MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
28
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Free City: Τι θα κάνουμε δωρεάν το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα;

Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο γεμάτο δωρεάν δράσεις στην Αθήνα, μόλις έφτασε.

Monopoli Team

1. Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024: Δωρεάν είσοδος στα Μουσεία

Στο πλαίσιο του εορτασμού Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και μουσεία του δημοσίου, αλλά και σε όσα ιδιωτικά μουσεία συμμετέχουν στον εορτασμό, είναι ελεύθερη.
Σάββατο 28 και Κυριακή 29/9 στις 08:00 – 19:00 (ενδεικτικό ωράριο)

2. Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών – γιορτή στο Πεδίον του Άρεως

Για 12η συνεχή χρονιά τα Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και οι Πρεσβείες 13 Ευρωπαϊκών χωρών – μελών του δικτύου Μορφωτικών Ινστιτούτων Ευρωπαϊκής Ένωσης / European Union National Institutes for Culture EUNIC Αθήνας, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY) και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν, με όχημα τη γλώσσα, από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών και των διαλέκτων μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια. Η φετινή εκδήλωση έχει ως κεντρική θεματική το “περιβάλλον”. Σκοπός είναι να αναδειχθεί ο ρόλος της γλώσσας και του πολιτισμού ως μέσο για την καλλιέργεια και την προώθηση της αξίας της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της πράσινης μετάβασης, προβάλλοντάς τους ως σημαντικούς παράγοντες για την ενίσχυση της ανάπτυξης των δεξιοτήτων των παιδιών σχετικά την βιωσιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό, και με στόχο μια πιο πράσινη και βιώσιμη κοινωνία, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, να συνομιλήσουν με τους οργανωτικούς φορείς και να πάρουν αναμνηστικά δώρα. *Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ. 
Σάββατο 28/9 στις 10:00 – 14:00

Πεδίον του Άρεως, Κυψέλη

3. Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 στο Επιγραφικό Μουσείο

Με τον τίτλο “Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά” εορτάζονται για το έτος 2024 οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού. Το Επιγραφικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό διοργανώνοντας δράσεις με ειδικό θέμα “Αρχαία Δίκτυα, Συμμαχίες και Πρόξενοι”. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 28/9 στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από αρχαιολόγους του Μουσείου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στο κοινό επιλεγμένα εκθέματα του Επιγραφικού Μουσείου που αφορούν σε συνθήκες συμμαχίας και στα προξενικά ψηφίσματα με τα οποία ο αθηναϊκός δήμος τιμούσε και απένεμε τον τίτλο του προξένου σε ξένους πολίτες που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στην πόλη των Αθηνών.
Σάββατο 28/9 στις 12:00
*Για την παρακολούθηση των ξεναγήσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 8232950 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 13:00)
Επιγραφικό Μουσείο, Τοσίτσα 1, Αθήνα

4. Το Greece International Film Festival επιστρέφει για 4η συνεχή χρονιά

Το Greece International Film Festival επιστρέφει για 4η φορά στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο, δίνοντας βήμα για ακόμη μία χρονιά σε ταινίες εγχώριας, αλλά και παγκόσμιας παραγωγής και στηρίζοντας περισσότερο από ποτέ τους Έλληνες παραγωγούς και σκηνοθέτες, επαγγελματίες και σπουδαστές. Οι δράσεις του θα διεξαχθούν στον κινηματογράφο «Ίρις» στο κέντρο της Αθήνας, με διεθνείς ταινίες μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν στις 4:30 το απόγευμα και θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 23:30 και τις δύο ημέρες. Επιπλέον, οι δημιουργοί που θα παρευρεθούν, θα δώσουν συνεντεύξεις (Q & A), μετά την προβολή της ταινίας τους. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν φέτος συνολικά 33 ταινίες από 17 χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν διακριθεί. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται ταινίες υποψήφιες για Oscar και BAFTA, καθώς και βραβευμένες ταινίες από το Φεστιβάλ των Καννών και της Βενετίας. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν παγκόσμιες, ευρωπαϊκές και ελληνικές πρεμιέρες.
Σάββατο 28 και Κυριακή 29/9 στις 16:30
Κινηματογράφος Ίρις, Ακαδημίας 55, Αθήνα

5. Αφροέλληνες σε πρώτο πλάνο και περφόρμανς από το Εθνικό Θέατρο στην έκθεση “space of togetherness” του ΝΕΟΝ

Η έκθεση “space of togetherness” του ΝΕΟΝ πλαισιώνεται από ένα παράλληλο πολύπλευρο δημόσιο πρόγραμμα, ένα ανοιχτό, ζωντανό εργαστήριο, ανοιχτό στο κοινό στο χώρο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου | Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά. Πιο συγκεκριμένα, η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (6 μ.μ.) τη διάλεξη-performance “To φαντασιακό ψηφιδωτό της ταυτότητας” (σύντομος θεατρικός αναστοχασμός για τη δεκαετία του ’30) στην οποία η θεατρολόγος και διευθύντρια σπουδών της Σχολής Δηώ Καγγελάρη, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής υποκριτικής Ακύλλας Καραζήσης και οι τριτοετείς σπουδαστές και σπουδάστριες του τμήματος σκηνοθεσίας στρέφονται στην καθοριστική για τις τέχνες της χώρας μας δεκαετία του ’30, με τη συμβολή του μουσικού Γκάρι Σάλομον.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα, οι πρωταγωνιστές του έργου “the AfroGreeks” συμμετέχουν σε ένα δημόσιο διάλογο θέμα την Αναγκαιότητα (ή μη) του όρου Αφρο-Έλληνας σε συνεργασία με την Døcumatism, το Generation 2.0 for Rights, Equality and Diversity (RED) και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.
Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου | διάλεξη – performance
To φαντασιακό ψηφιδωτό της ταυτότητας (σύντομος θεατρικός αναστοχασμός για τη δεκαετία του ’30) | Σάββατο 28/9 στις 18:00-20:00
Τhe AfroGreeks | Η αναγκαιότητα (ή μη) του όρου Αφρο-Έλληνας | Κυριακή 29/9 στις 17:00-19:00
NEON στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά, Πειραιώς 52, Πειραιάς 

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις