MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
02
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

 Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα παρουσιάσει, για 2η χρονιά, στο Θέατρο Μουσούρη, το βραβευμένο με Tony Award, θεατρικό έργο του Stephen Karam «The Humans», ενώ, στο κύμα της επαναπροσέγγισης της Ελληνικής μυθολογίας, έρχεται ένα νέο είδος θεάτρου στην ΠΛΥΦΑ από την ομάδα Darkplay Theatre. Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

«The Humans», του Stephen Karam στο Θέατρο Μασούρη

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα παρουσιάσει, για 2η χρονιά, στο Θέατρο Μουσούρη, το βραβευμένο με Tony Award, θεατρικό έργο του Stephen Karam «The Humans». Το «The Humans» ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της οικογένειας Μπλέικ, κατά τη διάρκεια ενός μόνο απογεύματος, προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει από κοντά τις αγωνίες, τα όνειρα και τους ανομολόγητους φόβους τους. Με ένα σύνολο εξαιρετικών πρωταγωνιστών επί σκηνής (Θέμις Μπαζάκα, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μαρία Πετεβή, Ειρήνη Μακρή, και η Ξένια Καλογεροπούλου) σε μετάφραση και  σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, το «The Humans» προσφέρει μια σπάνια ματιά στη συλλογική ανθρώπινη ψυχή.
Διάρκεια παραστάσεων: Από 2 Οκτωβρίου 2024. Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00. Σάββατο στις 18:00 & 21:00. Κυριακή στις 19:00.
Εισιτήρια: Από 13€. Προσφορά προπώλησης: Γενική τιμή εισιτηρίων – 16€ για τις παραστάσεις από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου 2024.
Θέατρο Μουσούρη, Πλατεία Καρύτση, Αθήνα

Μάρτυρας Κατηγορίας, της Αγκάθα Κρίστι στο Θέατρο Χορν

Μετά από 185 sold out παραστάσεις, το βραβευμένο δικαστικό αριστούργημα της Αγκάθα Κρίστι «Μάρτυρας Κατηγορίας» επιστρέφει στο θέατρο Χορν (Αμερικής 10, Κολωνάκι) από τις 2 Οκτωβρίου 2024. Ο Λέοναρντ Βόουλ κατηγορείται για τη δολοφονία μιας πλούσιας χήρας. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι αυτός είναι ο δολοφόνος. Ο δαιμόνιος ποινικολόγος Ουίλφρεντ Ρόμπαρτς που αναλαμβάνει την υπεράσπισή του ωστόσο, δεν είναι τόσο σίγουρος για την ενοχή του. Ο αγώνας του νεαρού άνδρα να μην καταδικαστεί θα κριθεί στα έδρανα του δικαστηρίου όπου οι μαρτυρίες είναι συντριπτικά εναντίον του και η ετυμηγορία των ενόρκων φαίνεται μονόδρομος. *Παίζουν: Μελίνα Βαμβακά, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιάννης Δρακόπουλος, Κώστας Κόκλας, Θανάσης Κουρλαμπάς, Νίκη Παλληκαράκη, Όμηρος Πουλάκης, Νικορέστης Χανιωτάκης. Στη παράσταση συμμετέχει η Βαρβάρα Μακράκη.
Διάρκεια παραστάσεων: Από 2 Οκτωβρίου 2024. Τετάρτη 20:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή: 18:00.

Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Χορν, Αμερικής 10, Κολωνάκι. 

Είμαι ο Λαβύρινθος: Ένα νέο είδος θεάτρου από την ομάδα Darkplay Theatre στο ΠΛΥΦΑ

«Είμαι ο Λαβύρινθος». Μετά το (Netflix) KAOS, τι; Στο κύμα της επαναπροσέγγισης της Ελληνικής μυθολογίας, έρχεται ένα νέο είδος θεάτρου στην ΠΛΥΦΑ02 – 30 Οκτωβρίου, από την Darkplay Theatre. Σε σκηνοθεσία του Ρηγίνου Ρηγίνου, ο αρχαιότερος μύθος της Ευρώπης συναντά τα πιο σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα με το κοινό στο επίκεντρο της αφήγησης. Με ένα πολυάριθμο, πολυπολιτισμικό καστ που δένει τα ανερχόμενα ονόματα του ελληνικού θεατρικού, κινηματογραφικού και τηλεοπτικού τοπίου: Δένια Μιμερίνη (Έρωτας Φυγάς, Dodo), Χριστίνα Σωτηρίου (Famagusta), Χρήστος Τζοβάρας (ΕΛΣ) με 20 διεθνείς ερμηνευτές, ο «Λαβύρινθος» αποτελεί μία διαδραστική εμπειρία με το κοινό να βουτάει σε όλες τις τέχνες: Τον χορό, την ποίηση, την βιντεο-εγκατάσταση, την μουσική και τέλος να καταλήγει στα έγκατα της ψυχολογίας.
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 2 έως 30 Οκτωβρίου 2024 |  02, 09, 16, 23, 30 Οκτωβρίου 2024 στις 20:30
Εισιτήρια: 16€ Γενική είσοδος, 10€ φοιτητικό/ατέλεια. Προπώληση: ticketservices.gr 
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός.

Free Prometheus: Η «δικαστική» κωμωδία παραλόγου επιστρέφει στο Studio Μαυρομιχάλη

Μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο sold out παραστάσεων η παράσταση #Free_Prometheus της ομάδας Fem Tettix (Θύμιος Διαμάντης, Ίρις Κατσούλα, Μαρία Παπαϊωάννου) επιστρέφει στο Studio Μαυρομιχάλη από τις 2 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη για λίγες παραστάσεις. Η Ίρις Κατσούλα σκηνοθετεί μία ταλαντούχα ομάδα ηθοποιών σε μία κωμωδία, εμπνευσμένη από τον μύθο του Προμηθέα, τοποθετημένη στον υπαρκτό σουρεαλισμό της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Ο Προμηθέας βρίσκεται ακόμα στον Καύκασο, όπου ανακαλύπτεται τυχαία από δύο influencers και γίνεται το νέο πρόσωπο της επικαιρότητας. Το Κράτος και η Βία έρχονται να επιληφθούν του ζητήματος, με απώτερο σκοπό τους την τουριστική εκμετάλλευση του αρχαίου Τιτάνα. Αμέσως, ξεσπά διπλωματικό επεισόδιο με τη Ρωσία αλλά κι ένα παγκόσμιο διαδικτυακό κύμα υποστήριξης, με το hashtag #Free_Prometheus. *Παίζουν: Θύμιος Διαμάντης, Ίρις Κατσούλα, Κώστας Κουτρούλης, Παναγιώτης Κοντάρης Μαρία Παπαϊωάννου, Μαρίνα Σαμαρά, Ηρώ Σταφυλάκη.
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη στις 21:00
Εισιτήρια: 5€ κανονικό, 10€ μειωμένο. Προπώληση: more.com
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, 2106453330

Προσοχή εκτελούνται έργα, από την ομάδα Τροχιές στο θέατρο Olvio

Μετά από μια χρονιά sold-out παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη και μια σειρά επεκτάσεων σε Αθήνα, Πάτρα, Χανιά, Βέροια, Κοζάνη και Γιάννενα, η παράσταση για το Μετρό της Θεσσαλονίκης και για όλα τα έργα που δεν έγιναν ποτέ, επιστρέφει για 2η χρονιά, από τις 2 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Olvio. Η παράσταση επαναφέρει το πλέον καίριο και διαχρονικά άλυτο ζήτημα του Μετρό της Θεσσαλονίκης: ένα πολυδιάστατο θέμα με πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές και κοινωνικές προεκτάσεις, κρυμμένες για χρόνια κάτω από το χαλί. Σταθμοί της ιστορίας του Μετρό, συνεντεύξεις εμπλεκόμενων μερών και επιτόπια έρευνα μπλέκονται με φανταστικές ιστορίες και προσωπικές σκέψεις, προκειμένου να μετατρέψουν την αναμονή για το έργο σε έναν εναλλακτικό κοινωνικό στοχασμό. *Παίζουν: Δημήτρης Γούλιος, Μαρία Καραγκιοζίδου, Βασίλης Μπόγδανος, Χάρις Σερδάρη, Σοφία Στυλιανού και ο μουσικός Γρηγόρης Λιόλιος.
Παραστάσεις: Από 2 Οκτωβρίου 2024. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 14€, Φοιτητικό και άνω των 65: 12€, Ανέργων, ΑΜΕΑ, Ομαδικό (με κράτηση στο τηλέφωνο 6984364843): 10€, Ατέλεια (από το ταμείο): 8€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Olvio, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7 (Μετρό Κεραμεικός), 2103414118

Χορός

Les Ballets Trockadero De Monte Carlo: Ο ανατρεπτικός θίασος από το Παρίσι έρχεται στο Παλλάς

Οι θρυλικοί Trocks έρχονται ξανά στην Ελλάδα. Το πιο ανατρεπτικό θέαμα κλασικού χορού στον κόσμο επισκέπτεται τη χώρα μας τον Οκτώβριο – και μόνο για 4 παραστάσεις. Το διάσημο και πολυσυζητημένο μπαλέτο «Les Ballets Trockadero de Monte Carlo», ο πιο αγαπημένος ανδρικός θίασος χορευτών στο κόσμο, αποτελούμενος αποκλειστικά από άνδρες χορευτές οι οποίοι ερμηνεύουν γυναικείους ρόλους, χαρίζει στο κοινό ακριβώς αυτό που υπόσχεται: συγκίνηση και άφθονο γέλιο. Επιδέξιοι παρωδοί και ταυτόχρονα ικανότατοι χορευτές κλασικού μπαλέτου, υπόσχονται ένα ανατρεπτικό και υψηλής αισθητικής θέαμα, αποτίοτας φόρο τιμής στην παράδοση του κλασικού χορού και αποδομώντας ταυτόχρονα την σοβαροφάνεια της εποχής, σε μια φαντασμαγορική και ξεκαρδιστική γιορτή, με κομψό χιούμορ, ταλέντο, ευρηματικότητα, ακρίβεια και σεβασμό στη χορευτική τέχνη.
Παραστάσεις: Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 20:00, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 21:00, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 21:00, Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 21:00
Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: Προπώληση: pallastheater.com.
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα. Τηλ: 21 0321 3100

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «H Κασέτα» στο Θέατρο Σταθμός12.09.2018

Μουσική

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Θέατρο Βράχων

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές θα εμφανιστούν στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στις 2 Οκτωβρίου σε πλήρη απαρτία, “κάτω από τη μακρινή σιωπή των αστεριών, μέσα στο έμμονο ζουζουνητό της φωτισμένης πόλης”. Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, τραγούδια από την 45χρονη και βάλε παρουσία τους στη μουσική σκηνή με οκτώ δίσκους και πολλά ανέκδοτα. Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους βουτώντας στον παλμό της βραδιάς, ενώ θα πλαισιωθούν από φίλους που τραγουδούν και μέλη της χορωδίας Chorus Vivendi υπό τον Γιάννη Βρυζάκη.
Τετάρτη 2/10, 21:00
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 15€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Νεαπόλεως 58, Αθήνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJoker: Τρέλα για Δύο – Πώς το sequel για έναν αντιήρωα κόμικς έγινε μιούζικαλ;12.09.2018

Εκθέσεις

Ρώμη Ψυχής: Ζωγραφική έκθεση της Jocasta M. στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Με «Ρώμη Ψυχής», η εικαστικός Jocasta M. παρουσιάζει την ομότιτλη ατομική της έκθεση στον εμβληματικό χώρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου και ώρα 6:30 – 9:30μ.μ., ενώ η έκθεση διαρκεί από την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου έως Σάββατο 12 Οκτωβρίου. Σε εποχές και σε συνθήκες που η «Ρώμη Ψυχής» είναι απαραίτητη για την καθημερινή επιβίωση, η εικαστικός Jocasta M. παρουσιάζει στην ατομική της έκθεση έργα ζωγραφικής που δημιούργησε σε περιόδους που αντιμετώπισε δυσκολίες και προκλήσεις. Τα έργα της ξεχωρίζουν για τα χρώματα που χρησιμοποιεί, καθώς η ίδια πιστεύει ότι η σύνθεση και η συνύπαρξη των χρωμάτων δημιουργεί κόσμους που μας βοηθούν να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τη φύση και τι υπάρχει γύρω μας.
Χώρος: Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά.
Διάρκεια Έκθεσης: 2 έως 12 Οκτωβρίου 2024 | Εγκαίνια: Σάββατο, 5 Οκτωβρίου και ώρα 6:30 – 9:30μ.μ.
Είσοδος: Ελεύθερη Είσοδος
Ωράριο: Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ: 11–7μ:μ:

Περισσότερα από Εκδηλώσεις