργού Σέρχιο Μπλάνκο, η οποία αποτελεί μια νέα διεθνή συμπαραγωγή με το Κέντρο Πειραματισμού του περίφημου Θεάτρου Κολόν του Μπουένος Άιρες. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η διεμφυλική σοπράνο Μαρία Καστίγιο ντε Λίμα, ένα πραγματικό φωνητικό φαινόμενο, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Ντιάνα Θεοχαρίδη και Αλέξανδρος Ευκλείδης.  Σε αυτό το έργο η Κασσάνδρα, προορισμένη να περιπλανιέται τη νύχτα στην περιφέρεια μιας ανώνυμης πόλης σε αναζήτηση πελατών, ενώνει μέσω της μουσικής το τρομερό με το υπέρτατο, το βλάσφημο με το ιερό, το σύγχρονο με το αρχαίο, συνδέοντας τον μύθο με το παρόν.
Παραστάσεις: 27, 28, 29 Σεπτεμβρίου 2024. Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30, Κυριακή στις 19:30.
Εισιτήρια: €12, €15 • Φοιτητικό: €10. Προπώληση: ticketservices.gr
Εναλλακτική σκηνή της ΕΛΣ, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,  Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Αθήνα.

Θέατρο

Η Κασέτα, της Λούλας Αναγνωστάκη για 2ο χρόνο στο Θέατρο Σταθμός

Η παράσταση του ανατρεπτικού και αναρχικού θεατρικού έργου της Λούλας Αναγνωστάκη που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές την περασμένη θεατρική σεζόν, ανεβαίνει ξανά για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Από τις 27 Σεπτεμβρίου 2024, στο Θέατρο Σταθμός, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη. Η Λούλα Αναγνωστάκη, μια από τις πιο σημαντικές και δυναμικές μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας, γράφει στα 1982 την σπαρακτική και σπαρταριστά επίκαιρη «Κασέτα». Σαράντα περίπου χρόνια μετά τη θρυλική παράσταση του Καρόλου Κουν και είκοσι χρόνια μετά το τελευταίο ανέβασμα του έργου στην Αθήνα, «Η Κασέτα» επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός. *Παίζουν: Γιώργος Δεπάστας/Φώτης Κοτρώτσος, Βάσω Καμαράτου, Μάνος Καρατζογιάννης, Σταύρος Μερμήγκης, Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Ερμίνα Κυριαζή, Σμαράγδα Σμυρναίου, Γιάννης Τσουμαράκης.
Παραστάσεις: Από 27 Σεπτεμβρίου 2024. Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:15.
Εισιτήρια: 15 ευρώ, φοιτητικό 13 ευρώ, ανέργων/ΑΜΕΑ 10 ευρώ. Προπώληση: more.com
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα.

Όρνιθες, του Αριστοφάνη στο Θέατρο Βράχων

Ο Άρης Μπινιάρης καταπιάνεται πρώτη φορά με την αρχαία κωμωδία και συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασής του «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την  παρακμή και τη διαφθορά. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους…
Παρασκευή 27/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Βράχων, Στεφάνου, Υμηττός. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSneak Peek: Στην πρόβα της «Κασσάνδρας» με πρωταγωνίστρια μια Αργεντινή διεμφυλική σοπράνο12.09.2018

Μουσική

Έτσι έζησα: 90 χρόνια Γιώργος Κατσαρός μ’ ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Ηρώδειο

Μία μουσική παράσταση, βασισμένη στη ζωή και το έργο του συνθέτη Γιώργου Κατσαρού, που συνδυάζει στοιχεία μιούζικαλ και συναυλίας, παρουσιάζεται, αυτόν τον Σεπτέμβριο, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με τη συμμετοχή καταξιωμένων ηθοποιών, ερμηνευτών και της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων. Με πάνω από 1500 συνθέσεις στο ενεργητικό του και αμέτρητες μεγάλες επιτυχίες, ο Γιώργος Κατσαρός εκτός από χαρισματικός συνθέτης είναι και ένας από τους σπουδαιότερους δεξιοτέχνες στο σαξόφωνο. Το 1998 η Philips Αμερικής τον συμπεριέλαβε σε δίσκο με τους μεγαλύτερους σαξοφωνίστες του κόσμου. Στη διάρκεια της καριέρας του μας έχει χαρίσει πολλά αγαπημένα τραγούδια.
Παρασκευή 27/9, 21:00
Εισιτήρια: IP 100€. Α Ζώνη: 90€. Β Ζώνη: 75€. Γ Ζώνη: 65€. Δ Ζώνη: 50€. Ε Ζώνη: 40€. Ζ Ζώνη: 30€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα . Τηλ: 210 32 41 807.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ30ές Νύχτες Πρεμιέρας – Οδηγός επιβίωσης: Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις12.09.2018

Εκθέσεις

«Αποκατάσταση της αισιοδοξίας» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Με έργα επιλεγμένα από τις μόνιμες συλλογές της, αλλά και έργα 18 προσκεκλημένων σύγχρονων καλλιτεχν(ιδ)ών, η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει την έκθεση «Η αποκατάσταση της αισιοδοξίας», σε επιμέλεια Βικτώριας ΖυγούρουΚώστα Νικάκη και Στέισης Βεντούρα, η οποία φιλοξενείται από 26 Σεπτεμβρίου έως 3 Νοεμβρίου στις αίθουσές της, στην Πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο. Με την έκθεση αυτή, που υλοποιείται από τον ΟΠΑΝΔΑ, η Δημοτική Πινακοθήκη συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της», τιμώντας παράλληλα δύο σημαντικές επετείους για την Αθήνα, την συμπλήρωση 80 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τη γερμανική κατοχή και 50 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Τον κύριο κορμό της έκθεσης αποτελούν τα έργα των μονίμων συλλογών, έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, σχέδια και κατασκευές που αντανακλούν τη σύγχρονη ιστορία και φέρνουν στο φως έννοιες που την έχουν διαμορφώσει. Πλάι σε αυτά, οι επιμελητές εντάσσουν στην έκθεση καλλιτέχνες με σύγχρονες εικαστικές προτάσεις, σε μια προσπάθεια να προσδώσουν μια διαφορετική αίσθηση στη θεματική της, που εκτυλίσσεται με βάση το δίπολο δημοκρατία/διάλογος, θέτοντας ερωτήματα, προκαλώντας έντονα συναισθήματα, ανακαλώντας εμπειρίες και βιώματα.
Χώρος: Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Κτίριο Β’, Λεωνίδου και Μυλλέρου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο.
Διάρκεια Έκθεσης: 26 Σεπτεμβρίου – 3 Νοεμβρίου 2024
Είσοδος: Είσοδος ελεύθερη
Ωράριο: Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ: 11:00 – 19:00. Κυριακή: 10:00 – 16:00.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις