MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
03
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου

 «Ο Θάνατος του Εμποράκου», η παράσταση του Γιώργου Νανούρη επιστρέφει στο Θέατρο Ζίνα, ενώ οι διαχρονικές μελωδίες του Σταύρου Ξαρχάκου θα πλημμυρίσουν το Θέατρο Άλσος. Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Ο Θάνατος του Εμποράκου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Ζίνα

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Άρθουρ Μίλερ «Ο Θάνατος του Εμποράκου», με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον εμβληματικό ρόλο του Γουίλι Λόμαν, από τις 3 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ζίνα. Γραμμένο το 1949, “Ο Θάνατος του Εμποράκου” θεωρείται το κορυφαίο έργο του Αμερικανού συγγραφέα. Πραγματεύεται την ζωή του Γουίλι Λόμαν, ενός πλανόδιου πωλητή, που ζει μπερδεμένος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, εγκλωβισμένος από το αμερικάνικο όνειρο. Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν: Έφη Μουρίκη, Ρένος Ρώτας, Γιώργος Κοσκορέλλος, Δημήτρης Γεροδήμος, Κατερίνα Μάντζιου, Παναγιώτης Παπαδούλης, Σωκράτης Αγγελής.
Παραστάσεις: Από 3 Οκτωβρίου 2024. Κάθε Τετάρτη 19:30, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00, Κυριακή 19:30.
Εισιτήρια: 18€-20€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Ζίνα, Λεωφ. Ἀλεξάνδρας 74, Αθήνα 114 73, τηλέφωνο: 21 0642 4414

Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα, του Ματέι Βίζνιεκ στο Θέατρο Μπέλλος

Η νέα σεζόν στο Θέατρο Μπέλλος ξεκινά στις 3 Οκτωβρίου με την περσινή επιτυχία που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς: «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» του Ματέι Βίζνιεκ σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου με τους (αλφαβητικά) Αλέξανδρο Βάρθη, Τάσο Λέκκα, Δημήτρη Πετρόπουλο, Ελίζα Σκολίδη, Μαίρη Χήναρη. Στο έργο, ο Βίγκαν και η Γιάσμινσκα επαναπατρίζονται στο χωριό τους μετά τη λήξη του εμφυλίου αναζητώντας τη σορό του Βίμπκο, του χαμένου τους γιού που πολεμούσε. Η τοπική κοινωνία τους αντιμετωπίζει με καχυποψία αναζητώντας τρόπους  να εκμεταλλευτεί οικονομικά το πένθος τους. Οι άνθρωποι, ζωντανοί ή νεκροί,  δεν είναι τίποτα άλλο παρά μέσα εκμετάλλευσης για την παραγωγή κέρδους. Η μοναδική πηγή εσόδων του ζευγαριού είναι η κόρη τους, Ίντα, η οποία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου μπλέχτηκε σε κύκλωμα σωματεμπορίας και πλέον εκπορνεύεται στην κεντρική Ιταλία. Η Ίντα βιώνει μια παράλληλη ιστορία εξευτελισμού της ανθρώπινης ύπαρξης.
Παραστάσεις: Από 3 έως 27 Οκτωβρίου 2024. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 18:00.
Εισιτήρια: 15 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ μειωμένο (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων). Προπώληση: more.com (Προσφορά προπώλησης: 10 ευρώ). 
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0322 9889.

Μπα-Μπαμπά: Ένα μιούζικαλ-κωμωδία σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Ήβη

Το «Μπα-Μπαμπά» είναι ένα μιούζικαλ-κωμωδία… μια κωμικοτραγική μουσική ματιά στα προβλήματα μιας οικογένειας, σε κείμενο Φωτεινής Αθερίδου και μουσική Θέμη Καραμουρατίδη, που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 στο Θέατρο Ήβη. Ένας πατέρας που φταίει – όσο φταίει – και δε φταίει και λίγο, παιδιά και σύζυγος που τον κατηγορούν και που όμως, κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού του. Με σατιρικό στίχο και με μια «σκηνική πλάκα», το μιούζικαλ αυτό ήρθε για να μας πει αυτό που όλοι ξέρουμε, αλλά ελπίζουμε να μην ισχύει…: «αλλάζει ο άνθρωπος;»
Παραστάσεις: Από 3 Οκτωβρίου 2024. Τετάρτη 20.00, Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 και 21.00, Κυριακή 20.00.
Εισιτήρια: Από 16€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Ήβη, Σαρρή 27, Αθήνα. 

Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου, του Θανάση Τριαρίδη στο Studio Μαυρομιχάλη

Η παράσταση«Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου», του Θανάση Τριαρίδη επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις στο Studio Μαυρομιχάλη από τις 3 Οκτωβρίου 2024. Σε ένα όχι και τόσο μακρινό, αλλά οικεία ζοφερό μέλλον, ένας νέος υπάλληλος καταφτάνει στο περιβόητο γραφείο 20/4 της κρατικής υπηρεσίας, ώστε να αναλάβει καθήκοντα. Όλα φαίνεται να πηγαίνουν βάσει σχεδίου: όσοι έπρεπε να πεθάνουν είναι νεκροί, όσοι παραμένουν χρήσιμοι είναι ακόμα ζωντανοί και η ανθρωπότητα φορτωμένη τα κρίματά της συνεχίζει τις ατελείωτες στροφές της. *Σκηνοθεσία: Νίκος Μαρνάς, Γιώργος Γκιόκας. Παίζουν: Γιώργος Γκιόκας, Νίκος Μαρνάς, Λεωνίδας Μπακάλης, Νίκος Στεργιώτης.
Παραστάσεις: Από 3 Οκτωβρίου 2024. Κάθε Πέμπτη στις 21:00.
Εισιτήρια: 12€. Προπώληση: more.com
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, 2106453330

Ανδρομάχη, του Άκη Δήμου στο ΠΛΥΦΑ Ανδρομάχη, του Άκη Δήμου στο ΠΛΥΦΑ

Ένας σύγχρονος γυναικείος μονόλογος συνειδητοποίησης, για τη μοίρα του πρόσφυγα και την αγωνία εύρεσης μιας νέας ταυτότητας. «Πως μπορείς να ξεχάσεις;». Η Ανδρομάχη ως επαναστάτρια απέναντι στη λήθη, θα επικοινωνήσει τους σπαραγμούς από τα βάθη του χρόνου μέσω της παγκόσμιας γλώσσας, της τέχνης. Μια παράσταση σε κείμενο του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Ρηγίνου Ρηγίνου03, 10, 17, 24, 31 Οκτωβρίου 2024, στο ΠΛΥΦΑ. Η πριγκίπισσα της Τροίας και χήρα του μυθικού Έκτορα φτάνει ξεριζωμένη στην Ελλάδα, μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου και τον αφανισμό των αγαπημένων της. Ακολουθεί τον Πύρρο γιο του Αχιλλέα, ως αιχμάλωτη και ερωμένη του. Μετά τη δολοφονία του Πύρρου από τον Ορέστη, η Ανδρομάχη παραδίνεται στον αδελφό του Έκτορα, για να καταφύγει τελικά στην  Ήπειρο, μοναδική «κάτοικος» ενός τεχνητού τρωαδίτικου τοπίου. Ερμηνεύει η Δένια Μιμερίνη.
Παραστάσεις: Πέμπτη 03, 10, 17, 24, 31 Οκτωβρίου 2024 | 20:30.
Εισιτήρια: 15€ Γενική είσοδος. Προπώληση: ticketservices.gr 
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «H Κασέτα» στο Θέατρο Σταθμός12.09.2018

Μουσική

Symphony Of Life: O Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στο Ηρώδειο με special guest την Larisa Martinez

Για όλους όσους τον περίμεναν φέτος το καλοκαίρι ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στο Ηρώδειο για μία ανεπανάληπτη εμφάνιση στις 3 Οκτωβρίου. Μέσα από ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για τη μοναδική αυτή παράσταση και με εκλεκτή του καλεσμένη τη διακεκριμένη Αμερικανίδα σοπράνο Larisa Martinez, ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδιστής ερμηνεύει τη δική του “Συμφωνία” για τη Ζωή. Στο «Symphony Of Life» τα τραγούδια υμνούν την αρμονία της ζωής και τις υψηλές αξίες που τη νοηματοδοτούν. Τραγούδια για τον έρωτα, τη φιλία, την αγάπη, τη ζωή την ίδια, διαλεγμένα με προσοχή, όχι μόνο από τη δισκογραφία του καλλιτέχνη, αλλά και από το παγκόσμιο ρεπερτόριο, συνθέτουν τη «Συμφωνία της Ζωής» που επιθυμεί να παρουσιάσει στο κοινό ο Μάριος Φραγκούλης.
Πέμπτη 3/10 στις 21:00
Εισιτήρια: 20€-145€. Προπώληση: ticketservices.gr
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα . Τηλ: 210 32 41 807

Σταύρος Ξαρχάκος: Βραδιά – αφιέρωμα στο Θέατρο Άλσος

Για μια μόνο βραδιά, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, το Θέατρο Άλσος θα πλημμυρίσει από τις αγαπημένες και διαχρονικές μελωδίες του Σταύρου Ξαρχάκου. Με ένα πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο ίδιος, θα έχουμε την ευκαιρία να «βουτήξουμε» στο μουσικό του σύμπαν μέσα από τραγούδια – ορόσημο της ελληνικής μουσικής. Ερμηνευτές οι εξαιρετικοί Μίλτος Πασχαλίδης, Δημήτρης Μπάσης και Ηρώ Σαΐα, ενώ ο ίδιος θα διευθύνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο την πολυμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ.
Πέμπτη 3/10, 20:30
Εισιτήρια: Διακεκριμένη Ζώνη 60€, Α Ζώνη 50€, Β Ζώνη 40€, Γ Ζώνη 30€, Ε Ζώνη 20€, Ζ Ζώνη 15€, Θέσεις Ορθίων 10€. Προπώληση: more.com 
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως, 210-8227471 & 210-8831487

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJoker: Τρέλα για Δύο – Πώς το sequel για έναν αντιήρωα κόμικς έγινε μιούζικαλ;12.09.2018

Εκθέσεις

Δεύτερη Ευκαιρία: Μια έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής – Δαφνί

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής – Δαφνί, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής διοργανώνουν μια ιδιαίτερη εικαστική έκθεση στο «Μποδοσάκειο» Κτήριο του ΨΝΑ – Δαφνί, από τις 3 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2024, με γενικό τίτλο «Δεύτερη Ευκαιρία» και ειδικές θεματικές «Μόνος – Μαζί». Πρόκειται για μια έκθεση, που θα επιχειρήσει να δημιουργήσει γόνιμες γεφυρώσεις μεταξύ της σύγχρονης τέχνης και των δομών που διαχειρίζονται ψυχικές παθήσεις. Σε αυτή την πρωτοβουλία, που αγκαλιάστηκε και υποστηρίχτηκε θερμά από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και την Διοικήτριά του κ. Δέσποινα Τσαγδή, εκθέτουν δημιουργίες τους περισσότεροι από 90 εικαστικοί, μαζί με έργα ληπτών υπηρεσιών υγείας, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των έργων δημιουργήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη έκθεση. Κατά τη διάρκειά της έκθεσης θα λάβουν χώρα πολλαπλές παράλληλες δράσεις.
Διάρκεια λειτουργίας έκθεσης: από 3 Οκτωβρίου έως και 3 Νοεμβρίου 2024
Ωράριο: Κάθε Πέμπτη & Παρασκευή 15.00 – 20.00, Σάββατο & Κυριακή 12.00 – 20.00
Είσοδος Ελεύθερη
Μποδοσάκειο” κτήριο Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, Λεωφόρος Αθηνών 374, Χαϊδάρι.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις