MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
03
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη Ποίηση

Περσεφόνη, του Γιάννη Ρίτσου για 2η σεζόν στο Θέατρο Φούρνος

Η «Περσεφόνη», ένα ιδιαίτερα γοητευτικό, βαθιά αισθησιακό και προσωπικό κείμενο για τα όρια της ελευθερίας επιλογής και το ερωτικό πάθος από τον μεγάλο Γιάννη Ρίτσο, παρουσιάζεται, σε μορφή παράστασης, στο Θέατρο Φούρνος, σε σκηνοθεσία-διασκευή Άσπας Τομπούλη.

Monopoli Team

Η «Περσεφόνη» του Γιάννη Ρίτσου, που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία της Άσπας Τομπούλη την περασμένη σεζόν ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς, ανεβαίνει για β’ σεζόν σε παραγωγή της Θεατρικής Εταιρείας Όψεις στο Θέατρο Φούρνος.

Για όσους δεν πρόλαβαν να δουν την παράσταση λόγω της μεγάλης προσέλευσης, ανεβαίνει ξανά στην σκηνή από το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 και θα παίζεται έως τις 24/11 κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9:00 μμ.

Η «Περσεφόνη» ανεβαίνει με τις ηθοποιούς Άντρια Ράπτη και Μιράντα Ζησιμοπούλου, τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Χαράς Κονταξάκη, οι πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και τα Visuals του Διονύση Σιδηροκαστρίτη. Σχεδιασμός κίνησης Άσπα Τομπούλη, σχεδιασμός φωτισμών Αποστόλης Τσατσάκος, βοηθός σκηνοθέτη Ματίνα Δημητροπούλου.

Το έργο

Η «Περσεφόνη» είναι ένα ακόμα κείμενο του Γιάννη Ρίτσου από την Τέταρτη Διάσταση -κορυφαίο έργο του ποιητή από 17 δραματικούς μονολόγους σμιλεμένους πάνω σε αυθεντικό τραγικό υλικό- που παρουσιάζουν οι Όψεις και η Άσπα Τομπούλη μετά από την «Ισμήνη» (2010 και 2012).

Είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα έργα του Ρίτσου, καθώς το θέμα -η αρπαγή της ηρωίδας από τον Πλούτωνα και η κάθοδός της στον Άδη- δίνει την ευκαιρία στον ποιητή να ανατρέψει τον μύθο και να γράψει ένα τολμηρό κείμενο για την απελευθέρωση του ανθρώπου μέσα από την εκπλήρωση της ερωτικής επιθυμίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης κάνει ξανά το άλμα προς την Αθήνα12.09.2018

Ο Ρίτσος ακολουθεί την εκδοχή του μύθου όπως εμφανίζεται στο ομώνυμο έργο του Andre Gide, που θέλει την Περσεφόνη να κατεβαίνει στον Άδη με τη θέλησή της και όχι να αρπάζεται βίαια από τον Πλούτωνα.  Πάνω σε αυτόν τον θεματικό καμβά, ο Ρίτσος συνθέτει ένα σύγχρονο, αισθησιακό, βαθιά προσωπικό και εξαιρετικά γοητευτικό κείμενο, ένα έργο διαχρονικά επίκαιρο, τολμηρό, τελικά ένα έργο συγκλονιστικό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Ρίτσος
Σκηνοθεσία: Άσπα Τομπούλη

Σκηνικά: Χαρά Κονταξάκη
Κοστούμια: Χαρά Κονταξάκη
Μουσική: Διονύσης Σιδηροκαστρίτης
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Χορογραφία: Σχεδιασμός κίνησης: Άσπα Τομπούλη

Παίζουν: Άντρια Ράπτη , Μιράντα Ζησιμοπούλου

Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 14 € (κανονικό), 10 € (φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65 ετών, αμεα, ομαδικό άνω των 6 ατόμων), 8 € (άνεργοι, ατέλειες ΣΕΗ, ΠΕΣΥΘ). Early bird - έως 15/10, Ticket Services: 10 €. Προσφορά προπώλησης, Ticket Services: 12 €
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 19 Οκτωβρίου έως 24 Νοεμβρίου 2024
Πληροφορίες: Κρατήσεις: Ticketservices και θέατρο Φούρνος
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή στις 9:00μμ (εκτός από 17/11)
Διασκευή: Άσπα Τομπούλη
Βοηθός Σκηνοθετη: Ματίνα Δημητροπούλου
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/giannis-ritsos-persefoni/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη Εξαρχείων. Τηλ: 210 64 60 748. Ε: [email protected] | https://fournos-culture.gr/el/
Φωτογραφίες: Υπατία Κορνάρου
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Εξάρχεια
Θέατρο Φούρνος
Απο 19/10/2024 εως 24/11/2024
Μαυρομιχάλη 168
Σάββατο: 9:00μμ
Κυριακή: 9:00μμ(όχι17/11)
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ