MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
01
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΗ

Σχεδία: Ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής επιστρέφει σε συνεργασία με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»

Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά με τον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής και καλεί τους μικρούς καλλιτέχνες, ηλικίας 5-12 ετών, να εκφράσουν μέσω της τέχνης τις σκέψεις τους πάνω στη νέα θεματική.

Διαγωνισμός ζωγραφικής του περιοδικού δρόμου “Σχεδία”, Mπάρτζη Κωνσταντίνα
Monopoli Team

Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά με τον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής. Η φετινή θεματική, «Το σπίτι μου – το σώμα μου», καλεί τους μικρούς καλλιτέχνες, ηλικίας 5-12 ετών, να εξερευνήσουν το ανθρώπινο σώμα ως το πρώτο τους «σπίτι» και να εκφράσουν μέσω της τέχνης τις σκέψεις τους για την υγεία, τη φροντίδα και την αποδοχή του σώματος.

Η φετινή θεματική του ετήσιου διαγωνισμού προσεγγίζει το σώμα ως την πρώτη μας κατοικία, τον χώρο που φιλοξενεί τη σκέψη και τα συναισθήματά μας και μας συνδέει με τον κόσμο γύρω μας. Μέσα από αυτή την ιδέα, τα παιδιά καλούνται να εξερευνήσουν και να αποτυπώσουν με χρώματα και φαντασία πώς αντιλαμβάνονται τη φροντίδα και την υγεία του σώματός τους. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν την αξία της σωματικής και ψυχικής υγείας, της άσκησης, της διατροφής και της αγάπης προς το σώμα, μέσα από τις ζωγραφιές τους.

Η συνεργασία με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» προσθέτει μία επιπλέον διάσταση στον διαγωνισμό, τονίζοντας τη σημασία της πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως συνθηκών. Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία τους, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» αναδεικνύουν τη σημαντικότητα της υγείας ως θεμελιώδες δικαίωμα, και η φετινή θεματική προτρέπει τους μικρούς δημιουργούς να εκφράσουν τις σκέψεις τους γύρω από τη φροντίδα όχι μόνο του δικού τους «σπιτιού», αλλά και των άλλων.

Διαγωνισμός ζωγραφικής του περιοδικού δρόμου “Σχεδία”, Mπάρτζη Κωνσταντίνα

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή και τα 20 καλύτερα έργα θα λάβουν συμβολικό δώρο και θα παρουσιαστούν σε έκθεση, ενώ το νικητήριο έργο θα κοσμήσει το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους της «σχεδίας» για το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣχεδία home: Μικρά μαθήματα ζωής σε μια αλλιώτικη επίσκεψη στην “στέγη” του περιοδικού δρόμου12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών: Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024.

Όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα λάβουν τιμητική βεβαίωση.

Πληροφορίες / Όροι συμμετοχής : https://shedia.gr/news/2024/aug/27/4os-diagwnismos-paidikhs-zwgrafikhs/

Περισσότερα από Δραστηριότητες