MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
01
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου

 «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος», ο καταιγιστικός μονόλογος με τον Αργύρη Ξάφη, επιστρέφει στο Θέατρο Θησείον, ενώ οι θρυλικοί Pentagram έρχονται για μια μοναδική εμφάνιση στο Κύτταρο. Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος: Ο μονόλογος με τον Αργύρη Ξάφη επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Θέατρο Θησείον

Το καθηλωτικό κείμενο του Ζουζέπ Μαρία Μιρό βρήκε τον ιδανικό ερμηνευτή στο πρόσωπο του Αργύρη Ξάφη ο οποίος, υπό τη σκηνοθετική οδηγία της Ζωής Ξανθοπούλου, μας παραδίδει έναν καταιγιστικό μονόλογο.  Μετά τα διαδοχικά sold out και τις αποθεωτικές κριτικές, «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» συνεχίζει την πορεία του με νέες παραστάσεις από την 1η Οκτωβρίου στο Θέατρο Θησείον. Ο Αργύρης Ξάφης πρωταγωνιστεί στον μονόλογο του Ζουζέπ Μαρία Μιρό ερμηνεύοντας και αποκαλύπτοντας όλους τους εμπλεκόμενους χαρακτήρες  γύρω από το νεκρό σώμα ενός έφηβου αγοριού.
Παραστάσεις: Από 1η Οκτωβρίου 2024. Τρίτη 1/10 & Τετάρτη 2/10 στις 21:00, Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.
Εισιτήρια: 18€ Γενική είσοδος, 15€ Μειωμένο, 12€ Ομαδικό (άνω των 10 ατόμων). Προπώληση: more.com
Θησείον – ένα Θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο. 

 …καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς, του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο

Η ομάδα GAFF και η βραβευμένη σκηνοθέτις Σοφία Καραγιάννη, (Βραβείο Διεθνούς Ρεπερτορίου από την Ένωση Θεατρικών Κριτικών για την «Πανούκλα» του Α. Καμύ) επιστρέφουν για 3η χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο και παρουσιάζουν ξανά το αφήγημα του Χρόνη Μίσσιου, «…Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς». Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που η Ελλάδα παραδίνεται στο χάος του Εμφυλίου, ο δεκαεξάχρονος Χρόνης Μίσσιος συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται και καταδικάζεται σε θάνατο. Αποφυλακίζεται το 1973, αφού έχει περάσει εικοσιένα χρόνια σε φυλακές και εξορίες. Αυτήν την περίοδο της ζωής του διηγείται στο σπουδαίο αφήγημα-μαρτυρία «…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς». Μια εξομολόγηση διώξεων, συλλήψεων, φυλακίσεων και βασανιστηρίων. Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης Μαμιός, Γιάννης Μάνθος.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15

Εισιτήρια: 14-17€. Προπώληση: more.com
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα

Η Τελευταία Απολογία του Νίκου Κοεμτζή, του Βαγγέλη Γέττου στο Θέατρο Σταθμός

Φωτογραφία: ©Μάνος Ξυρουχάκης

Η Τελευταία Απολογία του Νίκου Κοεμτζή, του Βαγγέλη Γέττου κάνει πρεμιέρα στις 23 Σεπτεμβρίου και κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00, στο Θέατρο Σταθμός. Ο Νίκος Κοεμτζής, που έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που το 1973 στην πίστα του λαϊκού κέντρου Νεράιδα της Αθήνας σκότωσε τρεις «για ένα ζεϊμπέκικο», κάνει μια ευχή την ώρα που ξεψυχά: να του δοθεί η ευκαιρία να αφηγηθεί την ιστορία του για μια τελευταία φορά. Όχι σε δικαστές και αστυνομικούς αλλά σε καθημερινούς ανθρώπους. *Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Νικόλαος Μπαλαμώτης. Παίζουν: Μάρκος Γέττος.
Παραστάσεις: Από 23 Σεπτεμβρίου 2024. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό 15€ . Φοιτητικό 12€. Μειωμένο 10€ (ΑΜΕΑ, άνω των 65, ανέργων, ομαδικό άνω των 10 ατόμων). Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr.
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «H Κασέτα» στο Θέατρο Σταθμός12.09.2018

Μουσική

Pentagram «Farewell Tour» στο Κύτταρο Live

Λίγες είναι οι μπάντες που επηρέασαν τόσο τον ευρύτερο βαρύ ήχο όπως οι Αμερικάνοι Pentagram. Ο ηγέτης Bobby Liebling μπορεί με μεγάλη άνεση να χαρακτηριστεί μία από τις πλέον εμβληματικές και επιδραστικές προσωπικότητες και το συγκρότημα μετράει πλέον πάνω από μισό αιώνα ζωής απ’όταν σχηματίστηκε το 1971. Οι 9 δίσκοι που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής δεν είναι μεγάλος αριθμός αν αναλογιστεί κανείς την πορεία τους στα χρόνια, είναι όμως όλοι τους, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, δίσκοι που είχαν λόγο ύπαρξης και έδειχναν σε όλους γιατί οι Pentagram ήταν σπουδαίο συγκρότημα και γιατί ο Bobby Liebling ήταν μεγάλος ερμηνευτής και από τους θεατρικότερους frontmen που πέρασαν ποτέ. Το τελευταίο τους άλμπουμ «Curious Volume» βγήκε το 2015 και έκτοτε έχει υπάρξει κενό, το οποίο φημολογείται πως θα γεμίσουν με νέο άλμπουμ.
Τρίτη 1/10, 21:00
Εισιτήρια: more.com
Κύτταρο Live,  Αχαρνών, Ηπείρου και, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJoker: Τρέλα για Δύο – Πώς το sequel για έναν αντιήρωα κόμικς έγινε μιούζικαλ;12.09.2018

Εκθέσεις

Κύπρος, 1974. Η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων: Έκθεση στο Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας συνδιοργανώνουν την έκθεση “Κύπρος, 1974. Η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων” και την παρουσιάζουν ταυτόχρονα στην Αθήνα και στη Λευκωσία. Η έκθεση, 50 χρόνια μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974, παρακολουθεί και αποτυπώνει το τραύμα αλλά και το θαύμα της Κύπρου τον τελευταίο μισό αιώνα. Η πολύπλοκη ιστορία της Κύπρου και η μνήμη των ανθρώπων της ανιχνεύεται μέσα από εξαιρετικά μεγάλο αριθμό εκθεμάτων που έχουν αναζητηθεί και παραχωρηθεί από πολλούς φορείς και ιδιώτες: εικόνες της κυπριακής τοπογραφίας, φωτογραφίες, κρατικά έγγραφα, βιβλία, αφίσες, γραμματόσημα, αντικείμενα και κειμήλια, ιστορικές, λογοτεχνικές και μουσικές αφηγήσεις, έργα τέχνης, κινηματογραφικές αναπαραστάσεις, καθώς και μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν τα γεγονότα.
Διάρκεια έκθεσης: 1 Οκτωβρίου 2024 – 18 Ιουνίου 2025
Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 16:00 και Σάββατο 10:00 – 15:00
Είσοδος ελεύθερη με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.
Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, Λένορμαν 28, Αθήνα.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις