MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Οι εκδηλώσεις που επιλέγουμε σήμερα, με ελεύθερη είσοδο.

Πηγή: Arthur Yeti/Unsplash
Monopoli Team

1. Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 στο Νομισματικό Μουσείο

Το Νομισματικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στο θεσμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024, με τίτλο “Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά”. Το θέμα αφορά στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς έναντι σειράς προκλήσεων της σύγχρονης εποχής. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Νομισματικό Μουσείο στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024, είναι οι εξής: Παρουσίαση του νέου μεταλλίου του Νομισματικού Μουσείου για το 2024 στην αίθουσα Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου (ώρα 12:00) και ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας, με τον σολίστα Ιωάννη Ανδρόνογλου στην αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου (ώρα 19:00).
Παρασκευή 27/9, 12:00 & 19:00
Νομισματικό Μουσείο, Ελ. Βενιζέλου 12, Αθήνα

2. Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 στο Επιγραφικό Μουσείο

Με τον τίτλο “Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά” εορτάζονται για το έτος 2024 οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού. Το Επιγραφικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό διοργανώνοντας δράσεις με ειδικό θέμα “Αρχαία Δίκτυα, Συμμαχίες και Πρόξενοι”. Συγκεκριμένα: Την Παρασκευή 27/9 στις 12:00 και το Σάββατο 28/9 στις 12:00 θα πραγματοποιηθούν ωριαίες ξεναγήσεις από αρχαιολόγους του Μουσείου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στο κοινό επιλεγμένα εκθέματα του Επιγραφικού Μουσείου που αφορούν σε συνθήκες συμμαχίας και στα προξενικά ψηφίσματα με τα οποία ο αθηναϊκός δήμος τιμούσε και απένεμε τον τίτλο του προξένου σε ξένους πολίτες που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στην πόλη των Αθηνών.
Παρασκευή 27 και Σάββατο 28/9 στις 12:00
*Για την παρακολούθηση των ξεναγήσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 8232950 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 13:00)
Επιγραφικό Μουσείο, Τοσίτσα 1, Αθήνα

2. Αφιέρωμα: Αναζητώντας τον Giacomo Puccini στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Το επετειακό αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από το θάνατο του Τζάκομο Πουτσίνι, τελευταίου από τους μεγάλους συνθέτες της ιταλικής όπερας, στοχεύει να αναδείξει τη ζωή και το έργο του μέσα από σπάνια τεκμήρια της συλλογής της Μουσικής Βιβλιοθήκης. Παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, βίντεο, προγράμματα και περιοδικά εκτίθενται στους χώρους υποδοχής της Βιβλιοθήκης, ενώ πλούσιο ψηφιακό υλικό είναι διαθέσιμο σε οθόνη αφής και υπολογιστές. Το αφιέρωμα προσκαλεί τον επισκέπτη να ανακαλύψει το μουσικό σύμπαν του Πουτσίνι, οι όπερες του οποίου φημίζονται παγκοσμίως για τη δραματική πλοκή και το πάθος των ηρώων, τις υπέροχες μελωδίες και τους σπουδαίους ρόλους που καλούνται να ερμηνεύσουν οι τραγουδιστές.
Παρασκευή 27/9 στις 10:00-19:00
Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη *Ξεναγήσεις κατόπιν συνεννόησης: 210 7282553

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις