MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
03
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α., της Λένας Κιτσοπούλου στο Μικρό Χορν

«Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.», ο μονόλογος της Λένας Κιτσοπούλου παρουσιάζεται στο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα και τη Μαρία Σολωμού στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Monopoli Team

Ο εξαιρετικός μονόλογος Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου, παρουσιάζεται από τις 21 Οκτωβρίου στο θέατρο Μικρό Χορν. Πρωταγωνιστεί η Μαρία Σολωμού. Σκηνοθετεί η Φρόσω Λύτρα.

Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.: Λίγα λόγια για το έργο

Τρεις γυναίκες συνεργάζονται και παρουσιάζουν τη σύγχρονη δική τους Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α., αυτή που ανήκει στο 2024, μέσα σε 90 λεπτά.

Μία γυναίκα 37 ετών που μας ταξιδεύει -πάνω από το ανταριασμένο αρχιπέλαγος της Αθήνας- προς τη δική της Ιθάκη, με μια και μοναδική σωσίβια λέμβο: το  καυστικό και ειρωνικό χιούμορ της.

Ανοίγει την πόρτα του μπάνιου της στο κοινό και μοιράζεται μαζί του, μία απίστευτη εμπειρία ενσυναίσθησης και διαφυγής από την αμείλικτη καθημερινότητα.

Στη λευκή μπουγάδα της απλώνει και τα άπλυτα της ανθρώπινης φυλής, τα πιάνει με μανταλάκια και περιμένει να στεγνώσουν για να τα μαζέψουμε όλοι μαζί.

Όπως μας εκμυστηρεύεται η ίδια:

«…Ο καφές μου αυτοκτονεί κάθε μέρα στο γκάζι. Πρήζεται και φουσκώνει σαν εξάνθημα μέσα στο μπρίκι μου και η κάθε του φουσκάλα σκάει σαν όνειρο. Και φοβάμαι μήπως χυθεί και δεν προλάβω να τον κατεβάσω από τη φωτιά. Και συντομεύω τα όνειρα μου για να προλάβω. Να μην χυθούν. Θα’ ναι κρίμα να καώ από όνειρο…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜάρτυρας Κατηγορίας, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Θέατρο Χορν12.09.2018

Ένας μονόλογος-ειρωνικός σχολιασμός των πνιγηρών κλισέ της ζωής μας, των ανυπόφορων συμβάσεων που υπονομεύουν την ελευθερία μας, των καταπιεστικών «πρέπει» και των ξεπερασμένων «δήθεν». Γέλιο, γάργαρο και πικρό από μία αναπάντεχη και ξεχωριστή γυναίκα όπως αυτή που μένει δίπλα μας!

Η Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. γράφτηκε το 2009 κατόπιν παραγγελίας του Εθνικού Θεάτρου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα

Σκηνικά: Στέλιος Γαβαλάς, Βασίλης Πέρρος
Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης
Μουσική: (DNA) Μιχάλης Νιβολιανίτης, Αλέξανδρος Χρηστάρας
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Παίζουν: Μαρία Σολωμού

Διάρκεια: 90’ λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: VIP (1η σειρά) όλες τις ημέρες: 25 Ευρώ. Α' Ζώνη: 20 Ευρώ. Β' Ζώνη : 18 Ευρώ. Θέσεις περιορισμένης ορατότητας : 16 Ευρώ. Φοιτητικό, Ανέργων, Παιδικό (έως 12 ετών), Αμέα (χωρίς κινητικά προβλήματα) : 16 Ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 13 Οκτωβρίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com by viva, στο τηλεφωνικό κέντρο των Αθηναϊκών Θεάτρων 211.1000.365 και στο Θέατρο Χορν ( Αμερικής 10)
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη: 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαίρη Ανδρέου
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/mikro-horn/m-a-i-r-o-y-l-a/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Μικρό Χορν, Αμερικής 10, Aθήνα. Τηλέφωνο: 211.182.6479
Φωτογραφίες: Αχιλλέας Χαρίτος
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Κέντρο
Δημήτρης Χορν- Θέατρο
Απο 21/10/2024 εως 13/04/2025
Αμερικής 10
Δευτέρα και Τρίτη: 20:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ