MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
30
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Βόρεια Κέρκυρα: Οι στάσεις που αξίζει να κάνετε

Καταπράσινη φύση, παραδοσιακά χωριά και υπέροχες παραλίες. Το ταξίδι στη Βόρεια Κέρκυρα είναι γεμάτο από εικόνες και στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες.

Monopoli Team

Κανένα ταξίδι στην Κέρκυρα δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μια βόλτα στο βόρειο τμήμα του νησιού. Από τις σπηλιές και τους επιβλητικούς βράχους της Παλαιοκαστρίτσας στα βορειοδυτικά και τα παμπάλαια χωριά του όρους Παντοκράτορα μέχρι τις βοτσαλωτές παραλίες και τα λιμανάκια που είναι κρυμμένα μέσα σε κυπαρίσσια και ελιές στη βορειοανατολική ακτή, κάθε διαδρομή στη Βόρεια Κέρκυρα επιφυλάσσει μια μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη.

Εξερευνώντας τη Βόρεια Κέρκυρα

Ξεκινώντας με μια επίσκεψη στη διάσημη Παλαιοκαστρίτσα, η οποία βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, (25 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας), το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι σίγουρα μια βουτιά στα γαλαζοπράσινα και δροσερά νερά των μαγευτικών κολπίσκων της. Έπειτα, απαραίτητη είναι μια βόλτα στο σκαρφαλωμένο στο λόφο Μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας με την υπέροχη θαλασσινή θέα, καθώς και μια επίσκεψη στο γραφικό χωριό Λάκωνες, πάνω από την Παλαιοκαστρίτσα. Το χωριό έχει πολλά παλιά σπίτια και στενά δρομάκια, ενώ οφείλει τη φήμη του στην εξαιρετική θέα που προσφέρει προς τους κολπίσκους της περιοχής. Κοντά στους Λάκωνες, μπορείτε να δείτε και το περίφημο Aγγελόκαστρο, το ερειπωμένο βυζαντινό φρούριο στην απόκρημνη κορυφή ενός λόφου.

Η Παλαιοκαστρίτσα (πηγή: Shutterstock)

Ο Άγιος Γεώργιος Πάγων είναι μια μεγάλη παραλία στα βορειοδυτικά, στον ομώνυμο όρμο, με πεντακάθαρα δροσερά νερά. Ο απογευματινός μαΐστρος την κάνει ιδιαίτερα αγαπητή και στους λάτρεις του windsurfing. Ένα ακόμη όμορφο χωριό σε αυτή την πλευρά είναι ο Αφιώνας με τα πολύχρωμα σπίτια και τα πλακόστρωτα δρομάκια του. Κάτω από το χωριό, σε πεζοπορική απόσταση περίπου 20 λεπτών, βρίσκεται το πανέμορφο Πόρτο Τιμόνι, δύο παραλίες που χωρίζονται από μια στενή λωρίδα γης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 νησιά για απολαυστικές διακοπές τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Ο Αφιώνας (πηγή: Shutterstock)

Συνεχίζοντας στον Αρίλλα θα συναντήσετε μία από τις πιο ήρεμες παραλίες της βορειοδυτικής ακτής, με αμμουδιά αλλά και σημεία με βότσαλο. Προτιμάται από οικογένειες και λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Στον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε μια οργανωμένη αμμουδερή παραλία, ενώ αν έχετε διάθεση για μια ακόμα εκδρομή μπορείτε να επισκεφθείτε τα Διαπόντια νησιά (Οθωνοί, Ερείκουσα και Μαθράκι) με καΐκια που ξεκινούν από το λιμανάκι του. Για το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στην περιοχή, αξίζει μια επίσκεψη στο Λογγά, στο παραδοσιακό χωριό Περουλάδες, μια παραλία διαφορετική από τις άλλες, προστατευμένη από ψηλούς και απόκρημνους ασβεστολιθικούς βράχους.

Το Canal d’ Amour (πηγή: Shutterstock)

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί