MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
02
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Οι εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα.

Monopoli Team

1.space of togetherness: Διήμερο πρόγραμμα για τη γλώσσα χωρίς σύνορα

Η έκθεση space of togetherness του ΝΕΟΝ λειτουργεί Τετάρτη με Κυριακή με ελεύθερη είσοδο για τρεις ακόμα εβδομάδες στο χώρο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου μέχρι 20 Οκτωβρίου. Το ανοιχτό στο κοινό δημόσιο πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνει αναγνώσεις, περιπάτους και εκπαιδευτικά προγράμματα. Στις 2 & 3 Οκτωβρίου το διήμερο πρόγραμμα του TAVROS, When Boundaries divide, who stands together? τιμά τη γλώσσα και τις μετασχηματιστικές της ιδιότητες συγκεντρώνοντας πολιτιστικούς δημιουργούς για να υπερβούν με τη φωνή τους τα ανθρώπινα σύνορα που μας χωρίζουν, μας διαχωρίζουν και μας ορίζουν αδιακρίτως σε ένα διήμερο πρόγραμμα με διαλέξεις και αναγνώσεις με σκοπό να δημιουργηθούν στους χώρους της έκθεσης κόμβοι διαλόγου και συλλογικής σκέψης. Επιμέλεια | Μαρία-Θάλεια Καρρά, Ειρήνη Φουντεδάκη, Μαντώ Ψαρέλλη, Συντονισμός | Μαντώ Ψαρέλλη.
Τετάρτη 2/10 στις 17:00-19:00
Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά, Πειραιώς 52, Πειραιάς

2.Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή γιορτάζει με ελεύθερη είσοδο για όλους

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου το Μουσείο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στην Αθήνα συμπληρώνει 5 χρόνια λειτουργίας και γιορτάζει με πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, από δωρεάν είσοδο και ξεναγήσεις μέχρι δωρεάν προβολές ντοκιμαντέρ για τον Henri Cartier-Bresson. Παράλληλα, όλος ο Οκτώβριος γίνεται μήνας εορτασμών καθώς ξεκινά το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχει σχεδιαστεί για την φετινή χρονιά. Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, την ημέρα των γενεθλίων του, το Μουσείο θα έχει ελεύθερη είσοδο για όλους ενώ το κοινό θα έχει επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τρεις διαφορετικές ξεναγήσεις στη μόνιμη Συλλογή στις 13.00, 15.00 και 17.00. Ανακαλύψτε μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές που δημιουργήθηκαν κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και γνωρίστε σπάνια έργα νεότερης και σύγχρονης τέχνης από καλλιτέχνες που σημάδεψαν τον 19ο και 20ο αιώνα όπως Cézanne, Van Gogh, Monet, Degas, Rodin, Picasso, Braque, Giacometti, Bacon, Pollock καθώς και έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών όπως Τσαρούχης, Μόραλης, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Παρθένης κ.ά.
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 13.00-14.30, 15.00-16.30, 17.00-18.30
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα
Η είσοδος στις ξεναγήσεις είναι ελεύθερη, με απαραίτητη ηλεκτρονική προκράτηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Γουλανδρή: Γιορτάζει πέντε χρόνια λειτουργίας με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν εκδηλώσεις12.09.2018

3. «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της»: Προβολή επεισοδίων της σειράς ντοκιμαντέρ «Xρονικό της Εθνικής Αντίστασης»

Τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «Χρονικό της Εθνικής Αντίστασης» από το αρχείο της ΕΡΤ αποτελούν τη σημαντικότερη παραγωγή για την περίοδο της Κατοχής στην Ελλάδα. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει σχολιασμός του επεισοδίου από ιστορικούς και συζήτηση με το κοινό. Σήμερα, στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Εξαρχείων θα προβληθεί το επεισόδιο 3, με τίτλο Αρχίζει η οργανωμένη Αντίσταση.
Τετάρτη 02/10 στις 19:00 – 21:00
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Εξαρχείων

4. Μπέσσυ Αργυράκη – Σοφία Αρβανίτη: Συναυλία στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής

H Μπέσσυ Αργυράκη γεμάτη ζωντάνια, χαμόγελο, έχει καταφέρει δεκαετίες τώρα να κρατά μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές του κοινού. “Μια θάλασσα γαλάζια”, “Κορμί κι αλάτι”, “Αθήνα μάνα μου”, “Μεγάλη στιγμή”, “Μάθημα σολφέζ” και πολλές ακόμα επιτυχίες την κάνουν μοναδική! Η Σοφία Αρβανίτη με μια φωνή που διαπερνά τα διαφορετικά είδη μουσικής, χάραξε τον δικό της ξεχωριστό δρόμο με τα τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει όπως το διαχρονικό πια “Μη μου μιλάς για καλοκαίρια”, μεγάλες επιτυχίες των Μιχάλη Ρακιντζή, Νίκου Καρβέλα, Κώστα Χαριτοδιπλωμένου και πολλών άλλων αλλά και το ντουέτο “Πεθαίνω στην ερημιά” που είχε ερμηνεύσει μαζί με την Bonnie Tyler. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Τετάρτη 02/10 στις 21:00
Πλατεία Αγίας Παρασκευής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνοιχτά Ζυθοποιεία 2024: Γνωρίζουμε τις καλύτερες μπύρες εκεί που παρασκευάζονται12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις