MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
30
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μουσική Βιβλιοθήκη: Οι παιδικές παραστάσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ξεκινούν τον Οκτώβριο

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» υποδέχεται για τη νέα σεζόν τα παιδιά έως 12 ετών με ένα πρόγραμμα νέων θεατρικών έργων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επαναλήψεων περσινών επιτυχιών.

Το Τοτέμ των Ήχων
Monopoli Team

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο παρουσιάζει μια παλέτα από νέα θεατρικά έργα και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, σε συνδυασμό με την επανάληψη των περσινών επιτυχιών.

Παράλληλα εισάγει κάποιες νέες ιδέες στο πρόγραμμα της:
  • διευρύνει τις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται, αφού πλέον βρέφη από 6 κιόλας μηνών θα αισθανθούν τα Πρώτα τους Μουσικά Ερεθίσματα στους χώρους της!
  • γονείς παιδιών 6-12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να Παίξουν μαζί με τα παιδιά τους με την Όπερα και να Μάθουν με την Κάλλας, μέσα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι ρόλων!
  • μαθητές σχολείων σε άλλες πόλεις της Ελλάδας μπορούν να παρακολουθήσουν online εκπαιδευτικά προγράμματα που εκτυλίσσονται στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης, με διάδραση με τον εκπαιδευτή σε πραγματικό χρόνο!

Δράσεις για βρέφη και παιδιά ως 3 ετών

«Αβγώ» | Κάθε Κυριακή στις 10:30
Θέατρο για βρέφη από 10 μηνών και παιδιά έως 3 ετών και τους γονείς τους

Για 6η χρονιά, βρέφη και μικρά παιδιά βιώνουν μια αξέχαστη πολυαισθητική εμπειρία, με σκηνική δράση και ζωντανή μουσική, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τους μικρούς-μικρούς θεατές. Το Αυγό ως αρχή. Το Αυγό ως το «μέσα», το «ζεστά», ως ασφάλεια αλλά και ως προετοιμασία. Όλοι ήμασταν μέσα σε ένα αυγό. Κι όλοι θελήσαμε, τολμήσαμε να βγούμε από αυτό. Στην παράσταση παρακολουθούμε ένα μικρό ανθρωπάκι που αναπτύσσεται και προετοιμάζεται για τον έξω κόσμο, μέσα σε ένα αυγό, μέχρι τη στιγμή της απόφασης «Θα βγω!».

Ιδέα Αντώνης Παπαθεοδούλου, Στέλλα Σερέφογλου
Σκηνοθεσία Στέλλα Σερέφογλου
Με την Ιώ Λατουσάκη και τον Γιάννη Βάρσο

Διάρκεια 35΄
Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος
Τιμές εισιτηρίων: €10.00, €18.00, €26.00
Προπώληση: ticketservices.gr.

Τα Πρώτα μου Μουσικά Ερεθίσματα | Κάθε Κυριακή στις 10:30
Μουσική εμπειρία για βρέφη από 6 μηνών και παιδιά έως 2.5 ετών και τους γονείς τους

Με τον ερχομό ενός βρέφους δημιουργείται ένα νέο μονοπάτι στην επικοινωνία. Πώς η επικοινωνία αυτή μπορεί να δυναμώσει και να εξελιχθεί; Ένας καινούργιος κόσμος ανοίγεται μπροστά μας, χωρίς λέξεις, χωρίς λόγο. Τι θέλει να μας πει μέσα από τις κινήσεις και τους ήχους που κάνει ένα μωρό; Πώς η μουσική συμπληρώνει και επιδρά σε αυτήν την επικοινωνία; Η απάντηση έρχεται μέσω του προγράμματος που βασίζεται στο πρωτότυπο βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη Μουσικά ερεθίσματα για βρέφη (εκδόσεις Παπαδόπουλος). Με την καθοδήγηση των ηθοποιών-παιδαγωγών, ζωντανή μουσική και μέσα από συγκεκριμένα μουσικά ερεθίσματα και δράσεις από το καθημερινό περιβάλλον, οι γονείς θα ανακαλύψουν με τρόπο συμμετοχικό και αβίαστο μια σημαντική δίοδο επικοινωνίας και σύνδεσης με το παιδί, που μπορεί να εξελίξει την επικοινωνιακή και συναισθηματική του ανάπτυξη.

Κείμενο, Μουσική Μάρω Θεοδωράκη
Σκηνοθετική Επιμέλεια Βίκυ Πάνου
Σκηνογραφία Αλίκη Σπανουδάκη
Με την Αργιέττα Οκαλίδου, τη Μαριάννα Παπαθανασίου και τη Ναταλία Πελέκα

Διάρκεια 40΄
MUSIXLAB
Τιμές εισιτηρίων: €10.00, €18.00, €26.00
Προπώληση: ticketservices.gr 

Η Βασίλισσα των Πάντων | Κάθε Κυριακή στις 12:30
Θέατρο για βρέφη από 10 μηνών και παιδιά έως 3 ετών και τους γονείς τους

Για 4η χρονιά. Μια μαγική και πολύχρωμη παράσταση που, με όχημα τη φαντασία, μας ταξιδεύει σ’ έναν κόσμο με εξωτικά πουλιά, πολύχρωμα ψάρια, έναστρους ουρανούς και πλούσια παλάτια, όπου όλα είναι πιθανά! Καθισμένοι σε μαξιλάρια, οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους, παρακολουθούν μια ταλαντούχα χορεύτρια-περφόρμερ κι έναν χαρισματικό μουσικό κρουστών, και συμμετέχουν ενεργά, βοηθώντας τη Βασίλισσα της ιστορίας στο ταξίδι της για την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.

Δημιουργός, χορεύτρια Σάρα Τοσκάνο
Σκηνοθεσία Λάμπρος Φισφής
Με τη Σάρα Τοσκάνο και τον Σόλη Μπαρκί

Διάρκεια 45΄
Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος
Τιμές εισιτηρίων: €10.00, €18.00, €26.00
Προπώληση: ticketservices.gr 

Δράσεις για παιδιά 3-12 ετών

Το Δέντρο που Αγαπούσε… σε Νέες Περιπέτειες | Κάθε Κυριακή στις 15:00
Θέατρο για παιδιά 4-10 ετών

Η πολυαγαπημένη παράσταση «Το δέντρο που αγαπούσε» της ομάδας ΒίΔα έρχεται σε νέα, διαδραστική εκδοχή στην Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος, που φέτος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να προσφέρει άρτια περιμετρική ορατότητα στους μικρούς και μεγάλους θεατές. Η συγκινητική ιστορία είναι εμπνευσμένη από το εμβληματικό παραμύθι Το δέντρο που έδινε, και αναδεικνύει την αξία της φιλίας, της αγάπης και της συνύπαρξης, τόσο ανάμεσα στους ανθρώπους όσο και ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο. Δύο παιδιά μεταμορφώνονται στους ήρωες της ιστορίας, ένα δέντρο κι ένα αγόρι, μαθαίνουν μέσα από χιουμοριστικές περιπέτειες να συνεργάζονται και ανακαλύπτουν στο ταξίδι τους τη γενναιοδωρία της φύσης απέναντι στον άνθρωπο, αλλά και την απληστία του ανθρώπου απέναντι στη φύση. Η πραγματικότητα μπλέκεται με το παραμύθι, και τα δύο παιδιά ζητούν την πολύτιμη βοήθεια των θεατών για να συνεχίσουν την ιστορία. Η παράσταση, που συνδυάζει εντυπωσιακές ερμηνείες, προηχογραφημένη και ζωντανή μουσική, χορό και animation, θέτει το καίριο και ζωτικής σημασίας ερώτημα: Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος;

Κείμενο Ομάδα ΒίΔα: Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή
Σκηνοθεσία Ομάδα ΒίΔα, Ορέστης Τάτσης
Μουσική Μάκης Παπαγαβριήλ
Με τη Βίκυ Καλπάκα και τη Δάφνη Καφετζή

Διάρκεια 60΄
Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος
Τιμές εισιτηρίων:  €12.00, €10.00, €8.00 | Ομαδικό για περισσότερα από 15 άτομα
Πληροφορίες και ομαδικές κρατήσεις για επισκέψεις σχολείων τις καθημερινές με εισιτήριο €6.00: 210 86 65 144, 210 86 74 657 (Δευτέρα-Παρασκευή 09:30-14:30).
Προπώληση: ticketservices.gr 

Η Φάρμα των Ζώων – Η Παράσταση Αρχίζει | Κάθε Κυριακή στις 11:30
Θέατρο για παιδιά 3-6 ετών

Για 2η χρονιά. Σε αυτή τη διασκευή για παιδιά της «Φάρμας των ζώων» του Τζωρτζ Όργουελ, με ζωντανή μουσική, ο κύριος Τζόουνς, ο ιδιοκτήτης της φάρμας, αγαπάει την εξουσία, μα πιο πολύ από όλα αγαπάει τα λεφτά! Με την υπόσχεση πως τα ζώα θα γίνουν διάσημα κι όλοι θα τα θαυμάζουν, τα ξεγελάει και τα πείθει να τραγουδούν και να πραγματοποιούν νούμερα χορευτικά και ριψοκίνδυνα. Όταν τα ζώα καταλαβαίνουν την αλήθεια, επαναστατούν και διώχνουν το αφεντικό τους. Τι θα κάνουν όμως όταν δεν μπορούν να συμφωνήσουν όλα μεταξύ τους;

Σκηνοθεσία Μιχάλης Κοιλάκος
Διασκευή Μιχάλης Κοιλάκος – Πάνος Χριστοδούλου
Με την Αγγελική Τόμπρου, τον Τάσο Αντωνίου και τον Γιάννη Πλιάκη

Διάρκεια 70΄
Αίθουσα Διδασκαλίας
Τιμές εισιτηρίων: €12.00, €10.00, €8.00 | Ομαδικό για περισσότερα από 15 άτομα
Πληροφορίες και ομαδικές κρατήσεις για επισκέψεις σχολείων τις καθημερινές με εισιτήριο €6.00: 210 86 65 144, 210 86 74 657 (Δευτέρα-Παρασκευή 09:30-14:30)
Προπώληση: ticketservices.gr.

Το Τοτέμ των Ήχων | Κάθε Κυριακή στις 13:30
Μουσική διαδραστική παράσταση για παιδιά 3-8 ετών

Δύο πολυοργανίστες και μουσικοπαιδαγωγοί και ένα μαγικό τοτέμ (!) θα καθοδηγήσουν τα παιδιά στην αναζήτηση του πρώτου ήχου που εμφανίστηκε στον κόσμο. Με τη βοήθεια του ακορντεόν, του πιάνου, του καβάλ, της γκάιντας, του μπουζουκιού και διάφορων κρουστών και άλλων αυτοσχέδιων οργάνων που παίζουν ζωντανά μπροστά στα μάτια των παιδιών, θα τα παρακινήσουν να μεταμορφωθούν σε δεινόσαυρους, πουλιά και φλόγες, να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να ανακαλύψουν βιωματικά τις ευεργετικές ιδιότητες της συνεργασίας… μετά μουσικής.

Σχεδιασμός, επιμέλεια, υλοποίηση 2 Λαλούν (Κάτια Ανδριανάκου, Χρήστος Ροζάκης)

Διάρκεια 60΄
Αίθουσα Διδασκαλίας
Τιμές Εισιτηρίων: €18.00, €26.00, €10.00
Προπώληση: ticketservices.gr.

Παίζω με την Όπερα, Μαθαίνω με την Κάλλας | Κάθε Κυριακή στις 12:30
Διαδραστική παρουσίαση για παιδιά 6-12 ετών και τους γονείς τους

Οικογενειακό, πολύτεχνο, διαδραστικό πρόγραμμα, όπου παιδιά και ενήλικες ανακαλύπτουν μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία τον κόσμο της όπερας και το έργο της Μαρίας Κάλλας. Παιδιά και συνοδοί χωρισμένοι σε ομάδες παίζουν ρόλους και γίνονται μουσικοκριτικοί, σκηνοθέτες και λιμπρετίστες, ενώ στο τέλος ενώνουν τις φωνές τους με τη σοπράνο-εμψυχώτρια η οποία τους καθοδηγεί για να ανακαλύψουν τη χαρά του λυρικού τραγουδιού και τον πολύτεχνο κόσμο της όπερας.

Σχεδιασμός Παναγιώτης Τσιρίδης
Επιμέλεια, υλοποίηση Ειρήνη Παπαδημητρίου, Δήμητρα Κοκκινοπούλου, Μαριάνθη Φωτάκη

Διάρκεια 80΄
MUSIXLAB
Τιμές εισιτηρίων:  €18.00, €26.00, €10.00
Προπώληση: ticketservices.gr 

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

Μπράβο Μαέστρο!
Για μαθητές από προνήπιο έως και Γ’ Δημοτικού

«Έλα στην ορχήστρα μας!». Πολλά είναι εκείνα που μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας. Θα τα καταφέρουν τα βιολιά, τα κρουστά και τα κόρνα να παίξουν μουσική τώρα που έπιασε βροχή; Η σοπράνο μας θα τραγουδήσει καλά σήμερα που έχει πονόλαιμο; Τα κουνούπια είναι πάρα πολλά και τσιμπούν τους μουσικούς σήμερα που η συναυλία μας είναι στον κήπο! Για όλα αυτά και για άλλα πολλά τη λύση την έχει ένας καλός ή μία καλή μαέστρος, ένας «μπράβο μαέστρος», un bravo maestro δηλαδή. Το κοινό φωνάζει, ακούς; «Μπράβο, ορχήστρα! Μπράβο, μαέστρο!». Τα παιδιά αρχικά παρακολουθούν ειδική βιντεοπροβολή για τη συμφωνική ορχήστρα, κατάλληλη για την ηλικία τους. Στη συνέχεια, με ειδική καθοδήγηση, ενσαρκώνουν τους ρόλους των μουσικών   ̶ συμμετέχοντας σε μικρή εικονική ορχήστρα με χαρτονένια μουσικά όργανα, σχεδιασμένα στις διαστάσεις τους ̶ ,  σε χαριτωμένα περιστατικά που μπορούν να συμβούν στο πλαίσιο μιας συναυλίας. Στόχος, η συνεργασία, η δημιουργία, η γνώση και φυσικά η ψυχαγωγία.

Σχεδιασμός, επιμέλεια, υλοποίηση Χριστέλα Γκιζέλη
Διάρκεια 55΄
MUSIXLAB
Τιμή εισιτηρίου: €5.00
Πληροφορίες για ομαδικές κρατήσεις και επισκέψεις σχολείων τις καθημερινές 210 86 65 144, 210 86 74 657

Ακούω την Εικόνα, Βλέπω τη Μουσική
Για μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού

Τι ήχο έχουν οι πίνακες ζωγραφικής; Τι ζωγραφίζεται στο μυαλό μας όταν ακούμε μουσική; Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τα εικαστικά και τη μουσική μέσω της

θεατρικής και της αισθητηριακής προσέγγισης. Στόχος των παιδιών είναι να παρουσιάσουν στους δασκάλους και στους συμμαθητές τους ένα δικό τους εικαστικό έργο (tableau vivant), εμπνευσμένο από ζωγραφικούς πίνακες και μουσικά έργα από διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Καθημερινές για σχολεία
Σχεδιασμός, επιμέλεια, υλοποίηση: Χριστέλα Γκιζέλη
MUSIXLAB
Διάρκεια 60-80΄
Τιμή εισιτηρίων: €5.00
Πληροφορίες για ομαδικές κρατήσεις και επισκέψεις σχολείων τις καθημερινές 210 86 65 144, 210 86 74 657

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ματίας ο Πρώτος», της Άλκης Ζέη στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Αλίκη12.09.2018

Online Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

Μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας Museotek τα παιδιά μπορούν να ζήσουν μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία παρακολουθώντας μέσα από τη σχολική τους τάξη, σε πραγματικό χρόνο και σε ζωντανή επικοινωνία με τους εισηγητές, τέσσερα προγράμματα της Μουσικής Βιβλιοθήκης, ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά και εφήβους από επτά έως δεκαοκτώ ετών.

  • Μαρία Κάλλας: μία και μοναδική
    Για παιδιά 9-15 ετών
  • Το κλειδωμένο βιβλίο
    Για παιδιά 7-9 ετών
  • Παίζει μουσική η Βιβλιοθήκη;
    Για παιδιά και εφήβους 9-18 ετών
  • Ένα χριστουγεννιάτικο μουσικό μυστήριο
    Για παιδιά 9-12 ετών

Τιμές εισιτηρίων, πληροφορίες, κρατήσεις: museotek.net

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), 210 72 34 567
ΔΕ-ΠΑ 9:00-17:00, ΣΑ 10:00-14:00 και www.ticketservices.gr
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) ΔΕ-ΠΑ & ΚΥ 10:00-16:00

Πληροφορίες για ομαδικές κρατήσεις και επισκέψεις σχολείων τις καθημερινές:
210 86 65 144, 210 86 74 657
Πληροφορίες την ημέρα της παράστασης: 210 72 82 554

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα