MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
03
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Τι να τρως και τι να αποφεύγεις όταν έχεις πονόλαιμο

Ποια είναι τα τρόφιμα και τα υγρά που πρέπει να αποφεύγετε με τον πονόλαιμο και ποια να προτιμάτε.

Monopoli Team

Οι ιοί, τα βακτήρια, οι αλλεργίες και οι περιβαλλοντικοί ερεθιστικοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν πονόλαιμο, δυσκολεύοντας το φαγητό. Η κατάποση τροφών μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα και να σας κάνει να νιώθετε χειρότερα. Ωστόσο, κάποια τρόφιμα και τα υγρά μπορεί να προσφέρουν ανακούφιση.

Τρόφιμα και υγρά προς αποφυγή

Ορισμένες τροφές τείνουν να επιδεινώνουν τα συμπτώματα του πονόλαιμου. Αυτά τα τρόφιμα είναι γενικά το είδος που μπορεί να γρατσουνιστούν τον λαιμό, τα πικάντικα, τα όξινα τρόφιμα και όσα περιέχουν πάρα πολλά γαλακτοκομικά.

Τραγανές, ξηρές και σκληρές τροφές

Όταν έχετε πονόλαιμο είναι καλύτερο να αποφεύγετε αυτές τις τροφές γιατί τείνουν να είναι δύσκολο και επώδυνο να τις καταπιείτε. Αυτό περιλαμβάνει τροφές όπως πατατάκια, κράκερ, κουλουράκια, ξηρούς καρπούς και ωμά λαχανικά.

Όξινα φρούτα και χυμοί

Τα όξινα τρόφιμα και ροφήματα μπορεί να ερεθίσουν τον πονόλαιμο, επιδεινώνοντας την αίσθηση καψίματος. Μερικά παραδείγματα φρούτων και χυμών με υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ είναι τα σταφύλια, το γκρέιπφρουτ, ο ανανάς και τα πορτοκάλια. Η σάλτσα ντομάτας είναι επίσης όξινη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 ύπουλα σημάδια ότι μπορεί να έχεις μεταβολικό σύνδρομο12.09.2018

Πικάντικα καρυκεύματα

Ακόμα κι αν έχετε υψηλή ανοχή στα καυτερά, όταν έχετε πονόλαιμο, είναι καλύτερο να αποφύγετε την προσθήκη καυτερής σάλτσας, καυτερής πιπεριάς και σκόνης τσίλι στο φαγητό σας. Τα καρυκεύματα και τα μπαχαρικά που είναι όξινα και πικάντικα μπορούν να προκαλέσουν επιπλέον πόνο στο λαιμό, επομένως καλό είναι να καταναλώνετε πιο ήπιες τροφές.

Αλκοόλ

Δεδομένου ότι το αλκοόλ είναι και όξινο, μπορεί να επιδεινώσει τον πονόλαιμο. Ενώ αναρρώνετε, είναι καλύτερο να αποφύγετε τα αλκοολούχα ποτά (συμπεριλαμβανομένης της μπύρας και του κρασιού) και αντ ‘αυτού να πίνετε νερό και τσάι.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά