MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
30
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

1. …καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς, του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο

Η ομάδα GAFF και η βραβευμένη σκηνοθέτις Σοφία Καραγιάννη, (Βραβείο Διεθνούς Ρεπερτορίου από την Ένωση Θεατρικών Κριτικών για την «Πανούκλα» του Α. Καμύ) επιστρέφουν για 3η χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο και παρουσιάζουν ξανά το αφήγημα του Χρόνη Μίσσιου, «…Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς». Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που η Ελλάδα παραδίνεται στο χάος του Εμφυλίου, ο δεκαεξάχρονος Χρόνης Μίσσιος συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται και καταδικάζεται σε θάνατο. Αποφυλακίζεται το 1973, αφού έχει περάσει εικοσιένα χρόνια σε φυλακές και εξορίες. Αυτήν την περίοδο της ζωής του διηγείται στο σπουδαίο αφήγημα-μαρτυρία «…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς». Μια εξομολόγηση διώξεων, συλλήψεων, φυλακίσεων και βασανιστηρίων. Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης Μαμιός, Γιάννης Μάνθος.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15

14-17€
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» στο Θέατρο 10412.09.2018

2. Άμλετ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζει η 5η Εποχή για μια ακόμη φορά απόψε, στο Ηρώδειο. Με τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ καταθέτει στο παγκόσμιο θέατρο ένα έργο μνημειώδες που, αιώνες τώρα, έχει δημιουργήσει τη δική του μυθολογία. Μια κατάδυση στην ουσία του ανθρώπου και ταυτόχρονα ένα requiem στη σκοτεινή πλευρά του. Μέσα από τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ μας περιγράφει την εποχή του, που είναι και δική μας εποχή. Ένα κείμενο υπερχρονικό και βαθιά πολιτικό. Ο Θέμης Μουμουλίδης, επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του έργου, με μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών, με επικεφαλής τον Αναστάση Ροϊλό στον ρόλο του Άμλετ. Παίζουν: Αναστάσης Ροϊλός, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Δόβρης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζένη Καζάκου, Άρης Νινίκας, Δημήτρης Αποστολόπουλος.
Δευτέρα 30/9 στις 20:30

25-70€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 

3. Όρνιθες, του Αριστοφάνη στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Ο Άρης Μπινιάρης καταπιάνεται πρώτη φορά με την αρχαία κωμωδία και συνεχίζει την περιοδεία της παράστασής του «Όρνιθες» του Αριστοφάνη κάνοντας απόψε μια τελευταία στάση στον Λυκαβηττό. Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την  παρακμή και τη διαφθορά. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους…
Δευτέρα 30/9 στις 21:00
20-35€
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λόφος Λυκαβηττού

Συναυλίες

4. Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Τι θα ήταν το συναυλιακό καλοκαίρι μας χωρίς τον Σωκράτη Μάλαμα; Ήρθε όπως κάθε χρόνο η στιγμή να κλείσουμε τα τελευταία μας ραντεβού στις ανοιχτές μουσικές σκηνές και τα θέατρα, όπου θα έρθει για να μας συναντήσει για μια ακόμη φορά ο Σωκράτης, πριν μάς αποχαιρετίσει. Μαζί του στο τραγούδι η Ιουλία Καραπατάκη και δίπλα του σταθερά η μπάντα του. Με τον Γιάννη Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, τον Κυριάκο Ταπάκη στο λαούτο και στο μπουζούκι, τον Κλέωνα Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Καλογιάννη Βεράνη στο βιολί, την τρομπέτα και το τραγούδι, το Νίκο Μαγνήσαλη στα τύμπανα, τον Γιάννη Μάλαμα στα κρουστά και το τραγούδι. Με ένα πρόγραμμα που θα έχει τα αγαπημένα μας και όσα δεν χορταίνουμε να τραγουδάμε παρέα.
Δευτέρα 30/9 στις 21:00
Γενική είσοδος: 17€
Κατράκειο Θέατρο, Μάνου Κατράκη & Κυρά Της Ρώ, Νίκαια

5. Η Γλυκερία στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής

Η χαρισματική ερμηνεύτρια Γλυκερία έρχεται απόψε στο Αιγάλεω για μια μοναδική συναυλία. Στο Θέατρο “Αλέξης Μινωτής” και πλαισιωμένη από τον τραγουδιστή Χάρη Μακρή αλλά και μια πολυμελή ορχήστρα, η Γλυκερία θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό, αυθεντικό και ιδιαίτερα ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, αλλά και αγαπημένα τραγούδια – σταθμούς σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.
Δευτέρα 30/9 στις 20:30
Γενική είσοδος: 5€
Θέατρο Αλέξης Μινωτής, Δαρδανελλίων 16, Αιγάλεω

Περισσότερα από Εκδηλώσεις