MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
01
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Οι 3 βασικές διαφορές μεταξύ της βιταμίνης D2 και της D3 και ποια να πάρεις σε περίπτωση ανεπάρκειας

Οι 3 διαφορές μεταξύ βιταμίνης D2 και D3.

Monopoli Team

Η βιταμίνη D συχνά αποκαλείται «βιταμίνη του ήλιου» και είναι υπεύθυνη για πολλά πράγματα, όπως η ενίσχυση των οστών σας, η ρύθμιση της διάθεσής σας και η υποστήριξη του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Αλλά η βιταμίνη D δεν είναι μόνο ένα μεμονωμένο θρεπτικό συστατικό – είναι στην πραγματικότητα μια οικογένεια παρόμοιων ενώσεων που λειτουργούν ως ορμόνες στο σώμα σας. Οι δύο βασικοί παίκτες της ομάδας είναι η βιταμίνη D2 (εργοκαλσιφερόλη) και η βιταμίνη D3 (χοληκαλσιφερόλη). Και οι δυο είναι σημαντικές για τη διατήρηση της συνολικής υγείας, αλλά υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές μεταξύ της βιταμίνης D2 και της D3 που πρέπει να γνωρίζετε, ειδικά εάν σκέφτεστε να λάβετε περισσότερη D μέσω συμπληρώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠόση βιταμίνη D χρειάζεσαι για να παραμείνεις υγιής;12.09.2018

3 διαφορές μεταξύ βιταμίνης D2 και D3

Τόσο η βιταμίνη D2 όσο και η D3 είναι πρόδρομοι της ενεργού μορφής της βιταμίνης D στο σώμα. Δηλαδή, είναι και οι δυο καλές για εσάς και υποστηρίζουν τα υγιή επίπεδα της βιταμίνης D. Αλλά έχουν 3 σημαντικές διαφορές.

Η D2 προέρχεται από φυτά, η D3 προέρχεται από ζώα

Η βιταμίνη D2 (εργοκαλσιφερόλη) είναι στην πραγματικότητα μια φυτική μορφή βιταμίνης D, που προέρχεται από μανιτάρια, ζύμες και άλλα φυτά. Τα τρόφιμα εμπλουτισμένα με βιταμίνη D, συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών προϊόντων, των μη γαλακτοκομικών προϊόντων και των δημητριακών πρωινού, χρησιμοποιούν βιταμίνη D2. Αντίθετα, η βιταμίνη D3, γνωστή και ως χοληκαλσιφερόλη, βρίσκεται σε ζωικές τροφές. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο γάλα με λιπαρά (1 τοις εκατό, 2 τοις εκατό ή πλήρες γάλα), το τυρί, τα λιπαρά ψάρια (όπως η ρέγγα, το σκουμπρί, ο σολομός και ο τόνος), οι κρόκοι αυγών και το συκώτι.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr 

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά