MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
28
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 28-29 Σεπτεμβρίου, περνάμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια μας, στην πόλη, με παιδικές παραστάσεις, κινηματογράφο, δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα στο Πάρκο Ελευθερίας και άλλες δράσεις.

Monopoli Team

Θέατρο

Μια τελεία… Είναι μόνο η αρχή, από την ομάδα Ονειρόδραμα στο Θέατρο Σταθμός

Η ομάδα Ονειρόδραμα, μετά τα συνεχόμενα sold out, συνεχίζει για τρίτη χρονιά στο θέατρο Σταθμός την επιτυχημένη, διαδραστική παράσταση – εργαστήρι «Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή́!» – εμπνευσμένη από το γνωστό βιβλίο «Η Τελεία» του Πίτερ Ρέινολντς, για τα μικρότερα παιδιά (3-8 ετών) σε διασκευή του Βασίλη Παπαλαζάρου. Ο Πέρρυ, ο ήρωας της ιστορίας μας, δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και συχνά́ τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία. Δε μιλάει για τα προβλήματά του σε κανέναν, παρά μόνο στην κούκλα του, τον Πούκ. Μια μέρα αρχίζει να του απαντάει η κούκλα και όλα αλλάζουν στη ζωή́ του. Μια έκθεση ζωγραφικής στο σχολείο θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τη χαρά́ της δημιουργικής διαδικασίας και τη δύναμη της συνεργασίας. *Παίζουν: Σταυρούλα – Μελισσάνθη Μάκρα, Βασίλης Παπαλαζάρου.
Παραστάσεις: Από 28 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 15:00
Εισιτήρια: Από 8€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα.

Αισωπομαχίες, από την ομάδα Μικρός Νότος στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού

5 γνωστοί και πολυαγαπημένοι μύθοι του Αισώπου ζωντανεύουν για 3η χρονιά μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, με αγνά χειροποίητα υλικά, διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις. Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα σκηνικό εκρηκτικό σε μία παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών. Τύμπανα, κιθάρα, άρπα, βροντή, καζού, magic drum, καλίμπα, ξύστρα, μουσική γαβάθα, καστανιέτες, κρόταλα, ζήλιες, καχόν, δίνουν ζωντάνια και ρυθμό, σε μία παράσταση όπου οι ιστορίες και η ζωντανή μουσική έχουν τον πρώτο λόγο. * Κείμενα*-Σκηνοθεσία* Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος και Πέτρος Δαμουλής. Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δήμητρα Σκέμπη, Έλσα Λουμπαρδιά.
Σάββατο 28/9 και Κυριακή 29/9 στις 18:00
Εισιτήρια: 10 € προπώληση, 12 € στο ταμείο την ημέρα της παράστασης. Προπώληση: ticketservices.gr
Αισθητικό Δάσος Υμηττού (Πίσω από τη Μονή Καισαριανής)

«Η Φεγγαρόσουπα», από την ομάδα Ομάδα Κοκού-Μουκλό στο Θέατρο Αλκμήνη

Σε ένα γκρίζο, μισογκρεμισμένο κι αραχνιασμένο πύργο ζει ο παν-κάκιστος μάγος Λοπωδύτ. Κάθε μέρα ανεβοκατεβαίνει τις στριφογυριστές σκάλες του πύργου του προσπαθώντας να φτιάξει μαγικά φίλτρα ώστε να γίνει ο πιο ξακουστός μάγος του κόσμου. Ο πιστός του βοηθός, ο καλός Μπάμιας, τρέχει ξοπίσω του κάνοντας ένα σωρό γκάφες. Ο Μπάμιας έχει έναν και μοναδικό φίλο, το φεγγάρι. Μια μέρα, δυο κοντοπίθαρα, αλλόκοτα, αλλά καλοσυνάτα πλάσματα που ψάχνουν φίλους θα μπλεχτούν στα πόδια του μάγου. Τι θα μαγειρέψει ο μάγος τα μεσάνυχτα στο μεγάλο καζάνι; Θα καταφέρει ο Μπάμιας να σώσει τον αγαπημένο του φίλο, το φεγγάρι; Ποιος θα τον βοηθήσει; *Κούκλες σκηνικά: Ομάδα Κοκού-Μουκλό Βάσω Γιαρένη – Ηρώ Θεοδώρου. Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Χρήστος Αυτσίδης.
Παραστάσεις: Από 28 Σεπτεμβρίου 2024 και κάθε Σάββατο στις 16:00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€, Ομαδικό άνω των 5 ατόμων 8€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα.

Η Δόνα Τερηδόνα, του Ευγένιου Τριβιζά στο Θέατρο Σταθμός

Η θρυλική Δόνα Τερηδόνα, η σπαρταριστή δημιουργία του Ευγένιου Τριβιζά, εισβάλλει σαρωτικά στο Θέατρο 104, όπου η μοχθηρή αρχόντισσα βρίσκεται αντιμέτωπη με την αξιολάτρευτη Λουκία, ένα κοριτσάκι που δεν χαρίζει σε κανέναν το φωτεινό χαμόγελό της. Με την Παραμυθοχώρα να ζωντανεύει τον φαντασμαγορικό κόσμο του διάσημου παραμυθά, η παράσταση απογειώνεται σε μια απολαυστική περιπέτεια πλημμυρισμένη γέλιο και συγκίνηση. Μέσα από  ανεπανάληπτο χιούμορ και πλούσια φαντασία, η ιστορία αναδεικνύει τη σημασία της υγείας, ιδιαίτερα της στοματικής υγιεινής, και μας διδάσκει έμμεσα και ουσιαστικά την αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Η αδίσταχτη Δόνα Τερηδόνα, η τετραπέρατη Λουκία, ο ατρόμητος οδοντογιατρός Θανάσης Πολφός και οι ξεκαρδιστικοί γορίλλες με τα σομπρέρο που έχουν κλέψει τις καρδιές μικρών και μεγάλων ζωντανεύουν στη σκηνή της Παραμυθοχώρας για να ταξιδέψουν όλους μας στην Ισπεπονία, έναν από τους πιο μαγευτικούς κόσμους του ποιητή των παραμυθιών, Ευγένιου Τριβιζά. *Σκηνοθεσία – Σχεδιασμός κούκλας – κουστουμιών – σκηνικών:
Μαρία Παπαγεωργίου και Σπυριδούλα Παπαγεωργίου.
Παραστάσεις: Από τις 29 Σεπτεμβρίου. Κάθε Κυριακή στις 12:30
Εισιτήρια: more.com
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ματίας ο Πρώτος», της Άλκης Ζέη στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Αλίκη12.09.2018

Κινηματογράφος

Γάτος δεκάψυχος

O Μπέκετ, ένας παραχαϊδεμένος γάτος, θεωρεί δεδομένη την καλή του τύχη: τον έχει διασώσει και αγαπήσει η Ρόουζ, μία ευγενική και παθιασμένη φοιτήτρια που θέλει να σώσει τις μέλισσες. Αλλά όλα θα αλλάξουν, όταν χάνει την τελευταία ζωή του. Έτσι, ο Μπέκετ θα μεταμορφωθεί από εγωκεντρικό κατοικίδιο σε έναν ήρωα που θυσιάζεται για τους άλλους. Καμία φορά πρέπει να ακολουθήσεις πολλές διαδρομές μέχρι να φτάσεις στην καλύτερη εκδοχή σου.
*Αίθουσες προβολής εδώ.

Ο δελφινομικρούλης

Το animation «Ο Δελφινομικρούλης» του Μοχάμαντ Κεϊράντις, επιχειρεί να παρατείνει το καλοκαίρι. Ένα μικρό αγόρι, ο Άμπαν, επιβιώνει από ένα αεροπορικό δυστύχημα. Για καλή του τύχη, όμως, σώζεται από ένα κοπάδι δελφινιών, ανάμεσα στα οποία και ο Σέφιντ, ένα μικρό δελφίνι που αμέσως γίνεται αχώριστος με τον Άμπαν. Το αγόρι και το δελφίνι μεγαλώνουν παρέα σαν αδέλφια, διασκεδάζοντας τους πάντες γύρω τους με τα παιχνίδια και τα κόλπα τους. Όμως, μια μέρα η γαλήνη του χαρούμενου κόσμου τους θα διαταραχτεί από την άφιξη ενός κακού Χταποδιού, που θέλει να εξουσιάζει τον υποβρύχιο κόσμο. Ετοιμαστείτε για έναν κόσμο γεμάτο θαυμαστά πλάσματα, ξεκαρδιστικές περιπέτειες και πολλή, πολλή αγάπη, σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων-απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια!
*Αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Urban Mall Festival: Ένα πρωτότυπο φεστιβάλ για νέους και οικογένειες στο The Mall Athens12.09.2018

Δράσεις

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων «1974 & 1944 – Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της»

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την Ελευθερία της», που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, τιμώντας παράλληλα δύο σημαντικές επετείους για την Αθήνα, την συμπλήρωση 80 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τη γερμανική κατοχή και 50 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 στο Πάρκο Ελευθερίας, τοπόσημο ιστορικής μνήμης, από τις 10:00 έως τις 13:00, οι μουσειοπαιδαγωγοί του ΟΠΑΝΔΑ από την Πινακοθήκη, το Κέντρο Τεχνών, το Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» και την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, καθώς και το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, θα υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους για να λάβουν μέρος σε μία σειρά δράσεων, με ελεύθερη συμμετοχή, που συνδυάζουν την τέχνη, τη δημιουργία και την ελεύθερη έκφραση με την ιστορία και τις σπουδαίες αξίες της έννοιας της Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα των δράσεων θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου.
Σάββατο 28/9, 10:00 – 13:00 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Ελεύθερη Συμμετοχή
Πάρκο Ελευθερίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα. 

The Urban Mall Festival: Ένα πρωτότυπο φεστιβάλ για νέους και οικογένειες στο The Mall Athens

Έως τις 28 Σεπτεμβρίου, το The Mall Athens φιλοξενεί το The Urban Mall Festival, ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό φεστιβάλ που υπόσχεται να γίνει θεσμός και απευθύνεται στους νέους και τις οικογένειες της πόλης. Oι επισκέπτες του The Mall Athens εκφράζουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους συμμετέχοντας σε graffiti events και διασκεδάζουν με live μουσική και dance shows.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ.
The Mall Athens, Aνδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ, του Μαρκ Τουέιν στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άλφα12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες