MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
01
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Ισπανία: 9 «υποτιμημένες» πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε

Ισπανικές πόλεις-διαμάντια που πολλοί τουρίστες αγνοούν.

Monopoli Team

Μπορεί η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη να κατέχουν τα πρωτεία στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, ωστόσο η Ισπανία έχει πολλά υπέροχα μέρη και κρυμμένους «θησαυρούς» για να ανακαλύψετε στα ταξίδια σας. Αν θέλετε να βγείτε εκτός τουριστικής πεπατημένης και να επισκεφθείτε έναν προορισμό που δεν είχατε σκεφτεί να πάτε μέχρι τώρα, τότε αξίζει να δείτε τη λίστα με τις πιο «υποτιμημένες» πόλεις της Ισπανίας που παρουσιάζει το γνωστό περιοδικό Time Out.

Χιρόν

Πηγή: Shutterstock

Μόλις μία ώρα από τη Βαρκελώνη, η Χιρόνα, η μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Καταλονίας, είναι γεμάτη μουσεία, γκαλερί και γοτθικές εκκλησίες που αξίζει να ανακαλύψετε. Περιτριγυρισμένη από μεσαιωνικά τείχη, στα οποία μπορείς ακόμα να περπατήσεις, η παλιά πόλη της Χιρόνα προσφέρει στον επισκέπτη ένα ταξίδι στον χρόνο. Μέσα στα τείχη της βρίσκεται το El Call, μια από τις καλύτερα διατηρημένες εβραϊκές συνοικίες της Ισπανίας, γεμάτη με στενά δρομάκια και πέτρινες καμάρες. Αν σας θυμίζει κάτι η πόλη, είναι γιατί ένα μεγάλο μέρος της χρησιμοποιήθηκε ως τοποθεσία γυρισμάτων για την τηλεοπτική σειρά Game of Thrones.

Κόρδοβα

Πηγή: Shutterstock

Μπορεί η Σεβίλλη, η Μάλαγα και η Γρανάδα να είναι οι πιο γνωστές πόλεις της Ανδαλούσιας, αλλά και η Κόρδοβα είναι ένα πραγματικό «διαμαντάκι» που δεν πρέπει να χάσετε. Με κυρίαρχο το αραβικό στοιχείο στην αρχιτεκτονική της (η πόλη γνώρισε τεράστια ανάπτυξη υπό την κυριαρχία των Μαυριτανών), είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις στη νότια Ισπανία. Το ιστορικό κέντρο της πόλης ανακηρύχθηκε το 1984 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Εδώ οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν βόλτες στα αρχαία λιθόστρωτα δρομάκια ρίχνοντας κλεφτές ματιές σε σπίτια στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια και πανέμορφα σιντριβάνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτή η χώρα είναι έτοιμη να ξεπεράσει τη Γαλλία και να γίνει ο πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο12.09.2018

Οβιέδο

Πηγή: Shutterstock

Η Αστούριας, μια μικρή περιοχή στο Βορρά της Ισπανίας, που βρέχεται από τον Βισκαϊκό κόλπο, έχει καταπράσινα τοπία και φημίζεται για την πλούσια κουζίνα της. Εδώ πίνουν μηλίτη περισσότερο από κρασί και παίζουν γκάιντες αντί για κιθάρες. Η πρωτεύουσά της, το Οβιέδο, βραβεύτηκε με τον τίτλο της Γαστρονομικής Πρωτεύουσας της Ισπανίας για το 2024. Το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr 

Περισσότερα από Προορισμοί