MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
28
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 5 ταινίες που αξίζει να δεις αυτό το ΣΚ στην TV

Οι αστέρες του Hollywood, Μπραν Πίτ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μέριλ Στριπ, μια πολιτική σάτιρα που απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κανών και μια ταινία των 90΄ς που προέβλεψε το σήμερα στο Home Cinema αυτού του ΣΚ.

Monopoli Team

Θρύλοι του Πάθους (Legends of the Fall), στην ΕΡΤ1, Σάββατο 28/09 στις 21:45

Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Ζγουικ, Ηθοποιοί: Μπραντ Πιτ, Άντονι Χόπκινς, Έινταν Κουίν, Τζούλια Όρμοντ, Χένρι Τόμας, Καρίνα Λόμπαρτ, Γκόρντον Τουτούσης

Ο πρώην συνταγματάρχης του αμερικανικού ιππικού Γουίλιαμ Λάντλοου διοικεί το ράντσο του στους πρόποδες των Βραχωδών Ορέων της Μοντάνα, όπου προσπαθεί να μεγαλώσει τους τρεις γιους του μακριά από την τρέλα της εποχής του. Ο Άλφρεντ, ο μεγαλύτερος, είναι υπάκουος και συγκρατημένος, αλλά έχει τη δική του θέληση- ο Σάμιουελ, ο αγαπημένος μικρότερος αδελφός, είναι η επιτομή του ιδεαλισμού των αρχών του αιώνα- και ο μεσαίος αδελφός Τρίσταν, είναι ένα άγριο, αδάμαστο πνεύμα. Η άφιξη του Σάμιουελ από το κολέγιο βάζει την οικογένεια σε αναταραχή -και τα δύο αδέλφια του ερωτεύονται τη νέα αρραβωνιαστικιά του- μέχρι που το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ανατρέπει τη ζωή τους. Μέσα από τη φρίκη αυτού του πολέμου, και στη συνέχεια στην πατρίδα τους, στη Μοντάνα και σε έναν κόσμο που μετατράπηκε σε μια νύχτα σε σύγχρονο, η ιστορία των αδελφών είναι μια ιστορία γραμμένη σε μεγάλα γράμματα, της αγάπης και της απώλειας, της προδοσίας και της ελπίδας.

Η ταινία βασίζεται στην ομότιτλη νουβέλα του Τζιν Χάρισον, ενώ ήταν υποψήφια για 3 Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά αυτό της Καλύτερης Φωτογραφίας.

Πιάσε με αν μπορείς, στο COSMOTE CINEMA 2HD, Σάββατο 28/09 στις 19:30

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ, Ηθοποιοί: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τομ Χανκς, Κρίστοφερ Γουόκεν

Η αληθινή ιστορία ενός καταζητούμενου από το FBI νεαρού, ο οποίος υιοθέτησε με επιτυχία διάφορες ταυτότητες, ενώ πλαστογράφησε επιταγές συνολικής αξίας μερικών εκατομμυρίων δολαρίων… Η ταινία κέρδισε 2 υποψηφιότητες για Όσκαρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ30ές Νύχτες Πρεμιέρας – Οδηγός επιβίωσης: Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις12.09.2018

Τζούλι & Τζούλια, στην ΕΡΤ2, Κυριακή 29/09 στις 21:45

Σκηνοθεσία: Νόρα Έφρον, Hθοποιοί: Μέριλ Στριπ, Έιμι Άνταμς, Στάνλεϊ Τούτσι, Κρις Μεσίνα, Λίντα Έμοντ, Έλεν Κάρει

Η Τζούλια Τσάιλντ και η Τζούλι Πάουελ – και οι δύο έγραψαν απομνημονεύματα – βρίσκουν τις ζωές τους συνυφασμένες. Αν και τις χωρίζει ο χρόνος και ο χώρος, και οι δύο γυναίκες βρίσκονται σε αδιέξοδο… μέχρι που ανακαλύπτουν ότι με τον κατάλληλο συνδυασμό πάθους, θάρρους και βουτύρου, όλα είναι δυνατά.

Το σενάριο της Έφρον είναι βασισμένο σε δύο βιβλία: στην αυτοβιογραφία της Τσάιλντ “My Life in France” που έγραψε ο Άλεξ Προυντόμ και στο βιβλίο της Πάουελ “Julie & Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen”, στο οποίο κατέγραφε τις καθημερινές της εμπειρίες μαγειρεύοντας τις συνταγές της Τσάιλντ. Και τα δύο αυτά βιβλία κυκλοφόρησαν περίπου την ίδια περίοδο, 2004-2006. Η ταινία απέσπασε 26 βραβεία, ενώ η ερμηνεία της Μέριλ Στριπ βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Το τρίγωνο της θλίψης, στην ΕΡ3, Κυριακή 29/09 στις 23:00

Σκηνοθεσία: Ruben Östlund, Ηθοποιοί: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Woody Harrelson, Vicki Berlin, Henrik Dorsin, Zlatko Burić, Jean-Christophe Folly, Iris Berben, Dolly De Leon, Sunnyi Melles, Amanda Walker, Oliver Ford Davies, Arvin Kananian, Carolina Gynning, Ralph Schicha

Τα διάσημα μοντέλα Carl και Yaya είναι καλεσμένα σε μια πολυτελή κρουαζιέρα με μία παρέα από ασύλληπτα πλούσιους επιβάτες, έναν ολιγάρχη από τη Ρωσία, βρετανούς εμπόρους όπλων και έναν αλκοολικό καπετάνιο, που επικαλείται τον Μαρξ. Στην αρχή, τα πάντα είναι υλικό για αξιοζήλευτες αναρτήσεις στο Instagram. Αλλά, όταν ξεσπά μία θύελλα και όλοι παθαίνουν ναυτία κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με τον καπετάνιο, η ειδυλλιακή κρουαζιέρα καταλήγει σε φιάσκο. Ο Carl και η Yaya βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα έρημο νησί με ένα τσούρμο δισεκατομμυριούχων και μία από τις καθαρίστριες του γιοτ. Η ιεραρχία ανατρέπεται στο νησί, καθώς η καθαρίστρια είναι η μόνη που ξέρει να ψαρεύει.

Ζωντανή Μετάδοση (Τhe Truman show), COSMOTE CINEMA 2HD, Κυριακή 29/09 στις 22:00

Σκηνοθεσία: Πίτερ Γουίρ, Ηθοποιοί: Τζιμ Κάρεϊ, Εντ Χάρις, Λόρα Λίνεϊ

Σε μια υποψήφια για 3 Όσκαρ ταινία, ο Τρούμαν αγνοεί ότι ο κόσμος του είναι το σκηνικό μιας δημοφιλούς σαπουνόπερας με θέμα τη ζωή του. Ποια θα είναι η αντίδρασή του όταν ανακαλύψει ότι όσα έχει ζήσει μέχρι τώρα είναι ένα ψέμα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCycladic Screenings: Η Cindy Sherman επιλέγει ταινίες σε μια σειρά προβολών στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης12.09.2018

Περισσότερα από Cine News