MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
03
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Λίγο καλοκαίρι ακόμα: 6 παραθαλάσσιες αποδράσεις κοντά στην Αθήνα

Από τα κοντινά στην Αθήνα νησιά μέχρι τους στεριανούς προορισμούς με θαλασσινό άρωμα, ακολουθούν μερικές ιδέες για να απολαύσετε όσο καλοκαίρι μένει.

Monopoli Team

Μπορεί οι καλοκαιρινές διακοπές να τελείωσαν, αλλά μην ξεχνάμε ότι και το φθινόπωρο έχει αρκετές μέρες με υπέροχο καιρό και λαμπερό ήλιο που προσφέρονται για αναζωογονητικές μίνι εξορμήσεις δίπλα στη θάλασσα και μερικές βουτιές παραπάνω. Αν σας αρέσουν οι μικρές αποδράσεις για να αλλάξετε στα γρήγορα σκηνικό και να συνεχίσετε τα μπάνια σας, ιδού μερικοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα για ένα Σαββατοκύριακο με άρωμα καλοκαιριού.

Σπέτσες

Πηγή: Shutterstock

Άμαξες, καπετανόσπιτα, παραλίες με πεύκα και γαλαζοπράσινα νερά, κοσμοπολίτικος αέρας και ενδιαφέροντα events μπλέκονται μοναδικά στις Σπέτσες, το μικρό νησί του Αργοσαρωνικού με τη μεγάλη ιστορία. Το «νησί των αρωμάτων», όπως το αποκαλούσαν οι Ενετοί, βρίσκεται μόλις δύο ώρες μακριά από τον Πειραιά (με το δελφίνι) και 10 λεπτά από το λιμανάκι της Κόστας στην Αργολίδα. Μια ρομαντική βόλτα με άμαξα από την Ντάπια μέχρι το παλιό λιμάνι είναι σταθερή επιλογή στις Σπέτσες, όπου απαγορεύονται τα αυτοκίνητα. Αν είστε αθλητικοί τύποι, μπορείτε να κάνετε το γύρο του νησιού με ποδήλατο ή να περπατήσετε στα μονοπάτια που οδηγούν στην ενδοχώρα. Οι παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα πεύκα προσφέρονται για όσους συνεχίζουν τα μπάνια τους και το φθινόπωρο. Για τις βουτιές σας σημείωστε τις «πίσω» παραλίες του νησιού, Άγιοι Ανάργυροι, Αγία Παρασκευή και Ζωγεριά, ή την Αγία Μαρίνα και το Καΐκι αν θέλετε κάτι πιο κοντά στην πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιακοπές στην Πάτμο: Όλα όσα θα δείτε στο νησί της Αποκάλυψης12.09.2018

Πόρος

Πηγή: Shutterstock

Αν σκέφτεστε μια σύντομη απόδραση με ρομαντικές βόλτες και βουτιές σε γαλαζοπράσινες παραλίες και κολπίσκους με πεύκα ως τη θάλασσα, τότε ο Πόρος είναι μία από τις καλύτερες επιλογές. Το μικρό νησί του Αργοσαρωνικού έχει μια γοητεία αλλοτινών εποχών. Ο Πόρος αποτελείται ουσιαστικά από δύο μικρά νησιά, τη Σφαιρία και την Καλαυρία, που τα χωρίζει ένα πολύ μικρό κανάλι αμέσως μετά το Ναύσταθμο. Περατήστε στο λιμάνι και στα γραφικά νησιώτικα στενά και φτάστε μέχρι το ιστορικό Ρολόι για να απολαύσετε τη θέα στο κανάλι που χωρίζει το νησί από την απέναντι ακτή της Πελοποννήσου. Αν ο καιρός το επιτρέπει, απολαύστε τις βουτιές σας στο Ασκέλι, στο Μοναστήρι, στον Ρωσικό ναύσταθμο ή στο Λιμανάκι της Αγάπης.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί