MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
03
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Μάγισσα-Φλεγόμενη Καρδιά: Οι λόγοι που θα ‘κολλήσουμε’ φέτος

Βρεθήκαμε στην avant-premiere του 2ου κύκλου της «Μάγισσας» κι ένα πράγμα υποσχεθήκαμε στον εαυτό μας: θα μείνουμε πιστοί στο τηλεοπτικό ραντεβού μας τις Δευτέρες και τις Τρίτες τα βράδια, χωρίς να χάσουμε ούτε επεισόδιο. Και σας εγγυόμαστε ότι το ίδιο θα κάνετε κι εσείς.

Μιλένα Αργυροπούλου | 03.10.2024

Πολλές φωνές ακούστηκαν φέτος-και μεταξύ αυτών και εγώ, δεν θα το κρύψω-που υποστήριζαν ότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα sequel/prequel δεν είναι ποτέ τόσο πετυχημένα όσο η αρχική version μιας σειράς/ταινίας. Κι όμως ο τηλεοπτικός συνδυασμός των Λευτέρη Χαρίτου στη σκηνοθεσία και Πέτρου Καλκόβαλη-Μελίνας Τσαμπάνη στο σενάριο ήρθε να μας διαψεύσει πανηγυρικά και να μας αποδείξει για άλλη μία φορά ότι κατέχει την απόλυτη συνταγή της επιτυχίας για την ελληνική μυθοπλασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά: Γνωρίζουμε τους ήρωες της ιστορίας λίγο πριν την πρεμιέρα12.09.2018

Βλέποντας λοιπόν το πρώτο επεισόδιο από τη «Μάγισσα-Φλεγόμενη Καρδιά», δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να λέγαμε πως ο 2ος κύκλος της περσινής αγαπημένης σειράς αναμένεται ακόμη πιο συναρπαστικός από τον πρώτο. Ας δούμε μερικούς λόγους που δεν θα μπορούμε να…’ξεκολλήσουμε’ από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες!

Το καστ της «Μάγισσας-Φλεγόμενη Καρδιά» στο press event της avant-premiere

1. Οι τρεις εποχές που συνυπάρχουν αριστουργηματικά

Ο θεατής μεταφέρεται με εξαιρετική μαεστρία από το παρελθόν στο παρόν, από το παρόν στο μέλλον και από ‘κει πάλι πίσω στο παρελθόν. Τι κι αν ο Πέτρος Καλκόβαλης μας εκμυστηρεύτηκε ότι η δεύτερη σεζόν ήταν μια δύσκολη διαδρομή, καθότι ‘έπρεπε να ενωθούν τρεις εποχές και να επινοηθούν νέοι χαρακτήρες;‘. Εμείς τον βεβαιώνουμε ότι ο στόχος επετεύχθη και με το παραπάνω.

Έτσι αν λογίσουμε ως παρόν την εποχή της Θεοφανώς και της Κυπριανής, αυτήν την φορά κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο και μεταφερόμαστε στη Μάνη του 1910. Εκεί όπου ο δισέγγονος της Θεοφανώς, ο Αντρέας Λάσκαρης (Κωνσταντίνος Γεωργαλής) καταφτάνει μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο, τη Γαλάτεια (Εριφύλη Κιτζόγλου), προκειμένου να πουλήσει τον πύργο των Λασκαραίων. Ένα μυστικό όμως είναι ακόμα καλά κρυμμένο και ένας θησαυρός περιμένει να έρθει στο φως. Και ο Φρανσουά Μποφόρ (Αλέξης Βιδαλάκης), έχοντας κληρονομήσει την αγάπη για την έρευνα από τον προπάππου του, τον Μισέλ, βρίσκεται στον πύργο και συνεχίζει να ψάχνει. Τότε είναι και που έρχεται στην επιφάνεια το χάρισμα του Ανδρέα, που το έχει φυσικά κληρονομήσει από την προγιαγιά του, και μέσω εκείνης (Έλλη Τρίγγου) το νήμα της ιστορίας θα πιαστεί από την αρχή, εκεί όπου οι δυνάμεις του καλού και του κακού ήρθαν σε σύγκρουση για πρώτη φορά.

Ο Κωνσταντίνος Γεωργαλής στον ρόλο του Αντρέα Λάσκαρη

Μάνη 1710. Η έχθρα Λασκαραίων και Γερακάρηδων είχε βαθιές ρίζες από τότε. Ωστόσο τώρα βρίσκονται στο προσκήνιο-και αυτό γιατί η μεταξύ τους αλληλεπίδραση είναι υπεύθυνη για το μέλλον όλων των επόμενων γενεών-τέσσερις άλλοι χαρακτήρες: η Πανδώρα Μοντιλιάνη (Μαρία Κίτσου), ο σύζυγός της, Τζουζέπε (Μελέτης Ηλίας), ο Σίλβιο Εσπόζιτο (Γιώργος Παπαγεωργίου) και η σύζυγός του, Ρενάτα (Έλενα Σαλαμπάση). O Τζουζέπε είναι ένας Ενετός ρέκτορας που μετατίθεται στο Πόρτο Κάγιο και φιλοξενείται μαζί με τη γυναίκα του στον πύργο όπου διαμένουν ο Ενετός διοικητής, Σίλβιο, και η Ρενάτα. Ένα άγνωστο παρελθόν όμως μεταξύ Πανδώρας και Σίλβιο και ένας κρυφός πόθος που σιγοβράζει κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν. Άραγε πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η εμφάνιση της γυρολόγας Λεώνης (Γιούλικα Σκαφιδά) στο να πραγματοποιηθεί αυτός ο πόθος και να διαταράξει όλες τις ισορροπίες; Στο πρόσωπο ποιας γυναίκας θα συναντήσουμε την πρόγονο της Θεοφανώς; Και ποιος ο ρόλος των κοριτσιών που βρίσκονται δολοφονημένα με ξεριζωμένες τις καρδιές τους; Περιμένουμε το “κουτί της Πανδώρας” να ανοίξει στη διάρκεια της σεζόν και να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που μας δημιουργήθηκαν.

Η Έλενα Σαλαμπάση στον ρόλο της Ρενάτας και ο Γιώργος Παπαγεωργίου στον ρόλο του Σίλβιο Εσπόζιτο

2. Τα ‘παλιά’ και τα ‘νέα’ σε έναν υπέροχο συνδυασμό

Ο 2ος κύκλος της «Μάγισσας» έχει καταφέρει να διατηρήσει όλα όσα αγαπήσαμε στον πρώτο, το διάχυτο μυστήριο, το μεταφυσικό στοιχείο, την αινιγματική μουσική, τις ίντριγκες, τη διαρκή πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό, έχοντας παράλληλα χτίσει τον δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα. Έτσι εδώ θα δούμε πολύ έντονα το βενετσιάνικο στοιχείο-λόγω της εποχής της ενετοκρατίας-από τη γλώσσα-σε αυτό το σημείο να πούμε ότι οι πρωταγωνιστές, μιλώντας άπταιστα ιταλικά, μας εντυπωσίασαν-μέχρι και τις φορεσιές. Την ίδια ώρα Λασκαραίοι και Γερακάρηδες θα μας απασχολήσουν και θα διαδραματίσουν κομβικούς ρόλους, ωστόσο, όπως προαναφέραμε, στο προσκήνιο θα βρίσκονται άλλοι. Οι σεναριογράφοι με απόλυτα ευρηματικό τρόπο κατόρθωσαν να μην αλλοιώσουν τους βασικούς χαρακτήρες της ιστορίας-με απογόνους να διαδέχονται τους προγόνους-εισάγοντας παράλληλα και νέα πρόσωπα.

Η Μαρία Κίτσου ως Πανδώρα Μοντιλιάνη

3. Οι πολύ καλές ερμηνείες

Το καστ της «Μάγισσας-Φλεγόμενη Καρδιά» είναι σίγουρα ένα από τα ‘δυνατά’ χαρτιά της για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν. Μεγάλα ονόματα του χώρου της υποκριτικής δικαιώνουν για άλλη μια φορά τη φήμη τους. Η εμβληματική Μαρία Κίτσου δεσπόζει σε αυτόν τον τόσο απαιτητικό ρόλο, ο Μελέτης Ηλίας βγαίνει νικητής από την πρόκληση να υποδυθεί κάτι εντελώς διαφορετικό από όσα τον έχουμε συνηθίσει, αποδεικνύοντάς μας πόσο σπουδαίος ηθοποιός είναι, την ίδια ώρα που η Γιούλικα Σκαφιδά ‘τσαλακώνεται’ κυριολεκτικά και το γλυκό χαμόγελο που τη χαρακτηρίζει δίνει τη θέση του στο απόκοσμο βλέμμα αυτού του μοχθηρού και σκοτεινού πλάσματος, που έχει κληθεί να ενσαρκώσει.

Η Γιούλικα Σκαφιδά στον ρόλο της Λεώνης

Ηθοποιοί παρόλα αυτά με λιγότερο μακροχρόνια πορεία- ή που συστήνονται τώρα στο τηλεοπτικό κοινό- ανταποκρίνονται εξίσου καλά στις ανάγκες του ρόλου τους. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα η Έλενα Σαλαμπάση και η Ελένη Σακκά ως Σταυριάννα Λεφαντζή. Και ο Γιώργος Παπαγεωργίου βέβαια εξαντλεί όλη του τη γοητεία για να αποδώσει την ‘πέτρα του σκανδάλου’, από όπου όλα τα δεινά θα έχουν την απαρχή τους.

4. Το υψηλό επίπεδο της σκηνοθεσίας

Ο Λευτέρης Χαρίτος έχει αποδείξει τόσα χρόνια τι είναι ικανός να δημιουργήσει σε σκηνοθετικό επίπεδο. Όλη αυτή η μεταφυσική λοιπόν διάσταση της «Μάγισσας» θα μεταφερθεί στις οθόνες μας μέσω της υποβλητικής ατμόσφαιρας και του δέους που θα μας κατακλύσει. Το “χάος” και η πάλη καλού και κακού υπόσχονται να μας προκαλέσουν ρίγος. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η ομοιότητα μεταξύ των πρώτων σκηνών των δύο κύκλων-ένα όραμα, οι πρωταγωνιστές μαζεμένοι και το κακό που παραμονεύει. Το απόλυτο “χάος”. Αυτό τουλάχιστον θυμίζει η Μαρία Κίτσου στα πρώτα πλάνα της φετινής σεζόν.

Μελέτης Ηλίας ως Τζουζέπε, Γιούλικα Σκαφιδά και Λευτέρης Χαρίτος

Αυτά για την ώρα. Τα υπόλοιπα τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 22:30 στον ANT1.

Μην το χάσετε! Η ιστορία της «Μάγισσας» έχει ήδη αρχίσει να ξεδιπλώνεται…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Η Μάγισσα-Φλεγόμενη Καρδιά»

Πρεμιέρα Δευτέρα 7/10 στις 22:30 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στον Ant1

Πρωταγωνιστούν οι: Μαρία Κίτσου, Μελέτης Ηλίας, Γιούλικα Σκαφιδά, Σπύρος Τσεκούρας, Γιώργος Παπαγεωργίου, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Έλενα Σαλαμπάση, Εριφύλη Κιτζόγλου, Γιάννης Ποιμενίδης, Ελένη Σακκά, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Αλέξης Βιδαλάκης, Ελευθερία Κοντογεώργη, Δημήτρης Καραβιώτης, Προμηθέας Νεραττίνι, Μαρία Αποστολακέα, Σοφία Κικιλίντζια, Ερμίνα Γεράρδη, Τάσος Δέδες, Άννα Συμεωνίδου, Χρήστος Σκούρτας, Σπύρος Σουρβίνος, Νίκος Γεωργίου, Δανάη Τάγαρη, Μάνος Παπαδάς, Βλάσης Χρυσικόπουλος, Αλεξάνδρα Κολαΐτη, Μαρία Καραγκιοζίδου, Γιάννης Τσαγκαράκης κ.α

Σενάριο: Μελίνα Τσαμπάνη-Πέτρος Καλκόβαλης

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρίτος

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος – Δημήτρης Λεφάκης

Σκηνογράφος: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Ενδυματολόγος: Τριάδα Παπαδάκη

Μοντάζ: Λύδια Αντώνοβα

Οργάνωση Παραγωγής: Θοδωρής Κόντος

Εκτέλεση Παραγωγής: JΚ PRODUCTIONS-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Περισσότερα από Cine News