MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
30
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα σήμερα, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

Τρεις οι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που επιλέγουμε σήμερα, με ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

2. Αφιέρωμα στο συνθέτη Νίκο Σκαλκώτα (1904-1949) στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη

Το Καλλιτεχνικό Σύνολο “Πολύτροπον” (υπεύθυνος Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος), παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Νίκο Σκαλκώτα, με αφορμή την επέτειο των 120 χρόνων από τη γέννηση του και τα 75 χρόνια από το θάνατό του. Στο πλαίσιο αυτό, ο μουσικολόγος Κωστής Δεμερτζής θα αναπτύξει το θέμα: “Ο Νίκος Σκαλκώτας και ο Μανώλης Σκουλούδης στη Θυσία του Αβραάμ: ανακοίνωση ενός λανθάνοντος Σκαλκωτικού χειρογράφου για πιάνο, που βρέθηκε στο αρχείο του Μίκη Θεοδωράκη”. Ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος θα μιλήσει με θέμα: “Ο Νίκος Σκαλκώτας του Μάνου Χατζιδάκι”. Επιπλέον, θα αναφερθεί σε κείμενο του μουσικοκριτικού Μ. Χατζιδάκι για συναυλία με έργα του Ν. Σκαλκώτα (1950), που έφερε στο φως ο δημοσιογράφος και ερευνητής Γιώργος Αλλαμανής, αλλά και στις “εσωτερικές” συνδέσεις των δύο συνθετών (ρεμπέτικο, συνύπαρξη στην δισκογραφία κ.α.). Θα υπάρξει και μουσικό μέρος με συνθέσεις του Κωστή Δεμερτζή, Δύο Καφκικά Σκίτσα για υψίφωνο και πιάνο και έργα του Νίκου Σκαλκώτα.
Δευτέρα 30/9 στις 19:00
Είσοδος ελεύθερη
Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη, Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα

2. Επετειακή συναυλία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λεμεσού και τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεμεσού σε συνεργασία με τον Κύπριο τραγουδιστή Κώστα Χατζηχριστοδούλου θα πραγματοποιήσει απόψε επετειακή συναυλία για τα 50 Χρόνια Τουρκικής εισβολής και κατοχής καθώς και για τα 64 Χρόνια από την Ανακύρηξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην συναυλία θα παρουσιαστούν έργα από Κυπρίους και Έλληνες συνθέτες που θα εξυμνούν τους αγώνες για ελευθερία και ειρήνη καθώς και παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από την Κύπρο.
Δευτέρα 30/9 στις 20:00
Είσοδος ελεύθερη με κράτηση θέσεων
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 

3. Έτoς Πουτσίνι – Δωρεάν Αφιέρωμα: Αναζητώντας τον Giacomo Puccini

Το επετειακό αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από το θάνατο του Τζάκομο Πουτσίνι, τελευταίου από τους μεγάλους συνθέτες της ιταλικής όπερας, στοχεύει να αναδείξει τη ζωή και το έργο του μέσα από σπάνια τεκμήρια της συλλογής της Μουσικής Βιβλιοθήκης. Παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, βίντεο, προγράμματα και περιοδικά εκτίθενται στους χώρους υποδοχής της Βιβλιοθήκης, ενώ πλούσιο ψηφιακό υλικό είναι διαθέσιμο σε οθόνη αφής και υπολογιστές. Το αφιέρωμα προσκαλεί τον επισκέπτη να ανακαλύψει το μουσικό σύμπαν του Πουτσίνι, οι όπερες του οποίου φημίζονται παγκοσμίως για τη δραματική πλοκή και το πάθος των ηρώων, τις υπέροχες μελωδίες και τους σπουδαίους ρόλους που καλούνται να ερμηνεύσουν οι τραγουδιστές.
Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10:00-19:00
Ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης στο 210 7282553
Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη, Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις