MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
02
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Έχεις ανήσυχες σκέψεις τη νύχτα; Να πώς θα τις διώξεις και θα κοιμηθείς πιο εύκολα

Πώς να μειώσετε τις ανήσυχες σκέψεις τη νύχτα.

Monopoli Team

Είναι μια ιστορία τόσο παλιά όσο ο χρόνος: Πέφτετε στο κρεβάτι μετά από μια κουραστική μέρα, σβήνετε τα φώτα, κουλουριάζετε κάτω από τα σκεπάσματα και κλείνετε τα μάτια σας, ελπίζοντας να σα πάρει ο ύπνος. Αλλά τη στιγμή που το κεφάλι σας ακουμπάει το μαξιλάρι, νιώθετε να σας κατακλύζουν οι σκέψεις σας. Ανεξάρτητα από το πόσο κουρασμένοι είστε ή πόσο λαχταρούσατε όλη την ημέρα για να ξεκουραστείτε, απλά δεν μπορείτε να ηρεμήσετε τις ανήσυχες σκέψεις σας τη νύχτα, ώστε να αποκοιμηθείτε. Ίσως σκέφτεστε όλα όσα έχετε να κάνετε αύριο, τις οικογενειακές υποχρεώσεις, το εργασιακό άγχος ή ακόμα και αυτό το ελαφρώς ενοχλητικό σχόλιο που κάνατε νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Σε κάθε περίπτωση, το να βιώνετε όλες αυτές τις σκέψεις τη νύχτα δεν είναι καθόλου σπάνιο. Πολλοί είναι εκείνοι που βιώνουν σκέψεις που είναι εμμονικές και γρήγορες και δεν θα εξαφανιστούν, όσο και αν προσπαθούν να κοιμηθούν. Ενώ αυτές οι ανήσυχες σκέψεις μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας κατάστασης ψυχικής υγείας όπως η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ADHD) ή η διπολική διαταραχή, ο καθένας μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Αυτές οι σκέψεις μπορούν επίσης να προκληθούν απλώς από το άγχος που αντιμετωπίζει κάποιος στην καθημερινή του ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 μυστικά για να κάνεις τον καλύτερο ύπνο (της ζωής σου)12.09.2018

Γιατί το μυαλό είναι τόσο υπερδραστήριο τη νύχτα

Οι ανήσυχες σκέψεις μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή, αλλά υπάρχει ένας βασικός λόγος που τείνουν να συμβαίνουν περισσότερο τη νύχτα: Για πολλούς ανθρώπους, η ώρα του ύπνου είναι η μόνη στιγμή που πραγματικά μένουν μόνοι με τις σκέψεις τους. Οι άνθρωποι είναι συχνά τόσο απασχολημένοι που η νύχτα είναι κυριολεκτικά η πρώτη φορά μέσα στην ημέρα που σταματούν και σκέφτονται. Είτε πηγαίνετε βιαστικά σε ένα μάθημα γυμναστικής πριν από τη δουλειά, είτε φροντίζετε την οικογένεια όλη μέρα, εξισορροπείτε τη μελέτη με τις δουλειές του σπιτιού ή συνδυάζετε όλα τα παραπάνω, μπορεί να περάσει πολύ καιρός για να βρείτε επιτέλους χρόνο για ξεκούραση. Επίσης μέχρι το τέλος της ημέρας, συνήθως δεν έχετε τον χρόνο να σκεφτείτε ή να επεξεργαστείτε τι συνέβη κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω του τεράστιου όγκου των εργασιών και της υπερφόρτωσης των ευθυνών.

Το αποτέλεσμα; Όλα τα άγχη της ημέρας μπορούν να μετατραπούν σε σκέψεις τη νύχτα, επειδή τότε δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να απαιτεί την προσοχή ή την εστίασή σας. Και ακόμη και τις ημέρες που δεν είστε πολύ απασχολημένοι, τείνετε να γεμίζετε τις ώρες σας με πολλούς εξωτερικούς περισπασμούς που κρατούν το μυαλό σας απασχολημένο—κάτι που είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο τείνουν να συμβαίνουν οι αγχωτικές σκέψεις τη νύχτα.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life