MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
01
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα σήμερα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου

Οι εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα.

Monopoli Team

1. «Πριν ξεχαστούν»: Θεματικό εργαστήρι για την Τρίτη Ηλικία στο Ιστορικό Αρχείο | ΠΙΟΠ

Με αφορμή την σημερινή (1/10) Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει θεματικό εργαστήρι για την Τρίτη Ηλικία, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Παππούδες και γιαγιάδες μαζί με τα εγγόνια τους και με την καθοδήγηση της ιστορικού Ελένης Μπενέκη, θα εξερευνήσουν προσωπικά και οικογενειακά τεκμήρια. Στην προσπάθειά τους να αναπλάσουν την οικογενειακή τους ιστορία, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους οικογενειακούς τους δεσμούς, θα περάσουν ένα δημιουργικό απόγευμα μαζί και θα μοιραστούν οικογενειακές στιγμές και αναμνήσεις.
Τρίτη 1/10 στις 17:30
Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν, με απαραίτητη κράτηση θέσης
Ιστορικό Αρχείο, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Δωρίδος 2 &, Λεωφ. Ειρήνης 14, Ταύρος

2. «50 women over 50» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

50 ξεχωριστές γυναίκες άνω των 50 αποκαλύπτονται μέσα από τον φακό της γνωστού φωτογράφου Βάνιας Τλούπα σε μια έκθεση που φέρνει στο επίκεντρο γοητευτικές γυναίκες, τα συναισθήματα και την αλήθεια τους ανατρέποντας πανηγυρικά κάθε κοινωνικό στερεότυπο του παρελθόντος γύρω από την ηλικία και την ωριμότητα. 50 γυναίκες άνω των 50, μαγνητίζουν τον φακό συνθέτοντας έναν ύμνο στη γυναίκα, την κομψότητα, τη θηλυκότητα και την πληρότητα που δεν συμβιβάζεται και είναι απαλλαγμένη από φίλτρα και περιττά στοιχεία. Όπως σημειώνει η ίδια η φωτογράφος: «Αποφάσισα λοιπόν να κάνω ένα project-ύμνο στη σύγχρονη γυναίκα που να αποτελεί την πιο περίτρανη απόδειξη ότι η είσοδος στην ωριμότητα είναι για όλες εμάς η έναρξη ενός προκλητικού ταξιδιού με μια δική του γοητεία». Όπως δήλωσε ο κ. Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος στο άνοιγμα της έκθεσης, «Η έκθεση της Τλούπα μας δείχνει ότι οι Ελληνίδες έχουν απαντήσει στο δόγμα των ποσοστώσεων πολύ νωρίτερα πριν αυτό εφευρεθεί».
Δευτέρα-Παρασκευή: 12:00-20:00, Σάββατο: 10:00-14:00

Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα 

3. Αφιέρωμα Jacqueline #1: Street Hassle” με ταινίες μικρού μήκους στο Cine Athenee

Το αφιέρωμα ταινιών μικρού μήκους “Jacqueline #1: Street Hassle” πραγματοποιείται σήμερα στον κινηματογράφο Athenée, με ελεύθερη είσοδο. Θα παρουσιαστούν ταινίες μικρού μήκους των: Fikret Atay, Χρήστου Δήμα, Kaori Oda, Helke Sander και Nicole-Antonia Spagnola. Το πρόγραμμα ταινιών απαρτίζεται από βινιέτες της καθημερινότητας που διαδραματίζονται στο δημόσιο χώρο. Τα ελλειπτικά στιγμιότυπα δείχνουν στιγμές πίεσης που απορρέουν από την συνύφανση προσωπικών και κοινωνικών συνθηκών. *Συνολική διάρκεια: 65 λεπτά ** Mε ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Τρίτη 1/10 στις 21:00
Cine Athenee, Λευκωσίας 41-43, Αθήνα

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις